klimokrates pisze:Zostało kilka sztuk ostatnich kombinezonów. Start za 22 minuty.
Pytanie co z tym startem opóźnił się co ?

klimokrates pisze:Zostało kilka sztuk ostatnich kombinezonów. Start za 22 minuty.
Powinno lecieć , w koncu ropa tania ...birkof86 pisze:klimokrates pisze:Zostało kilka sztuk ostatnich kombinezonów. Start za 22 minuty.
Pytanie co z tym startem opóźnił się co ?
birkof86 pisze:
Jutro występm Super Mario wystarczy że coś wspomni o ze od grudnia zwiekszyło się ryzyko inflacji i już masz podwaliny do zjazdu i testowania 1,07
Mam prośbe? bo widze że Ty sie interesujesz tu dax dosyć dobrzeMR. D pisze:Rysowanie dzisiaj czegokolwiek to sztuka dla sztuki. Lepiej się zastanowić co będzie jutro po wystąpieniu Mario. Oczywiście wystarczy, że powie coś ws tylu "nie pozwolę na kryzys finansowy w strefie euro, nie pozwolę na umacnianie euro przy ryzyku dla celu inflacyjnego lub użyje wszystkich możliwych narzędzie żeby osiągnąć cel inflacyjny i pozamiatane. Edek dwie figury niżej na dzień dobry. ALE CO BY BYŁO gdyby jednak tak nie powiedział. Zamiast tego powiedziałby ze stosuje strategię wait and see. No to uruchomi nam taki squeeze, że na 1,12 wylądujemy albo jeszcze wyżej. Na DAX zabraknie ekranu. Teoretycznie bez sensu, ale jak opadnie kurz i ostaniemy się gdzieś przy 1,13 to okaże się, że początkowy zjazd na dax zacznie być redukowany ponieważ zaczną drożeć surowce co przełoży się na oddech dla spółek naftowych a ich akcje zaczną odbijać. Dodatkowo zyska na tym bardzo Rosja nie mówiąc o innych krajach surowcowych. Wzrost surowców przełoży się w prostej linii na oddech dla presji inflacyjnej bo inflacja zacznie odbijać. Innymi słowy Mario może zachować się jutro bardzo niestandardowo. Chyba, że polityka osłabiania euro przynosi rezultaty o czym wiedzą tylko o tym oni sami. Jeśli tak jest to mogą chcieć iść dalej utartą ścieżką.
dzięki za wypowiedź, ubawiłem sięMR. D pisze:... Oczywiście wystarczy, że powie coś ws tylu "nie pozwolę na kryzys finansowy w strefie euro, nie pozwolę na umacnianie euro przy ryzyku dla celu inflacyjnego lub użyje wszystkich możliwych narzędzie żeby osiągnąć cel inflacyjny i pozamiatane....
Dzięki ja już nic nie mówie,MR. D pisze:Kerad nie sprowokujesz mnie. Nie wiem o co Ci chodzi, ale nie sprowadzisz mnie do swojego poziomu. To co piszesz świadczy tylko o tym, że nie masz zielonego pojęcia o tym co chcesz robić. Każdy kto chociaż ma odrobinkę wiedzy i doświadczenia wie ile może oznaczać każde słowo Mario.
Tomasz u mnie odbili dokładnie 9 punktów nad dołkiem wakacyjnym ;-) Dalej wierzę, że poranny sceniariusz z 9500 się zrealizuje ;-)
Kerad pieniaczu , a Euro nie rosnie na chwile obecna?_Kerad_ pisze:dzięki za wypowiedź, ubawiłem sięMR. D pisze:... Oczywiście wystarczy, że powie coś ws tylu "nie pozwolę na kryzys finansowy w strefie euro, nie pozwolę na umacnianie euro przy ryzyku dla celu inflacyjnego lub użyje wszystkich możliwych narzędzie żeby osiągnąć cel inflacyjny i pozamiatane....![]()
do Twojej wypowiedzi jeszcze trzeba dodać że po takiej merytorycznej wypowiedzi prezesa banku trzeba **** na bruk
ze swojej strony dodam że należy mieć na uwadze groźbę opuszczenia Unii przez Anglię, bo to jest powód spadków GBP oraz braku wzrostów na Edku (może i do poziomów 1,2 jak pisał...)
Koszt opuszczenia unii szacowany jest na 14% PKB Angli (oczywiście przez ekonomistów)
@MR. D
masz kulę że wiesz dosłownie co powie?
jak już to pisze się ze wypowiedz może być jest gołębia lub jastrzębia
co do poziomu pozostawię bez komentarza