Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
slaw2005
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: slaw2005 »

Witam
Panowie musze cos od siebie dodac ( przepraszam z góry za błędy )

w całym 2015 roku może miałem dwie lub trzy nieudane wejścia właśnie z poziomu sel limit
- pierwszy przypadek cena idealnie dotknęła bidem poziom w zleceniu- na wykresie tickowym tez było widać - od razu za telefon do manadzera i rozmawiam- co się okazuje - jak cena dotknie idealnie w punkt ma prawo się niezrealizowac z wiadomych przyczyn ( za mało gości w kolejce stało lub ja byłem na samym dole w arkuszu) ale jak by już cena przekroczyła o 1 punkt moje limit oczywiście bidem to nie ma siły muszą uznac reklamacje i tak było- jeżeli bylby to sell limit zamkniecia pozycji i by nie zamknęło zamykmy sami recznie pozycje - opisujemy sytuacje i wysyłamy do manadzera konta---- jeżeli byłby to seel limit otwartej nowej pozycji to najczęściej odpuszczamy ale procedura jest taka sama--- i nie dajcie się zwieść co to ku..wa znaczy brak plynnosci .....? cena była ? była !!! i już

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Wierny sobie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wierny sobie »

Witam

Wczoraj około 18 założyłem konto w Ducasie, wysłałem skany dowodu, dostałem sms-a że dokumenty approved i że dostane niezbedne informacje na maila i jeszcze do tej pory nic. Czy w Ducasie tak wszystko długo trwa ? Czy zadzwonić do nich jutro co i jak ? :569:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wierny sobie pisze:Witam

Wczoraj około 18 założyłem konto w Ducasie, wysłałem skany dowodu, dostałem sms-a że dokumenty approved i że dostane niezbedne informacje na maila i jeszcze do tej pory nic. Czy w Ducasie tak wszystko długo trwa ? Czy zadzwonić do nich jutro co i jak ? :569:
Na 90% masz maila w spamie lub został wyfiltrowany przez anty-spam. Niektóre poczty niestety tak reagują na korespondencję od Dukasa.

Jeśli w spamie nic nie znajdziesz możesz skontaktować się z obsługą.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Wierny sobie
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wierny sobie »

Już ogarniete :564: Bardzo dziekuje za pomoc :D

sicario
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sicario »

Witam serdecznie, jako początkujący na Dukasie mam pytanie...czy jest możliwość, aby w razie wezwania Margin Call przy 200 procentach użycia dźwigni, ustawić zlecenia tak, aby z automatu broker zamykał wszystko. Wiem, że broker może pozamykać tylko część, aby zbić do 100 procent. Czy można na stałe coś takiego ustawić?

Drugie pytanie, jak rozliczacie ewentualne "zyski";) u tego broker. Jak to robicie???...może jest jakiś link. Proszę wrzucić.
Z góry dziękuję za pomoc.

sicario
Bywalec
Bywalec

Witam, czy wersja mobilna na smartfona platformy JForex jest darmowa? Czy coś to kosztuje?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

sicario pisze:Witam, czy wersja mobilna na smartfona platformy JForex jest darmowa? Czy coś to kosztuje?
Jest całkowicie darmowa :).

-- śr 27-01-2016, 10:35 --
sicario pisze:Witam serdecznie, jako początkujący na Dukasie mam pytanie...czy jest możliwość, aby w razie wezwania Margin Call przy 200 procentach użycia dźwigni, ustawić zlecenia tak, aby z automatu broker zamykał wszystko. Wiem, że broker może pozamykać tylko część, aby zbić do 100 procent. Czy można na stałe coś takiego ustawić?
Przepraszam, nie zauważyłem Twoich wcześniejszych pytań.

Po zalogowaniu się do Panelu Klienta ( https://eu-live.dukascopy.com/fo/reports/trader/ ) -> zakładka Summary -> zjedź niżej -> jest opcja Stop Loss Level -> Tutaj możesz wybrać przy jakim poziomie depozytu wszystkie Twoje zlecenia zostaną zamknięte i anulowane (w przypadku oczekujących), a handel zablokowany (wystarczy go ponownie aktywować w tym miejscu).

Obok jest też Margin mode, czyli coś co się pojawiało i znikało w Dukascopy - można wybrać albo partial hedge (1), albo total close (2), czyli w przypadku osiągnięcia poziomu 200% wykorzystania dźwigni następuje automatyczne, częściowe zabezpieczenie pozycji (1) lub tak jak wygląda to klasycznie np. w MT4 od razu ich zamknięcie (2).
sicario pisze: Drugie pytanie, jak rozliczacie ewentualne "zyski";) u tego broker. Jak to robicie???...może jest jakiś link. Proszę wrzucić.
Z góry dziękuję za pomoc.
Rozliczenie zysków w przypadku brokerów zagranicznych zawsze leży po stronie klienta, brokerzy nic nie wysyłąją. Więcej informacji tutaj:
http://forexclub.pl/edukacja/podatki/na ... je-ogolne/

My naszym klientom oferujemy darmowy program Podatek, który w szybki sposób wylicza należności. Jeśli otwierałeś konto poprzez Forex Club to zapraszam do pobrania i zapoznania się z dołączonymi instrukcjami:
http://forexclub.pl/edukacja/podatki/pr ... b-podatek/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

sicario
Bywalec
Bywalec

Dzieki bardzo

-- 29 sty 2016, 10:46 --

są może plany wprowadzenia kontraktu na wig 20?

Awatar użytkownika
Lewar1000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lewar1000 »

Witam.
Jest może jakiś sposób żeby wyłączyć wyświetlanie etykiet otwartych pozycji na wykresach, jednocześnie zostawiając linie oznaczające sl i tp?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Lewar1000 pisze:Witam.
Jest może jakiś sposób żeby wyłączyć wyświetlanie etykiet otwartych pozycji na wykresach, jednocześnie zostawiając linie oznaczające sl i tp?
Tak.
Tools -> Preferences -> Chart -> odznacz "Show Positions Labels"
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