Roboty Astry
Jason. Widzisz... Bardzo duży procent największych inwestorów zarządza pieniędzmi innych. Składa się na to wiele czynników - po 1. Jeśli masz działający system, który przynosi 20% zysku średnio miesięcznie (bo tyle przynosi system, a wrzesień był ekstremalny przez zmienność na rynkach niespotykaną od ponad kilkunastu lat!) to mając powiedzmy 10k zł na zainwestowanie w jakim czasie zrobisz pieniądze? A musisz się jeszcze utrzymać i wypadało by coś wypłacić, więc końca procent składany nie zadziała. A jak znajdziesz osoby które w sumie wpłacą powiedzmy kilkanaście razy więcej niż Ty jesteś w stanie wpłacić to o ile szybciej zarobisz?
Do tego nie wiadomo ile system będzie działał. Miesiąc, dwa, rok, dwa? Zaryzykujesz, że system przestanie działać po roku, a Ty zarobisz 40k zł, zamiast 400k jeśli weźmiesz kapitał od innych do zarządzania?
Nie mówię już o psychice, która może nie wytrzymać kiedy zobaczy zbyt duże liczby na koncie, chęci poprawienia i maksymalizacji zysków, które możesz zaryzykować u siebie a 10 x pomyślisz zanim narazisz kapitał innych.
Itp, itd. Prawdziwą kasę zarabia się na zarządzaniu pieniędzmi innych. A co do zarobku %, to ja zrobiłem 150% w niecały tydzień nie grając wcale dziko, i stosując 5% risk. I jakie to ma znaczenie skoro psychika nie wytrzymała i wszystko straciłem po chęci odrobienia, małej straty zysku...
Do tego nie wiadomo ile system będzie działał. Miesiąc, dwa, rok, dwa? Zaryzykujesz, że system przestanie działać po roku, a Ty zarobisz 40k zł, zamiast 400k jeśli weźmiesz kapitał od innych do zarządzania?
Nie mówię już o psychice, która może nie wytrzymać kiedy zobaczy zbyt duże liczby na koncie, chęci poprawienia i maksymalizacji zysków, które możesz zaryzykować u siebie a 10 x pomyślisz zanim narazisz kapitał innych.
Itp, itd. Prawdziwą kasę zarabia się na zarządzaniu pieniędzmi innych. A co do zarobku %, to ja zrobiłem 150% w niecały tydzień nie grając wcale dziko, i stosując 5% risk. I jakie to ma znaczenie skoro psychika nie wytrzymała i wszystko straciłem po chęci odrobienia, małej straty zysku...
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Dlaczego mówisz, że udostępnił
przecież nikt jego robota w domu nie ma ani nikt nie ma poglądu jego 
Co do innego brokera, to się da
Da się nawet pod MT4 zrobić takiego robota i nawet jest już taki robot :]
Tylko z tego co wiem Oanda jest dużo szybsza w zleceniach niż wszyscy brokerzy działający pod MT4, jeśli się mylę to mnie poprawcie bo szukam takiego szybkiego brokera
.

Co do innego brokera, to się da

Da się nawet pod MT4 zrobić takiego robota i nawet jest już taki robot :]
Tylko z tego co wiem Oanda jest dużo szybsza w zleceniach niż wszyscy brokerzy działający pod MT4, jeśli się mylę to mnie poprawcie bo szukam takiego szybkiego brokera

Trejder jest jak cymbał - musi grać 

Nie tylko to, na MT4 nie ma unitów a tylko dzięki nimi można w 100% wykorzystać potencjał tej metody..raidman pisze:Da się nawet pod MT4 zrobić takiego robota i nawet jest już taki robot :]
Tylko z tego co wiem Oanda jest dużo szybsza w zleceniach niż wszyscy brokerzy działający pod MT4, jeśli się mylę to mnie poprawcie bo szukam takiego szybkiego brokera.
Nawet na microlotach nie dasz radę tak dokładnie "wyważyć" pozycji..
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..
Tig3r pisze:Nie tylko to, na MT4 nie ma unitów a tylko dzięki nimi można w 100% wykorzystać potencjał tej metody..raidman pisze:Da się nawet pod MT4 zrobić takiego robota i nawet jest już taki robot :]
Tylko z tego co wiem Oanda jest dużo szybsza w zleceniach niż wszyscy brokerzy działający pod MT4, jeśli się mylę to mnie poprawcie bo szukam takiego szybkiego brokera.
Trochę nad tą metodą siedziałem pod MT4. Przy mikrolotach da się praktycznie w pełni zrównoważyć pozycje. Jednak problemem jest czas realizacji zleceń i poślizgi. Wahania kursów natomiast były dosyć małe - otwarta pozycja wisiała nieraz bardzo długo aż trafił się moment na jej zamknięcie. Na dobrą sprawę po testach straciłem wiarę że pod MT4 ma to sens i porzuciłem sprawę.
Jednak widać, że metoda działa. Powróciłem więc do testów tym razem u brokera nie MT4 i jak na razie są obiecujące - ale to tylko demo

