mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Raposo, niższy wolumen minimalny - fakt, ale mnożniki są większe i minimalny depozyt jest ok. 25% większy dla 0,05 lota na DE30.f od min. depozytu dla 0,1 lota na DE30. Nie rozumiem, czemu nie zaoferowali min. zlecenia na 0,01 skoro taki jest krok. Btw w Smart Orders można ustawić wielkość tylko na krok 0,1 lota.
Lepsza egzekucja - dzwoniłem do mForex, powiedzieli, że ciężko byłoby wyliczyć o ile ms jest szybsza egzekucja zleceń, więc "kilkakrotnie szybszy średni czas realizacji zlecenia" to chyba taki "chłyt" marketingowy. To co rzeczywiście boli, czyli MC i SO niestety nadal bez zmian.
Lepsza egzekucja - dzwoniłem do mForex, powiedzieli, że ciężko byłoby wyliczyć o ile ms jest szybsza egzekucja zleceń, więc "kilkakrotnie szybszy średni czas realizacji zlecenia" to chyba taki "chłyt" marketingowy. To co rzeczywiście boli, czyli MC i SO niestety nadal bez zmian.
Brak 0.01 to albo dyktando dostawców albo nieopłacalność dla brokera. Ale zapytam przy okazji, może w przyszłości zejdą niżej.kapart pisze:Raposo, niższy wolumen minimalny - fakt, ale mnożniki są większe i minimalny depozyt jest ok. 25% większy dla 0,05 lota na DE30.f od min. depozytu dla 0,1 lota na DE30. Nie rozumiem, czemu nie zaoferowali min. zlecenia na 0,01 skoro taki jest krok. Btw w Smart Orders można ustawić wielkość tylko na krok 0,1 lota.
Z egzekucją też jestem ciekaw na ile zauważalne będą zmiany i chętnie to przetestuję w niedalekiej przyszłości

Odnośnie problemu w Smart Orders - przekażę im to.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Stały bywalec
Tak, tak 15.01.2015 wykonywali zlecenia klientów z 20-25 minutowym opoźnieniem, a potem pozwali ich do sądów o debety powstałe z tego powodu w kwotach 5 cyfrowychLepsza egzekucja - dzwoniłem do mForex, powiedzieli, że ciężko byłoby wyliczyć o ile ms jest szybsza egzekucja zleceń, więc "kilkakrotnie szybszy średni czas realizacji zlecenia" to chyba taki "chłyt" marketingowy
Jeśli poprawią czas egezukucji zleceń chociaż o połowę, no to rzeczywiście będzie wielki postęp

Raposo i po diabła ty reklamujesz akurat tego brokera ? Przecież wiesz doskonale jak posąpili 15.01 i ilu ludzi nie tylko z tego forum przeżywa przez mForex ludzkie dramaty na salach sądowych. Ludzie mogą potradzić oszczędnosci życia, biją się na salach sądowych w całej Polsce, aby nie stracić mieszkań, działek i piniedzy na lokatach bankowych.
Rozumiem, że jesteś IB mForex i odcinasz swoją prowizję od każdej transakcj klientów, którzy założyli rachunek u mForex przez twój Forex Club, no ale weź ty chłopie trochę przyhamuj, bo reklamowanie tego brokera w zaistniałej sytuacji jest po prostu mało przyzwoite. Tracisz tylko wiarygodnosc forumowiczów, w imię czego? W imię paru tysięcy złotych które odetniesz od ich trejdów w mForex ?
Zastanów się w co pakujesz ludzi. Może do Iron Forex też niedługo będziesz wabił forumowiczów nowymi bonusami Irona, bo beda Ci placili hajs za kazdego zwerbowanego klienta, który zarejestruje sie przez Forex Club?
Nieładnie.
Rozumiem, że jesteś IB mForex i odcinasz swoją prowizję od każdej transakcj klientów, którzy założyli rachunek u mForex przez twój Forex Club, no ale weź ty chłopie trochę przyhamuj, bo reklamowanie tego brokera w zaistniałej sytuacji jest po prostu mało przyzwoite. Tracisz tylko wiarygodnosc forumowiczów, w imię czego? W imię paru tysięcy złotych które odetniesz od ich trejdów w mForex ?
