Alpari RU próbuje przejąć klientów Alpari UK oferując im bonus 30%.
Pytanie co stanie się z samym Alpari UK

Ja słyszałem, że chce ich przejąc Iron. Dziwne to, że jedna firma Alpari rozproszona pod różne domeny i bankrutuje jedna firma to powinna klientów przejmować matka. A jak wygląda sytuacja z kasą klientów? Przepadła?raposo pisze:Dukascopy rozmawia o przejęciu Alpari Japan, które należy do Alpari UK.
Alpari RU próbuje przejąć klientów Alpari UK oferując im bonus 30%.
Pytanie co stanie się z samym Alpari UK.
Ale zastanów się chwilę: pytasz o to czy spółka w stanie upadłości może przyjmować nowych klientów i jeszcze sam tam chcesz zakładać konto ?ZomG pisze:Dzień dobry.
Orientujecie się może, jak wygląda sytuacja tego brokera po 15. stycznia i spowodowanym tym upadku Alpari UK? Chodzi mi o to, czy mogą przyjmować klientów z UE (a konkretniej z Polski) bez posiadania tu placówki, ale i o to, czy nie zbankrutują za tydzień albo dwa.
Pytam, bo zastanawiam się nad otwarciem u nich konta PAMM (jako manager).
Z góry dzięki.
Dziękuję za Twój wkład i rozpoczęcie od rzuconej na oślep złośliwości. Spieszę więc z wyjaśnieniem: chodziło mi o to, czy upadek Alpari UK wpłynął znacząco na sytuację Alpari Financial Services. Do KRSu zaglądałem, ale sprawdzę jeszcze, czy to na pewno ten sam podmiot co ten ze strony alpari.com - cenna uwaga z Twojej strony. Odnośnie potencjalnego bankructwa - oczywiście rozumiem, że nikt z nas nie przewidzi przyszłości i ekstremalnych wydarzeń na rynku, które mogą położyć każdego brokera, ale może ktoś ma wiedzę o tym, że Alpari Financial Services od czasu upadku ich brytyjskiej spółki córki samo jest w nie najlepszej sytuacji. Albo wręcz przeciwnie - wcale ich to nie dotknęło. I tylko o to mi chodziło.green7 pisze: Ale zastanów się chwilę: pytasz o to czy spółka w stanie upadłości może przyjmować nowych klientów i jeszcze sam tam chcesz zakładać konto ?
Chyba za dużo szampana na sylwestra wypiłeś i jeszcze jesteś pod wpływem
Do rzeczy :
- alpari.uk padało, a jak padło to siłą rzeczy nowych klientów nie przyjmuje.
- alpari ma inne oddziały, cholera wie ile aktualnie bo u nich ciężko to ogarnąć. Sam pamiętam, że mieli ze 2 spółki na Cyprze, prócz tego w RU, US, NZ.
- która firma jest notyfikowana w Polsce to możesz sprawdzić na stronie KNFu: http://www.knf.gov.pl/dla_rynku/PODMIOT ... italowego/
- a jak już sprawdzisz to zwróć uwagę zakładając ewentualnie konto u broka czy przypadkiem nie zakładasz go w ciut innej firmie niż jest u nas notyfikowana. Częsty "numer" brokerów to chwalenie się np. nadzorem brytyjskim a jak przyjdzie co do czego zakładanie kont pod jurysdykcją Cypryjską
- czy firma nie zbankrutuje za tydzień ? A skąd nam to wiedzieć ? Na razie nie słyszałem o żadnych problemach. Ale równy prawie rok temu 14 stycznia 2015 alpariUK wydawało się również w dobrej kondycji. A następnego dnia cóż .... nie tylko Alpari popłynęło.
Żadna tam złośliwość co najwyżej sarkazm - po prostu raczej chciałem Ci uświadomić, że niezbyt precyzyjnie zadajesz pytania. Bo tak naprawdę to raczej nie sądzę, byś pytał o zakładanie konta u bankruta jak to właśnie wynikało z Twojego postu.ZomG pisze: Dziękuję za Twój wkład i rozpoczęcie od rzuconej na oślep złośliwości.
To wykładu ciąg dalszy:ZomG pisze: Spieszę więc z wyjaśnieniem: chodziło mi o to, czy upadek Alpari UK wpłynął znacząco na sytuację Alpari Financial Services. Do KRSu zaglądałem, ale sprawdzę jeszcze, czy to na pewno ten sam podmiot co ten ze strony alpari.com - cenna uwaga z Twojej strony.
Na stronie Raposo jest info, że konta PAMM oferuje Dukas EU.green7 pisze: Ale po co się pchać w nieregulowanego brokera jak zapewne znajdziesz PAMM u kogoś z lepszą regulacją.
HotForex może ?