- jasonbourne
- Pasjonat
Bez przesady, nie chce mi sie liczyc dokladnie, ale po roku powinienes miec ok. 50k. Po dwoch ponad 200, po trzech....Akhh pisze:Jeśli masz działający system, który przynosi 20% zysku średnio miesięcznie (bo tyle przynosi system, a wrzesień był ekstremalny przez zmienność na rynkach niespotykaną od ponad kilkunastu lat!) to mając powiedzmy 10k zł na zainwestowanie w jakim czasie zrobisz pieniądze?
I wszystko w temacieAkhh pisze:Zaryzykujesz, że system przestanie działać po roku, a Ty zarobisz 40k zł, zamiast 400k jeśli weźmiesz kapitał od innych do zarządzania?

Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
- magictrader
- Pasjonat
W innym temacie na temat arbitrażu trójkątnego Ghimli pisał, że zyski średnio miesięczne wynoszą kilka procent. Weźcie pod uwagę to od kiedy Astra testuje robota. Jest to czas największego chaosu na rynkach i dlatego można kosić 100% w miesiąc. Gdy wszystko wróci do normy (co dla tego systemu jest mniej korzystne) to wtedy automatycznie spadną możliwości arbitrażu i zyski powrócą do kilku % na miesiąc. (O ile wróci wszystko do normy...)
Ty też?green7 pisze:Tig3r pisze:Nie tylko to, na MT4 nie ma unitów a tylko dzięki nimi można w 100% wykorzystać potencjał tej metody..raidman pisze:Da się nawet pod MT4 zrobić takiego robota i nawet jest już taki robot :]
Trochę nad tą metodą siedziałem pod MT4. Przy mikrolotach da się praktycznie w pełni zrównoważyć pozycje. Jednak problemem jest czas realizacji zleceń i poślizgi. Wahania kursów natomiast były dosyć małe - otwarta pozycja wisiała nieraz bardzo długo aż trafił się moment na jej zamknięcie. Na dobrą sprawę po testach straciłem wiarę że pod MT4 ma to sens i porzuciłem sprawę.
Jednak widać, że metoda działa. Powróciłem więc do testów tym razem u brokera nie MT4 i jak na razie są obiecujące - ale to tylko demo

Myśle że sporo osob rozpoczynających zabawe z forexem myślało nad takim arbitrażem. Pamietam jak w 2005 roku gdy zaczalem sie przyglądać temu rynkowi wpadł mi taki pomysł. I na tym się skończyło

Z uwagi na brak umiejętności programowania odpuściłem temat.
generalnie masz rację. Prawie idealnie udało mi się "wbić" z czasem rozpoczęcia testów, choć GAT ładnie kosił już od połowy sierpnia.magictrader pisze:Gdy wszystko wróci do normy (co dla tego systemu jest mniej korzystne) to wtedy automatycznie spadną możliwości arbitrażu i zyski powrócą do kilku % na miesiąc. (O ile wróci wszystko do normy...)
Ale... ja nie byłbym pesymistą, chaos na rynku jeszcze na pewno jakiś czas się utrzyma, po za tym trwają już prace na "tuningiem" GATa, więc ja jestem dobrej myśli- w sumie jakby robił średnio miesięcznie ok 20% to ja byłbym bardzo zadowolony

Witam
No i magictrader wykrakał- żartuje oczywiście ;-)
ale... wczoraj GAT zaliczył największą obsuwę od początku testów, miejmy nadzieję, że szybko to odrobi, ale mimo to październik i tak jest na ładnym plusie
Konto: Live
Broker: OANDA
dźwignia: 1:50
depo: $
Wynik od 1 września- początku testu: +132,94% (do korekty)
wrzesień: +79,08%
Wynik 22.10.2008: -5,14%
Wynik październik: +32,87%
Poniżej zestawianie wszystkich operacji zrobionych przez GAT ze środy 22.10.2008.
Powodem straty są powiększające się opóźnienia po stronie OANDY i większe poślizgi w zawieranych transakcjach co niweluje potencjalny zysk.
No i magictrader wykrakał- żartuje oczywiście ;-)
ale... wczoraj GAT zaliczył największą obsuwę od początku testów, miejmy nadzieję, że szybko to odrobi, ale mimo to październik i tak jest na ładnym plusie
Konto: Live
Broker: OANDA
dźwignia: 1:50
depo: $
Wynik od 1 września- początku testu: +132,94% (do korekty)
wrzesień: +79,08%
Wynik 22.10.2008: -5,14%
Wynik październik: +32,87%
Poniżej zestawianie wszystkich operacji zrobionych przez GAT ze środy 22.10.2008.
Powodem straty są powiększające się opóźnienia po stronie OANDY i większe poślizgi w zawieranych transakcjach co niweluje potencjalny zysk.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.