Zastanów się w co pakujesz ludzi. Może do Iron Forex też niedługo będziesz wabił forumowiczów nowymi bonusami Irona, bo beda Ci placili hajs za kazdego zwerbowanego klienta, który zarejestruje sie przez Forex Club?
Nieładnie.
Witam,
Dzień 15.01.2015 na pewno był wyjątkowy i niepowtarzalny w historii rynku Forex. Działy się różne cuda i każdy broker zachował się inaczej, a sama sprawa wywiera wiele skrajnych emocji - każdy też może mieć swoje zdanie na ten temat. Ja mam swoje, które wyraziłem już niejednokrotnie na tym forum i przy nim pozostaję. Z tego co obiło mi się o uszy to sprawa sądowa dalej jest w toku. Ja szczegółów nie znam, zarówno stricte technicznych od strony brokera, jak i tego co dokładnie wydarzyło się po stronie rachunku danego klienta. Myślę, że wyjątkowość tej sytuacji zmusza też do rozpatrywania każdego przypadku osobno ale niestety bez poznania wszystkich detali z OBU stron jestem daleki od wydawania jakichkolwiek werdyktów.
Z racji, iż to ani ja, ani Ty, ani też broker nie będzie decydował o tym kto ma rację, kto zawinił i kto faktycznie powinien ponieść jakieś konsekwencje z tytułu decyzji handlowych/biznesowych, myślę, że sprawiedliwie byłoby powstrzymać się od jakichkolwiek osądów do czasu zapadnięcia werdyktu. Jeśli broker zawinił to niech poniesie tego konsekwencje, a sprawiedliwości stanie się zadość ale o tym zdecyduje niezależny sąd.
I tym akcentem życzę wszystkim udanego weekendu.
Dzień 15.01.2015 na pewno był wyjątkowy i niepowtarzalny w historii rynku Forex. Działy się różne cuda i każdy broker zachował się inaczej, a sama sprawa wywiera wiele skrajnych emocji - każdy też może mieć swoje zdanie na ten temat. Ja mam swoje, które wyraziłem już niejednokrotnie na tym forum i przy nim pozostaję. Z tego co obiło mi się o uszy to sprawa sądowa dalej jest w toku. Ja szczegółów nie znam, zarówno stricte technicznych od strony brokera, jak i tego co dokładnie wydarzyło się po stronie rachunku danego klienta. Myślę, że wyjątkowość tej sytuacji zmusza też do rozpatrywania każdego przypadku osobno ale niestety bez poznania wszystkich detali z OBU stron jestem daleki od wydawania jakichkolwiek werdyktów.
Z racji, iż to ani ja, ani Ty, ani też broker nie będzie decydował o tym kto ma rację, kto zawinił i kto faktycznie powinien ponieść jakieś konsekwencje z tytułu decyzji handlowych/biznesowych, myślę, że sprawiedliwie byłoby powstrzymać się od jakichkolwiek osądów do czasu zapadnięcia werdyktu. Jeśli broker zawinił to niech poniesie tego konsekwencje, a sprawiedliwości stanie się zadość ale o tym zdecyduje niezależny sąd.
I tym akcentem życzę wszystkim udanego weekendu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Pasjonat
Kolego masz w 200% racjęalanFX pisze:Raposo i po diabła ty reklamujesz akurat tego brokera ? Przecież wiesz doskonale jak posąpili 15.01 i ilu ludzi nie tylko z tego forum przeżywa przez mForex ludzkie dramaty na salach sądowych. Ludzie mogą potradzić oszczędnosci życia, biją się na salach sądowych w całej Polsce, aby nie stracić mieszkań, działek i piniedzy na lokatach bankowych.
Nieładnie.

Raposo, wiec trochę mForex bajki Ci plecie bo nie chodzi o jedną sprawę sądową tylko dużo więcej w całej Polsce... to tak na początek.
A na najbliższą sprawę sami Cię niedługo zaprosimy do Warszawy, może wtedy będziesz trochę inaczej śwpiewał, bo przejrzysz na oczy jak posłuchasz co oni tam plecą i jak się tłumaczą. Jako doświadczony "trader" z wieloletnim stażem na pewno będziesz w stanie ocenić, gdzie leży prawda.
Wyroki prędzej czy później zapadną, wiadomo mogą być różne. Każdy kto mial choc troche do czynienia z polskimi sądami wie, że sprawiedliwości cieżko tam uświadczyć.... choc i czasem można się zdziwić.
