DayTrading: Poniedziałek 18.01.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 sty 2016, 00:00

Wzrost
9
28%
Bez zmian
6
19%
Spadek
17
53%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 18.01.2016

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

FXchannel pisze:W piątek późnym wieczorem Jonesa scenariusz korekty wypalił w deche. Jak teraz na EKG? moje pokazuje, że ten spadek ceny edka to podpucha i właśnie zakupiłem za 1.0878. Co myślicie? Pozdrawiam
w tygodniu w którym jest ECB powinny być spadki. ewentualne fatalne dane z Chin mogą to zmienić. Doświadczenie podpowiada, że do czwartku południe a później jeśli Mario będzie gołębi długa szpila w górę.

Awatar użytkownika
FXchannel
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXchannel »

MR. D pisze:
FXchannel pisze:W piątek późnym wieczorem Jonesa scenariusz korekty wypalił w deche. Jak teraz na EKG? moje pokazuje, że ten spadek ceny edka to podpucha i właśnie zakupiłem za 1.0878. Co myślicie? Pozdrawiam
w tygodniu w którym jest ECB powinny być spadki. ewentualne fatalne dane z Chin mogą to zmienić. Doświadczenie podpowiada, że do czwartku południe a później jeśli Mario będzie gołębi długa szpila w górę.
Ja trzymam L z 1.0895, ale niewiele się dzieje, chce tylko żeby przynajmniej dali te 1.0920, żebym mógł moją stówkę odebrać. Pozdrawiam
Nie widzę reguły wystapień ECB w korelacji ze spadkami, to chyba nie te korelacje. Pozdrawiam

PS zresztą nie wykluczam spadków, ale na pewno nie dziś, jutro układ wskaźników i EKG się zmieni

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

FXchannel pisze:
MR. D pisze:
Ja trzymam L z 1.0895, ale niewiele się dzieje, chce tylko żeby przynajmniej dali te 1.0920, żebym mógł moją stówkę odebrać. Pozdrawiam
Nie widzę reguły wystapień ECB w korelacji ze spadkami, to chyba nie te korelacje. Pozdrawiam

PS zresztą nie wykluczam spadków, ale na pewno nie dziś, jutro układ wskaźników i EKG się zmieni
no to powiesz wkoncu dla jakiego broka robisz?
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
FXchannel
Stały bywalec
Stały bywalec

Player jakbym robił dla brokera to bym dziś nie miał stówki i czekał na kolejną. Ty to chyba jesteś kiepskiej wiary, bo jakbyś nie wierzył w te dzisiejsze wzrosty. Słowo harcerza, ze nie będę cię namawiał na rachunki :) Chciałeś wielkość pozycji to masz, wytnie mnie dokładnie na 1.0869, jeśli na 1.0920 mam ok +100zł, to możesz sobie wyliczyć wielkość pozycji.
Ja po prostu też bardzo lubię moich brokerów :)

PiNU do kart ci nie podam

Awatar użytkownika
ajron
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ajron »

Dobryfx dzis juz o to samo pytałem , ale moj post został usunięty .
"na chuj ja gram tą parą, kiedy w końcu wydaję się że będzie koretka to on jeszcze wyżej.... a jak jest korekta to nie gram.

pierdolony" 8)

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

FXchannel pisze:
MR. D pisze:

Rzadko to robię, ale niech będzie. W załączniku przykład 3 ostatnich posiedzeń ECB. Strzałkami masz dzień gdzie była decyzja. We wrześniu w dniach przed ECB zjazd o jedną figurę, w październiku o dwie figury a w grudniu o 1,5 figury. jak można tego nie widzieć ;-) ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

EU jakby klin ,tylko w dziwnym miejscu :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
FXchannel
Stały bywalec
Stały bywalec

ogólnie to trochę czuję się po tym dniu na forum, jakbym wszedł do pokoju, w którym nagle bez powodu zaczęło mnie przepychać kilku większych kolesi :), jednakże patrząc na ankietę to 4 osoby są za wzrostem, przynajmniej dziś, biorąc pod uwagę, że jeden głos jest mój, wiec pozostaje troje...:)

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

FXchannel pisze:ogólnie to trochę czuję się po tym dniu na forum, jakbym wszedł do pokoju, w którym nagle bez powodu zaczęło mnie przepychać kilku większych kolesi :), jednakże patrząc na ankietę to 4 osoby są za wzrostem, przynajmniej dziś, biorąc pod uwagę, że jeden głos jest mój, wiec pozostaje troje...:)
ta też dzsiaj gram na wzrost. To jest 5
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Macie jakąś opinie na temat PLN. Widać ewidentną interwencję. Złotówka nie może się umacniać kiedy giełda leci o blisko 3%.... na jak dług wystarczy NBP siły, żeby przeciwdziałać osłabieniu PLN ?

Zablokowany