Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
slaw2005
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: slaw2005 »

TENSO pisze:
slaw2005 pisze:
TENSO pisze:Na bieżąco zmienia się - Zysk/Strata
Kapitał zmienia się z opóźnieniem ok.1-2 sekundy
Przy szybkim ruchu w dwie strony wcale się nie zmienia bo nie zdąży.
tak - jest opóźnienie tez to zauważyłem - czyli nie zmienia się płynnie tylko skokowo

Żeby było ciekawiej miałem sytuacje kiedy cena na wykresie zmieniła się dynamicznie na moją korzyść ( short EUR/USD).
Zamknąłem pozycję z pewnym zyskiem .
Wartość - KAPITAŁ- oczywiście miała opóźnienie i się nie zmieniła i tak zostało to zaksięgowane.
Porównałem wykres tikowy i zapis w Raporcie Pozycji .
Na wykresie tikowym w czasie zamknięcia jaki jest podany w raporcie cena była taka jaką ja widziałem na wykresie natomiast w raporcie zamknięcie jest kilka pips wyżej na moją niekorzyść .
Złożyłem reklamację i zobaczymy.

tak to się zdarza
u mnie np. Kapitał w dolnym lewym rogu często rózni się z Current Equity jak wejdziesz na platformie w Portfel i Moje konto - ale to są małe roznice rzedu 2 zł - w odpowiedzi na pytanie czemu się tak dzieje dostałem odpowiedz ze wszystko zostanie wyrównane o 23.00 kiedy robia podsumowanie- ale już to odpuściłem bo są dni kiedy cos dodają

pozdr

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Witam.
Czy jutro Dukascopy ma otwarty rynek? Czy w ogóle jest on otwarty? :D

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Dzięki. A jak dotrzeć do takiego okienka z newsami ze strony głównej Dukascopy?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wchodzisz na stronę główna i już ;). Kolumna z newsami jest z prawej strony troche pod kwotowaniami.

Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim Traderom i pozdrowienia z Koh Samui w Tajlandii ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
slaw2005
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: slaw2005 »

ZomG pisze:Witam.
Czy jutro Dukascopy ma otwarty rynek? Czy w ogóle jest on otwarty? :D

Jutro wszyscy leżą i leczą kaca :564:

-- czw 31-12-2015, 15:10 --

Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim Traderom i pozdrowienia z Koh Samui w Tajlandii ;).[/quote]

Dzięki i wzajemnie
PS. Czyli masz ciepełko :wink:

houk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: houk »

Witam.
Dzisiaj w nocy miałem taką sytuację:
Złożone zlecenie z limitem. Cena dochodzi do poziomu zlecenia, ale zlecenie nie zostało zrealizowane.
Chodzi o audchf z godz. 1.15 czasu serwera, zlecenie sell limit 0,70735. W logach zlecenie widnieje jako "rejected". W tym czasie na wykresie maksymalna cena bid to 0,70435, czyli teoretycznie zlecenie powinno wejść, ale zostało odrzucone. Po kilku minutach cena znowu doszło do mojego poziomu zlecenia z limitem, ale zlecenie jeśli zostaje "rejected" to już na stałe i trzeba je ponownie składać ręcznie. Sytuacja miała miejsce w nocy, także nie było szans na tego typu operację. W związku z tym mam pytanie. Czy jest to normalna sytuacja? Czy zlecenie początkowo niezrealizowane pomimo dojścia ceny do poziomu zlecenia z limitem nie powinno na nowo pojawić się w arkuszu zleceń? Jak się okazało po kilku minutach zlecenie weszłoby bez problemu i doszło do założonego poziomu Tp. Czy w związku z tym są szanse na pozytywne rozpatrzenie reklamacji? Dlaczego zlecenia z limitem odrzucane z jakiegoś powodu przez serwer nie pojawiają się ponownie tylko znikają i traci się szansę na realizację transakcji?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Sytuacja ta nie jest "standardem" ale czasem się zdarza, szczególnie na mniej płynnych rynkach. Szczegółowy powód odrzucenia możesz uzyskać od Dukascopy ale strzelam, że akurat mógł być problem z płynnością/drugą stroną transakcji skoro chodzi o noc i AUD/CHF (to tylko moje przypuszczenia). Możesz wysłać numer zlecenia na info@dukascopy.eu w celu uzyskania detali.

Zlecenie musiało pozostać "rejected", bo gdyby ponowiło się samo to mogłoby narobić większego rabanu np. cena przekroczyła poziom aktywacji, doszła do potencjalnego TP z odrzuconego zlecenia, wróciła, po czym znów go przekroczyła i tym razem otworzyła zlecenie ale już do TP nie doszła. Efekt? Reklamacja :). Pytanie czy uzasadniona? To tylko jeden ze scenariuszy, który powodowałby konfliktowe sytuacje. Dlatego zlecenie odrzucone musi pozostać odrzuconym.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

houk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: houk »

Sytuacja ta nie jest "standardem" ale czasem się zdarza, szczególnie na mniej płynnych rynkach. Szczegółowy powód odrzucenia możesz uzyskać od Dukascopy ale strzelam, że akurat mógł być problem z płynnością/drugą stroną transakcji skoro chodzi o noc i AUD/CHF (to tylko moje przypuszczenia). Możesz wysłać numer zlecenia na info@dukascopy.eu w celu uzyskania detali.
Na pewno był problem z płynnością. Wynikało to z tego, że poszedł szybki ruch w górę i cena od razu zawróciła. Do tej pory miałem raz taką samą sytuację. Było to na GBPUSD w dzień na danych, wtedy widziałem co się dzieje i złożyłem zlecenie jeszcze raz "ręcznie". Dokładne info od Dukascopy nie jest mi potrzebne. Chciałbym wiedzieć tylko czy jest szansa na rozpatrzenie reklamacji w takiej sytuacji czy odpiszą standardowo, że był brak płynności, zlecenie zostało wywalone, zawsze tak jest w takich sytuacjach i nie ma szans na pozytywne rozpatrzenie reklamacji. Tak czy inaczej złożyłem reklamację, zobaczymy co odpiszą...
Zlecenie musiało pozostać "rejected", bo gdyby ponowiło się samo to mogłoby narobić większego rabanu np. cena przekroczyła poziom aktywacji, doszła do potencjalnego TP z odrzuconego zlecenia, wróciła, po czym znów go przekroczyła i tym razem otworzyła zlecenie ale już do TP nie doszła. Efekt? Reklamacja :). Pytanie czy uzasadniona? To tylko jeden ze scenariuszy, który powodowałby konfliktowe sytuacje. Dlatego zlecenie odrzucone musi pozostać odrzuconym.
Scenariusz jaki opisałeś jest raczej mało prawdopodobny. Jeśli cena w rozpatrywanym przypadku poszłaby wyżej zlecenie weszłoby bez problemu jeszcze z poślizgiem na korzyść. Zostało odrzucone bo nie było płynności i kurs bardzo szybko zawrócił. Widać to na załączonym wykresie. Zlecenie w takich przypadkach spokojnie mogłoby się ponownie pojawić zaraz po odrzuceniu i nie narobiłoby raczej żadnego rabanu. Ale w Dukascopy pewnie tak jest, że odrzucone zlecenie nigdy nie pojawia się ponownie. Ciekawe czy brokerzy MT4 też tak mają? Przez 2 lata korzystałem z usług jednego z polskich brokerów z MT4 i nie przypominam sobie o takiej sytuacji. Załączam wykres 10sekundowy pokazujący jak to wyglądało.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Scenariusz jaki opisałeś jest raczej mało prawdopodobny. Jeśli cena w rozpatrywanym przypadku poszłaby wyżej zlecenie weszłoby bez problemu jeszcze z poślizgiem na korzyść. Zostało odrzucone bo nie było płynności i kurs bardzo szybko zawrócił. Widać to na załączonym wykresie. Zlecenie w takich przypadkach spokojnie mogłoby się ponownie pojawić zaraz po odrzuceniu i nie narobiłoby raczej żadnego rabanu. Ale w Dukascopy pewnie tak jest, że odrzucone zlecenie nigdy nie pojawia się ponownie. Ciekawe czy brokerzy MT4 też tak mają? Przez 2 lata korzystałem z usług jednego z polskich brokerów z MT4 i nie przypominam sobie o takiej sytuacji. Załączam wykres 10sekundowy pokazujący jak to wyglądało.
Jest mało prawdopodobny ale możliwy. Przy zleceniach z limitem możesz stosować Place Bid/Offer dzięki czemu to Ty jesteś dostawcą płynności i wtedy przy takim ruchu szansa, że ktoś zgarnie Twoje zlecenie jest bardzo duża.

Na MT4 czegoś takiego nie uraczysz. Tam zawsze będzie to poślizg cenowy i realizacja zlecenia po pierwszej możliwej cenie. Jakoś w 2010 spotkałem się z brokerem MT4, który anulował zlecenia oczekujące w momencie, gdy wystąpiła luka cenowa (akurat to było na luce weekendowej, nie wiem jak na innych) zamiast je realizować po pierwszej cenie ale potem i tak przeszli na model "klasyczny".
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