Alpari - opinie

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Alpari - opinie

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dukascopy rozmawia o przejęciu Alpari Japan, które należy do Alpari UK.
Alpari RU próbuje przejąć klientów Alpari UK oferując im bonus 30%.
Pytanie co stanie się z samym Alpari UK :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

raposo pisze:Dukascopy rozmawia o przejęciu Alpari Japan, które należy do Alpari UK.
Alpari RU próbuje przejąć klientów Alpari UK oferując im bonus 30%.
Pytanie co stanie się z samym Alpari UK :).
Ja słyszałem, że chce ich przejąc Iron. Dziwne to, że jedna firma Alpari rozproszona pod różne domeny i bankrutuje jedna firma to powinna klientów przejmować matka. A jak wygląda sytuacja z kasą klientów? Przepadła?
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Iron chce Alpari UK. Dukascopy Alpari Japan. Wcześniej jeszcze LCG się czaiło... "komu, komu, bo idę do domu" ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

W 2013 roku z pewnego źródełka wiedziałem, że Alpari pozyskiwało 500 Jelonków dziennie :) Nie wiem, który to odłam ale siedzibę mieli na Malcie lub na Cyprze.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

Dzień dobry.
Orientujecie się może, jak wygląda sytuacja tego brokera po 15. stycznia i spowodowanym tym upadku Alpari UK? Chodzi mi o to, czy mogą przyjmować klientów z UE (a konkretniej z Polski ;) ) bez posiadania tu placówki, ale i o to, czy nie zbankrutują za tydzień albo dwa.
Pytam, bo zastanawiam się nad otwarciem u nich konta PAMM (jako manager).
Z góry dzięki.

PS. Wiem, że PAMM to kontrowersyjny pomysł w świetle niejednoznacznych przepisów polskich, stąd pytanie: czy macie może wiedzę wskazującą dość jednoznacznie na to, że lepiej nie pchać się w konta PAMM z powodów prawnych?

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

ZomG pisze:Dzień dobry.
Orientujecie się może, jak wygląda sytuacja tego brokera po 15. stycznia i spowodowanym tym upadku Alpari UK? Chodzi mi o to, czy mogą przyjmować klientów z UE (a konkretniej z Polski ;) ) bez posiadania tu placówki, ale i o to, czy nie zbankrutują za tydzień albo dwa.
Pytam, bo zastanawiam się nad otwarciem u nich konta PAMM (jako manager).
Z góry dzięki.
Ale zastanów się chwilę: pytasz o to czy spółka w stanie upadłości może przyjmować nowych klientów i jeszcze sam tam chcesz zakładać konto ?
Chyba za dużo szampana na sylwestra wypiłeś i jeszcze jesteś pod wpływem :)

Do rzeczy :
- alpari.uk padało, a jak padło to siłą rzeczy nowych klientów nie przyjmuje.
- alpari ma inne oddziały, cholera wie ile aktualnie bo u nich ciężko to ogarnąć. Sam pamiętam, że mieli ze 2 spółki na Cyprze, prócz tego w RU, US, NZ.
- która firma jest notyfikowana w Polsce to możesz sprawdzić na stronie KNFu: http://www.knf.gov.pl/dla_rynku/PODMIOT ... italowego/
- a jak już sprawdzisz to zwróć uwagę zakładając ewentualnie konto u broka czy przypadkiem nie zakładasz go w ciut innej firmie niż jest u nas notyfikowana. Częsty "numer" brokerów to chwalenie się np. nadzorem brytyjskim a jak przyjdzie co do czego zakładanie kont pod jurysdykcją Cypryjską
- czy firma nie zbankrutuje za tydzień ? A skąd nam to wiedzieć ? Na razie nie słyszałem o żadnych problemach. Ale równy prawie rok temu 14 stycznia 2015 alpariUK wydawało się również w dobrej kondycji. A następnego dnia cóż .... nie tylko Alpari popłynęło.
Green
Obrazek
Obrazek

Buho
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Buho »

Jeśli chodzi o Alpari RU to jestem klientem od wielu lat i sobie czasem coś tam zagram u nich.
Kiedyś grałem więcej, nie było problemu z wpłatami i wypłatami kasy, wpłaty były natychmiastowe, a wypłaty to trzeba było czekać aż jakiś gostek to zatwierdzi.
Na początku to się nazywało Alpari RU, potem Alpari NZ, a teraz mają stronke alpari.com i broker oprócz nazwy nie miał nic wspólnego z Alpari US, UK i cypryjską wersją.
Nie wiem gdzie ma teraz regulacje, ale stałych klientów raczej to nie obchodzi, bo one i tak nic nie dają, a jak broker wykręci jakiś numer to się przeniesiemy do konkurencji :)
tutaj jest trochę o nim napisane: http://www.forex.in.rs/alpari-nz-forex-broker-review-2/

Awatar użytkownika
ZomG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ZomG »

green7 pisze: Ale zastanów się chwilę: pytasz o to czy spółka w stanie upadłości może przyjmować nowych klientów i jeszcze sam tam chcesz zakładać konto ?
Chyba za dużo szampana na sylwestra wypiłeś i jeszcze jesteś pod wpływem :)

Do rzeczy :
- alpari.uk padało, a jak padło to siłą rzeczy nowych klientów nie przyjmuje.
- alpari ma inne oddziały, cholera wie ile aktualnie bo u nich ciężko to ogarnąć. Sam pamiętam, że mieli ze 2 spółki na Cyprze, prócz tego w RU, US, NZ.
- która firma jest notyfikowana w Polsce to możesz sprawdzić na stronie KNFu: http://www.knf.gov.pl/dla_rynku/PODMIOT ... italowego/
- a jak już sprawdzisz to zwróć uwagę zakładając ewentualnie konto u broka czy przypadkiem nie zakładasz go w ciut innej firmie niż jest u nas notyfikowana. Częsty "numer" brokerów to chwalenie się np. nadzorem brytyjskim a jak przyjdzie co do czego zakładanie kont pod jurysdykcją Cypryjską
- czy firma nie zbankrutuje za tydzień ? A skąd nam to wiedzieć ? Na razie nie słyszałem o żadnych problemach. Ale równy prawie rok temu 14 stycznia 2015 alpariUK wydawało się również w dobrej kondycji. A następnego dnia cóż .... nie tylko Alpari popłynęło.
Dziękuję za Twój wkład i rozpoczęcie od rzuconej na oślep złośliwości. Spieszę więc z wyjaśnieniem: chodziło mi o to, czy upadek Alpari UK wpłynął znacząco na sytuację Alpari Financial Services. Do KRSu zaglądałem, ale sprawdzę jeszcze, czy to na pewno ten sam podmiot co ten ze strony alpari.com - cenna uwaga z Twojej strony. Odnośnie potencjalnego bankructwa - oczywiście rozumiem, że nikt z nas nie przewidzi przyszłości i ekstremalnych wydarzeń na rynku, które mogą położyć każdego brokera, ale może ktoś ma wiedzę o tym, że Alpari Financial Services od czasu upadku ich brytyjskiej spółki córki samo jest w nie najlepszej sytuacji. Albo wręcz przeciwnie - wcale ich to nie dotknęło. I tylko o to mi chodziło.

Dzięki Buho za Twoją wiadomość, na pewno zajrzę :)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

ZomG pisze: Dziękuję za Twój wkład i rozpoczęcie od rzuconej na oślep złośliwości.
Żadna tam złośliwość co najwyżej sarkazm - po prostu raczej chciałem Ci uświadomić, że niezbyt precyzyjnie zadajesz pytania. Bo tak naprawdę to raczej nie sądzę, byś pytał o zakładanie konta u bankruta jak to właśnie wynikało z Twojego postu.
ZomG pisze: Spieszę więc z wyjaśnieniem: chodziło mi o to, czy upadek Alpari UK wpłynął znacząco na sytuację Alpari Financial Services. Do KRSu zaglądałem, ale sprawdzę jeszcze, czy to na pewno ten sam podmiot co ten ze strony alpari.com - cenna uwaga z Twojej strony.
To wykładu ciąg dalszy:
Sytuacja Alpari Financial Services jest rzekłbym dosyć słaba. Miałem tam konto, ale ta firma nie istnieje już ze 3 lata. Więc zapewne znowu nie o to alpari Ci biega :)

W sumie przy okazji Twojego pytania zainteresowałem się, gdzie też właściwie aktualnie alpari jest zarejestrowane, byłem przekonany, że nadal na Cyprze tyle, że pod jakąś nową nazwą. Jak się jednak okazuje cypryjski rejestr nie zawiera obecnie żadnego alpari.

Jeśli przejrzeć natomiast stronę alpari.com to wynika, że mają obecnie 2 rejestracje:
- Saint Vincent
- Belize
Czyli w zasadzie broker ten jest nie regulowany oraz nie może działać na terenie UE. Tu przypomina mi się, że był parę miesięcy temu news o tym, że alpari chce otworzyć gdzieś oddział europejski, przy czym mówiło się że może w naszym pięknym kraju. Teraz dopiero rozumiem o co chodziło ....

Reasumując raczej odradzałbym brokera. Fakt - problemów z wypłatami raczej u nich nie było do tej pory. Ale po co się pchać w nieregulowanego brokera jak zapewne znajdziesz PAMM u kogoś z lepszą regulacją.
HotForex może ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

green7 pisze: Ale po co się pchać w nieregulowanego brokera jak zapewne znajdziesz PAMM u kogoś z lepszą regulacją.
HotForex może ?
Na stronie Raposo jest info, że konta PAMM oferuje Dukas EU.
Tak na marginesie to nie pojmuję tych ludzi. Po co wpłacać kasę do jakiś brokerów krzaków ? Czy oni mają lepsze warunki niż brokerzy bezpieczniejsi ? Jak chociażby HFT, LMAX czy Dukas. I paru innych, których nie wymieniłem.
Co sprawia, że są chetni wpłacać kasę do Alpari, Iron czy 500Plus ? Tego bez półówki się nie rozkmini :P
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

ODPOWIEDZ