Przypominam sprawę Beaty Sawickiej posłanki Peło. Co z tego, ze została przyłapana i nagrana na gorącym uczynku kiedy przyjmowała 100 tys. łapówy na ławce w parku od agenta Tomka - sąd ją UNIEWINNIŁ od korupcji heheh ! Pamietacie ?! Tak właśnie działa polski wymiar sprawiedliwości ! Jeszcze odszkodowanie po wszystkim dostała od skarbu państwa, nieźle co
Ale nie przesądzajmy. Oby w przypadku mForex i innych brokerów prawda i sprawiedliwość wzięły górę.
A tobie Raposo radzę dobrze, z czystej przyzwoitości nie reklamuj tu chłopie chociaż tych kilku brokerów którzy ciągają ludzi po sądach o debety z 15.01, bo to co oni wyprawiają, jak traktują swoich byłych klientów i co o nich piszą do sądów to jest poniżej wszelkiej krytyki.
Może paru groszy nie zarobisz i nie odetniesz kilku złotych swojej prowizji, ale przynajmniej zachowasz w tym wszystkim twarz i wiarygodnośc. A to drogi Raposo są w życiu sprawy bezcenne. Zastanów się nad tym.
A na najbliższą sprawę sami Cię niedługo zaprosimy do Warszawy, może wtedy będziesz trochę inaczej śwpiewał, bo przejrzysz na oczy jak posłuchasz co oni tam plecą i jak się tłumaczą. Jako doświadczony "trader" z wieloletnim stażem na pewno będziesz w stanie ocenić, gdzie leży prawda.
Wyroki prędzej czy później zapadną, wiadomo mogą być różne. Każdy kto mial choc troche do czynienia z polskimi sądami wie, że sprawiedliwości cieżko tam uświadczyć.... choc i czasem można się zdziwić.
Przypominam sprawę Beaty Sawickiej posłanki Peło. Co z tego, ze została przyłapana i nagrana na gorącym uczynku kiedy przyjmowała 100 tys. łapówy na ławce w parku od agenta Tomka - sąd ją UNIEWINNIŁ od korupcji heheh ! Pamietacie ?! Tak właśnie działa polski wymiar sprawiedliwości ! Jeszcze odszkodowanie po wszystkim dostała od skarbu państwa, nieźle co

Ale nie przesądzajmy. Oby w przypadku mForex i innych brokerów prawda i sprawiedliwość wzięły górę.
A tobie Raposo radzę dobrze, z czystej przyzwoitości nie reklamuj tu chłopie chociaż tych kilku brokerów którzy ciągają ludzi po sądach o debety z 15.01, bo to co oni wyprawiają, jak traktują swoich byłych klientów i co o nich piszą do sądów to jest poniżej wszelkiej krytyki.
Może paru groszy nie zarobisz i nie odetniesz kilku złotych swojej prowizji, ale przynajmniej zachowasz w tym wszystkim twarz i wiarygodnośc. A to drogi Raposo są w życiu sprawy bezcenne. Zastanów się nad tym.
Tak więc podkreślam, że nie znam szczegółów i mForex nawet jakby chciał to by nie mógł mi ich zdradzić dlatego osądów żadnych nie wydaję i myślę, że nawet nie mam do tego prawa. Podczas gdy Wy zaczęliście urządzać już krucjatę, gdy sprawy dopiero ruszyły (tak wnioskuję). Niemniej wierzę w sprawiedliwość i jeśli broker zawinił to powinien ponieść tego konsekwencje.
Obum stronom życzę dojścia do sprawiedliwości. I tyle z mojej strony.
Obum stronom życzę dojścia do sprawiedliwości. I tyle z mojej strony.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Czy tylko mi się nie podoba nowa atrakcyjna oferta CFD? gdyby zostawili starą ofertę...
Witam,
ta nowa oferta DE30.f to jakieś nieporozumienie... spread sięga 30pisów z tego co mi się udało zaobserwować... i jak tu teraz składać zlecenia oczekujące?
że nie wspomnę o lukach cenowych... to wygląda tak jakby broker sobie robił dobrze a nie klientom. Czas na zmianę brokera!
ta nowa oferta DE30.f to jakieś nieporozumienie... spread sięga 30pisów z tego co mi się udało zaobserwować... i jak tu teraz składać zlecenia oczekujące?