Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
Witam
Panowie musze cos od siebie dodac ( przepraszam z góry za błędy )
w całym 2015 roku może miałem dwie lub trzy nieudane wejścia właśnie z poziomu sel limit
- pierwszy przypadek cena idealnie dotknęła bidem poziom w zleceniu- na wykresie tickowym tez było widać - od razu za telefon do manadzera i rozmawiam- co się okazuje - jak cena dotknie idealnie w punkt ma prawo się niezrealizowac z wiadomych przyczyn ( za mało gości w kolejce stało lub ja byłem na samym dole w arkuszu) ale jak by już cena przekroczyła o 1 punkt moje limit oczywiście bidem to nie ma siły muszą uznac reklamacje i tak było- jeżeli bylby to sell limit zamkniecia pozycji i by nie zamknęło zamykmy sami recznie pozycje - opisujemy sytuacje i wysyłamy do manadzera konta---- jeżeli byłby to seel limit otwartej nowej pozycji to najczęściej odpuszczamy ale procedura jest taka sama--- i nie dajcie się zwieść co to ku..wa znaczy brak plynnosci .....? cena była ? była !!! i już
Panowie musze cos od siebie dodac ( przepraszam z góry za błędy )
w całym 2015 roku może miałem dwie lub trzy nieudane wejścia właśnie z poziomu sel limit
- pierwszy przypadek cena idealnie dotknęła bidem poziom w zleceniu- na wykresie tickowym tez było widać - od razu za telefon do manadzera i rozmawiam- co się okazuje - jak cena dotknie idealnie w punkt ma prawo się niezrealizowac z wiadomych przyczyn ( za mało gości w kolejce stało lub ja byłem na samym dole w arkuszu) ale jak by już cena przekroczyła o 1 punkt moje limit oczywiście bidem to nie ma siły muszą uznac reklamacje i tak było- jeżeli bylby to sell limit zamkniecia pozycji i by nie zamknęło zamykmy sami recznie pozycje - opisujemy sytuacje i wysyłamy do manadzera konta---- jeżeli byłby to seel limit otwartej nowej pozycji to najczęściej odpuszczamy ale procedura jest taka sama--- i nie dajcie się zwieść co to ku..wa znaczy brak plynnosci .....? cena była ? była !!! i już
-
- Stały bywalec
Witam
Wczoraj około 18 założyłem konto w Ducasie, wysłałem skany dowodu, dostałem sms-a że dokumenty approved i że dostane niezbedne informacje na maila i jeszcze do tej pory nic. Czy w Ducasie tak wszystko długo trwa ? Czy zadzwonić do nich jutro co i jak ?
Wczoraj około 18 założyłem konto w Ducasie, wysłałem skany dowodu, dostałem sms-a że dokumenty approved i że dostane niezbedne informacje na maila i jeszcze do tej pory nic. Czy w Ducasie tak wszystko długo trwa ? Czy zadzwonić do nich jutro co i jak ?

Na 90% masz maila w spamie lub został wyfiltrowany przez anty-spam. Niektóre poczty niestety tak reagują na korespondencję od Dukasa.Wierny sobie pisze:Witam
Jeśli w spamie nic nie znajdziesz możesz skontaktować się z obsługą.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Stały bywalec
Już ogarniete
Bardzo dziekuje za pomoc 

Witam serdecznie, jako początkujący na Dukasie mam pytanie...czy jest możliwość, aby w razie wezwania Margin Call przy 200 procentach użycia dźwigni, ustawić zlecenia tak, aby z automatu broker zamykał wszystko. Wiem, że broker może pozamykać tylko część, aby zbić do 100 procent. Czy można na stałe coś takiego ustawić?
Drugie pytanie, jak rozliczacie ewentualne "zyski";) u tego broker. Jak to robicie???...może jest jakiś link. Proszę wrzucić.
Z góry dziękuję za pomoc.
Drugie pytanie, jak rozliczacie ewentualne "zyski";) u tego broker. Jak to robicie???...może jest jakiś link. Proszę wrzucić.
Witam, czy wersja mobilna na smartfona platformy JForex jest darmowa? Czy coś to kosztuje?
Jest całkowicie darmowasicario pisze:Witam, czy wersja mobilna na smartfona platformy JForex jest darmowa? Czy coś to kosztuje?

-- śr 27-01-2016, 10:35 --
Przepraszam, nie zauważyłem Twoich wcześniejszych pytań.sicario pisze:Witam serdecznie, jako początkujący na Dukasie mam pytanie...czy jest możliwość, aby w razie wezwania Margin Call przy 200 procentach użycia dźwigni, ustawić zlecenia tak, aby z automatu broker zamykał wszystko. Wiem, że broker może pozamykać tylko część, aby zbić do 100 procent. Czy można na stałe coś takiego ustawić?
Po zalogowaniu się do Panelu Klienta ( https://eu-live.dukascopy.com/fo/reports/trader/ )

Obok jest też Margin mode, czyli coś co się pojawiało i znikało w Dukascopy - można wybrać albo partial hedge (1), albo total close (2), czyli w przypadku osiągnięcia poziomu 200% wykorzystania dźwigni następuje automatyczne, częściowe zabezpieczenie pozycji (1) lub tak jak wygląda to klasycznie np. w MT4 od razu ich zamknięcie (2).
Rozliczenie zysków w przypadku brokerów zagranicznych zawsze leży po stronie klienta, brokerzy nic nie wysyłąją. Więcej informacji tutaj:sicario pisze: Drugie pytanie, jak rozliczacie ewentualne "zyski";) u tego broker. Jak to robicie???...może jest jakiś link. Proszę wrzucić.
http://forexclub.pl/edukacja/podatki/na ... je-ogolne/
My naszym klientom oferujemy darmowy program Podatek, który w szybki sposób wylicza należności. Jeśli otwierałeś konto poprzez Forex Club to zapraszam do pobrania i zapoznania się z dołączonymi instrukcjami:
http://forexclub.pl/edukacja/podatki/pr ... b-podatek/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dzieki bardzo
-- 29 sty 2016, 10:46 --
są może plany wprowadzenia kontraktu na wig 20?
-- 29 sty 2016, 10:46 --
są może plany wprowadzenia kontraktu na wig 20?
Witam.
Jest może jakiś sposób żeby wyłączyć wyświetlanie etykiet otwartych pozycji na wykresach, jednocześnie zostawiając linie oznaczające sl i tp?
Jest może jakiś sposób żeby wyłączyć wyświetlanie etykiet otwartych pozycji na wykresach, jednocześnie zostawiając linie oznaczające sl i tp?
Tak.Lewar1000 pisze:Witam.
Tools

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu