DayTrading: Piątek 08.01.2016

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 sty 2016, 00:00

Wzrost
11
48%
Bez zmian
5
22%
Spadek
7
30%

Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 08.01.2016

Nieprzeczytany post autor: highend »

c.ajto pisze:Najczęściej F423 zakańcza dany trend, jednak to zakończenie nie musi oznaczać odwrócenia - czasem w obrębie tego poziomu tworzy się konsola z której następuje kolejne wybicie będące kontynuacją starego trendu.
tak zgoda, tylko ja to widzę w ten sposób, że jest jeden główny trend (niech będzie na M czy nawet 3M) i składa się o z mniejszych i jeszcze mniejszych....
i ten główny trend też się kiedyś musi skończyć i odwrócić.

Z kolei patrząc na wykres USD/TRY (oraz USD/ZAR) gdzie świece tygodniowe/miesięczne są już bardzo "pionowe" i długie..... a "trend przyspiesza pod koniec" to co o tym myśleć?

Na obu tych parach odwrócenie trendu będzie wg mnie bardzo szybkie i mocne. Większość pomyli to z korektą zapewne.
Ciekawi mnie tylko kiedy to się stanie i z jakich poziomów.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:a "trend przyspiesza pod koniec"
przeczytales gdzies kiedys glupote i co jakis czas ja regularnie powtarzasz...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

atlanticos pisze:
ale to widać przecież na wykresach. nieważne czy M1, M5, H1 czy nawet Monthly.... zawsze pod koniec jest długa świeca
(biała w trendzie wzrostowym).....
a nie? :)

-- Dodano: 10 sty 2016, 21:43 --

w ogóle to przepraszam, że szukam odwrócenia trendu na USD/ZAR i USD/TRY zamiast grać z nim (rosnącym).
Wiem, że to główny błąd i powód tracenia na FX. Po prostu KUSI cholernie ogromny SWAP na sell.
mforex: 80 PLN dziennie za 1 lot usd/try i około 50 PLN dziennie za 1 lot usd/zar
To miesięcznie daje odpowiednio: 2400 i 1500 PLN (przyjmując że miesiąc ma 30 dni) samego swapu.
choćby nawet złapać jakąś korektę na samym szczycie i ustawić SL na BE i tyle, już były takie sytuacje na tych parach - więc jest to możliwe i wykonalne

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

highend pisze:
atlanticos pisze:
ale to widać przecież na wykresach. nieważne czy M1, M5, H1 czy nawet Monthly.... zawsze pod koniec jest długa świeca
(biała w trendzie wzrostowym).....
a nie? :)

-- Dodano: 10 sty 2016, 21:43 --

w ogóle to przepraszam, że szukam odwrócenia trendu na USD/ZAR i USD/TRY zamiast grać z nim (rosnącym).
Wiem, że to główny błąd i powód tracenia na FX. Po prostu KUSI cholernie ogromny SWAP na sell.
mforex: 80 PLN dziennie za 1 lot usd/try i około 50 PLN dziennie za 1 lot usd/zar
To miesięcznie daje odpowiednio: 2400 i 1500 PLN (przyjmując że miesiąc ma 30 dni) samego swapu.
choćby nawet złapać jakąś korektę na samym szczycie i ustawić SL na BE i tyle, już były takie sytuacje na tych parach - więc jest to możliwe i wykonalne
Witam,
i tylko o swap Ci chodzi?
widziałem twoje fale na dax, nie mówię Ci czy dobrze czy źle oznaczyłeś Twoja sprawa,
ale zastanów sie czy nie lepiej łapać dax-a? niż takie pary

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

highend pisze:
atlanticos pisze:

Akurat na Zar i try nigdy nie bedzie klasycznego odwrócenia trendu. Swap wynika z wysokich stop a te sa efektem wysokiej inflacji. W RPA to kilkanaście procent. Dlatego te waluty bedą traciły w wyniku inflacji. Nie mozna nakładać takiej kalki jak ww przypadku dwóch walut z inflacja blisko zero.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

MR. D pisze: Akurat na Zar i try nigdy nie bedzie klasycznego odwrócenia trendu. Swap wynika z wysokich stop a te sa efektem wysokiej inflacji. W RPA to kilkanaście procent. Dlatego te waluty bedą traciły w wyniku inflacji. Nie mozna nakładać takiej kalki jak ww przypadku dwóch walut z inflacja blisko zero.
Ja rozumiem, ale o ile USD/TRY jest mocno rosnący, tak USD/ZAR na miesięcznym wygląda duuużo inaczej (były 2x spadki mocne w dół).

No i nigdy nie mów "nigdy"

Awatar użytkownika
spiter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: spiter »

Edek się wybił (bez potwierdzenia).
Na parach z Jenem solidne luki...
Obaczymy

Zablokowany