DayTrading: Czwartek 21.01.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 22 sty 2016, 00:00

Wzrost
5
21%
Bez zmian
5
21%
Spadek
14
58%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
przemqus
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 21.01.2016

Nieprzeczytany post autor: przemqus »

Dołki i szczyty tracą siłę w górę, imo może być odreagowanie w dół. :roll: :idea:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

Highend, ty i trzymanie pozycji przez sześć miechów - :rofl:

Pamiętasz nietrafione wejścia Niemiaszka na E/C?
To właśnie duże depo pozwoliło mu przetrzymać te stratne pozycje, pomijam fakt że dla mnie taki DD jest niedopuszczalny, ale jak widać można się z tego wybronić.

Pamiętasz Damiana2 i S na U/P?
Duże depo (co prawda zasilane, ale i tak trzeba mieć z czego zasilić), wejście pod prąd i niestety psychika pękła w szczytowym momencie. Gdyby nie to, miałby dobry zysk.

Pamiętasz MPapieza i L na E/U?
Cena zeszła dołem chyba o ponad dwie figury, ale w końcu zamknął trejda na plusie. Gdyby nie duże depo w stosunku do MM, miałby MC.

Reasumując, jeśli nie potrafisz bardzo dobrze czytać wykresu, to duże depo i bezpieczny MM mogą cię uchronić przed dużymi stratami.
Nie jest to moim zdaniem recepta na sukces, ale lepsza taka gra, niż przelewarowanie. Masz możliwość dalszego otwierania pozycji pomimo jednej sporo stratnej, a tak możesz tylko zaciskać zęby i zwieracze :wink:

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

WarrenB pisze:
ajron pisze:
WarrenB pisze:Wg klasycznej AT sytuacja na ED jest jednoznaczna.
Wystarczy przełączyć na wykres liniowy i pociągnąć kreskę po szczytach z D1.
Oczywiście wszystko jest możliwe ale spadek poniżej 1.0850 bardzo nieprawdopodobny.

Do tego indeks foolish money :lol:
Dzis Mario, wiec AT mozecie sobie wsadzić w 4L :)
A co ty wiesz o AT ?

Bravo WarrenB to jest kolejny gość który rzuca tylko puste slogany które nijak mają się do rzeczywistości.

Moim zdaniem takie pieprzenie powinno byc w innym dziale, później trzeba się "przebijać" przez bzdety ....

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

c.ajto pisze:Highend, ty i trzymanie pozycji przez sześć miechów - :rofl:
trzymałem ponad rok stratne pozycje na apple (eSki) - nawet swap tam był dodatni minimalnie, więc niby nie problem
i co z tego? to był błąd. Też je zamknąłem w końcu, a gdybym jeszcze wytrzymał 2 miesiące to bym zarobił na nich.
depo miałem prawie 100 klocków i co z tego?
myslisz, że ja dziecko jestem?

więcej strat kisić nie chcę, zagrania Damiana (aktualnie kisi straty na EURPLN) też są z dupy bo łapie szczyt w trendzie mocnym wzrostowym.

W pewnym momencie duże depo okazuje się i tak za małe.....

Kiszenie strat to najgorsze co można zrobić na FX. Od tego ma być SL. A jak ktoś się z tym nie zgadza to zbankrutuje.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

highend pisze: W pewnym momencie duże depo okazuje się i tak za małe.....

Kiszenie strat to najgorsze co można zrobić na FX. Od tego ma być SL. A jak ktoś się z tym nie zgadza to zbankrutuje.
Tutaj zgadzam się z tobą w zupełności.

A wracając do wykresów, na U/C mamy test górnej bandy kanału wzrostowego z W1, na H4 wyjście dołem z kolejnego kanału i... na razie oscylują wokół TL z W1, ale możliwy jest retest dolnej bandy kH4 od zewnętrznej, a wtedy byłoby wyrysowane prawe ramię RGR.
To tyle ze scenariuszy, poczekajmy teraz na rozwój wydarzeń :wink:

I jeszcze odnośnie stwierdzeń "dziś Mario, więc AT w buty można sobie wsadzić" - totalny farmazon powtarzany przez ludzi nie mających bladego pojęcia o AT.
Kiedy patrzymy na wykres ileś czasu wstecz, nie ma na nim etykietek "tu mówił Mario", "tu Żaneta wtrąciła swoje trzy grosze", są tylko formacje, ich tworzenie się, fake, negacje, wybicia i realizacje.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

usdpln 4.18 w zasięgu
wzrosty eu ? :shock:
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 11:26 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:
cóż, prawda jest taka, że Żaba trąbił o ropie że odbija z 32 na 60 i krzyczał jak amator o tym
sam umoczył i tyle.
nie... prawda jest taka ze Zaba pisal juz w listopadzie kiedy bedzie szukal L na ropie i ze nawet zejscie do 0 mu krzywdy nie zrobi bo w przeciwienstwie do "miszcza" Highenda potrafi korzystac z lewara i depo mu nie zamyka gdy cena sie obsunie o 3-4 dolary.... także "miszczu" uciekaj zbierac na nowe depo, a forex zostaw innym...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Tomasz196407 pisze:usdpln 4.18 w zasięgu
wzrosty eu ? :shock:
Rozkorelowały się.
USD/PLN rośnie
ED rośnie :)

chyba dlatego, że jest problem na świecie (giełdy w dół) i PLN jako waluta rynków wschodzących (EM) jest traktowana jak śmieć.

btw. Damian jesteś tu? Coś Ty to odpitolił z tym EURPLN? :shock: :shock: :shock: toż kurde USDPLN nie nauczyło Cię nic? :(

-- Dodano: 21 sty 2016, 11:29 --
atlanticos pisze: nie... prawda jest taka ze Zaba pisal juz w listopadzie kiedy bedzie szukal L na ropie i ze nawet zejscie do 0 mu krzywdy nie zrobi bo w przeciwienstwie do "miszcza" Highenda potrafi korzystac z lewara i depo mu nie zamyka gdy cena sie obsunie o 3-4 dolary.... także "miszczu" uciekaj zbierac na nowe depo, a forex zostaw innym...
wydaje Ci się drogi Żabo. Depo i lewar nie ma znaczenia. Przelerewarowane depo wynikło ze zbyt wielu otwartych pozycji, gdyby była tylko jedna to nawet eLka na ropie z poziomu 70 by depo utrzymało przy cenie spadku do zera.
Ale spoko - śmiej się żabku z cudzego wypadku :)
Smiej się śmiej. I nie muszę zbierać na nowe depo. W każdej chwili mogę zasilić konto,może nie tak spektakularnie jak Damian.... ale mogę.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 11:31 przez highend, łącznie zmieniany 2 razy.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Indeksy dziś do góry. Kto złapał dołek, myślę, że spokojnie może potrzymać.
The only way is up

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

TsunamiPL pisze:Indeksy dziś do góry. Kto złapał dołek, myślę, że spokojnie może potrzymać.
Możesz :?: to zobrazować na wykresie?

Zablokowany