sam poczytaj...
ten wskaźnik nie jest wolumenem tylko pokazuje ilość tików bez uwzględniania wolumenów (jeśli ktoś otwiera transakcję za milion tj jeden tik, tak samo jak ktoś otworzy za 100zl też jest jednym tikiem)
pisałem do czego może służyć.... a Ty wcinasz się w rozmowę bez czytania wcześniejszych postów?
-- Dodano: 09 sty 2016, 21:42 --
CR04 pisze:a powiedz mi, co wspólnego z wolumenem ma słupek pokazujący ilość ticków na danej świecy? taki wolumen to sobie sam potrafię narysować, w 99% wielkość słupka jest zależna od wielkości świeczki, szkoda mi wykresu na to. jeśli potrafisz z tego skorzystać do poprawy własnego tradingu, to chętnie się dowiem czegoś nowego, bo od kilku miesięcy w zasadzie nie robię nic innego poza edukacją w kierunku FX.
takich cudów to jeszcze nie widziałem, ale podobno człowiek uczy się całe życie

[/quote]
Przepraszam, nie wcinam się w rozmowę, tylko jakby Kolega czytał wcześniejsze posty to by wiedział, że sam ją zapoczątkowałem.
Próbuję tylko udowodnić, że "wolumen" (sama nazwa już jest zła) tickowy, nic nikomu nie da i wszczyscy, którzy
uczą podejścia wolumenowego do analizy, jak i sami użytkownicy mówią żeby nawet na to nie patrzeć, ponieważ wprowadza masę ludzi w błąd.
Nie wiem skąd takie wrogie nastawienie?