DayTrading: Wtorek 08.12.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 gru 2015, 00:00

Wzrost
15
56%
Bez zmian
5
19%
Spadek
7
26%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 08.12.2015

Nieprzeczytany post autor: pedro »

roody80 pisze:Witam,
możecie wyjaśnić dlaczego S dla EU:?:
Dopiero się uczę więc dzięki za wyjaśnienie
dla mnie w przypadku day traidingu (otwieram i zamykam pozycję w tym samym dniu) ważne są poziomy pivot, daily support i daily resistance - na pierwszej stronie niemiaszek wrzucił te poziomy,

DP (daily pivot) - jest na poziomie 1,0840
D_R1 (daily res. 1) - jest na poziomie 1,0884

na moim forexie cena doszła do +/- 1,089 - (mniej więcej D_R1), po czym nastąpiło odbicie - perfekcyjnie byłoby ustawiać oczekujące zlecenia, ale ja wolę z palca : )

no i ja dlatego na ten przykład S na EU....

każda strategia może być inna, i tak po tych kilku latach obserwacji rynku to czy klikniesz buy czy sell nie ma znaczenia, znaczenie ma to jak duża to pozycja, ile możesz stracić, ile chcesz zarobić, jak długo trzymać chciałbyś itp . . . :)

tako rzeczę ja, profesor pedro pedrowski z polskiej wioski ;)

bless!
Ostatnio zmieniony 08 gru 2015, 10:58 przez pedro, łącznie zmieniany 1 raz.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

ConsiliumFX pisze:
c.ajto pisze:N/U wyszedł z kanału dołem i przełamał podstawę ostatniego impulsu wzrostowego, aktualnie zatrzymał się w silnej strefie popytowej - zobaczymy czy dadzą radę odbić UP na retest, czy siurną dołem.
Wszystko będzie zależeć od jutrzejszych postanowień odnośnie stóp procentowych. W dłuższej perspektywie dalej powinny być spadki na kiwi.
A to Consilium czyta nasze forum? Nawet lokalizacja się zgadza. Chętnie popatrze na AT w Waszym wykonaniu.

Awatar użytkownika
c.ajto
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: c.ajto »

Choćby dlatego że dobijamy do górnej bandy kanału, oczywiście od tradera zalezy czy ma setup na S, czy gra na określony poziom. Dla mnie sygnału na S tam nie ma, co nie znaczy że nie mogą zjechać do dolnej bandy.

I nie stawiaj kresek na odp..l, ekstremum cenowe jest najlepszym wyznacznikiem jak je ciągnąć.

Na E/C IMO jest spora szansa na S
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

roody80 pisze:
Mpapiez pisze:
Bo takie wybicie jak namalowałeś to żadne wybicie.
Trzeba mieć szerszy obraz sytuacji tego co się na rynku dzieje. Im dłużej edek stoi w miejscu, tym bardzie nie służy to dla niego dalszym wzrostom, ale póki 1.0775 nie puściło, to bardziej elki są w grze.

Za tydzień jest decyzja stóp % w USA, jeżeli zostaną podniesione (a podobno jest to niemal pewne), to pierwsza reakcją powinno być duże umocnienie dolara, więc dużo graczy już w tym tygodniu może się pod to pozycjonować...

Zlecą pewnie z 300 pipsów w dół i zacznie się realizacja zysków :wink:.
dzięki :564:
nie masz mu za co dziękować... on gdybie, wrózy, a to nie ma nic wspólnego z trejdingiem ...

co to znaczy że edek dłużej stoi w miejscu??? ....

a podobno niemal pewne że podniosą stopy w USA. . . kamon :) na podstawie takiej informacji jakiekolwiek decyzje podejmować? :lol:

pewnie zlecą 300 pipsów ... a pewnie nie zlecą ... co to za informacja w kontekście trejdowania?! :)

@roody80 - jeżeli się uczysz, to bardzo dobrze, bo nauka to potęgi klucz - podpowiem, to co pewnie już czytałeś/widziałeś gdzieś, ale jeszcze nie do końca zrozumiałeś - przeoraj przez najbliższe 3-6 msc wszystkie znane ludzkości techniki spekulacji/trejdowania - jedna Ci przypasuje, dopieszczaj ją, dbaj o MM i często odpoczywaj :) :564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

usdpln,
ewentualny scenariusz zakładający niestety jeszcze dalsze osłabienie się PLN wzg usd
może byc tak że ta 5 niebieska bedzie skrócona(załamana)
4.02

Awatar użytkownika
pl-samurai
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pl-samurai »

Panowie szybki rzut oka na GBP USD jakies pomysly? Mi wychodzi ze dojdzie do 1.49775

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

pedro pisze:
nie masz mu za co dziękować... on gdybie, wrózy, a to nie ma nic wspólnego z trejdingiem ...

co to znaczy że edek dłużej stoi w miejscu??? ....

a podobno niemal pewne że podniosą stopy w USA. . . kamon :) na podstawie takiej informacji jakiekolwiek decyzje podejmować? :lol:

pewnie zlecą 300 pipsów ... a pewnie nie zlecą ... co to za informacja w kontekście trejdowania?! :)
Zdaje się, że ostatnio lepiej mi idzie wróżenie, niż tobie trade'owanie :wink:.
Ale jak już wywołujesz do tablicy to proszę bardzo:

1) A tyle to znaczy, że edek wpada np. w konsolidacje co jest pierwszą oznaką utraty sił do wzrostów.

2) W drugim pytaniu to się niezła ignorancją wykazujesz. A niby na jakiej podstawie ostatnio edek zleciał tak nisko ? Właśnie na takiej podstawie, że traderzy szacując ryzyko, ładowali się w eski na podstawie plotek o zwiększeniu poziomu druku. Aktualnie obowiązująca plotka to podniesienie stóp %.

3) Taka informacja, że to są okolice ostatniego low. To są po prostu założenia, ty stosujesz pivoty, które też są stricke założeniemi i w dodatku nawet nie wyznaczanym na podstawie wykresy tylko liczonym z zakresu dnia poprzedniego.

Dziękuję - skończyłem tą głupią dyskusje.

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

@roody80
Napisze Ci tak, jeśli możesz to zapomnij o "spekulowaniu" na Forex bo to ciężki kawałek chleba i sport dla zawziętych o mocnej psychice.
Natomiast jeśli musisz i masz dużo determinacji to musisz przejść przez etapy rozwoju...
Jedno co może Ci pomóc to analizuj swoje postępowanie i szukaj swoich słabych stron no i graj małym wolumenem

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

_Kerad_ pisze:@roody80
Napisze Ci tak, jeśli możesz to zapomnij o "spekulowaniu" na Forex bo to ciężki kawałek chleba i sport dla zawziętych o mocnej psychice.
Natomiast jeśli musisz i masz dużo determinacji to musisz przejść przez etapy rozwoju...
Jedno co może Ci pomóc to analizuj swoje postępowanie i szukaj swoich słabych stron no i graj małym wolumenem
najważniejsze to właśnie grać małym wolumenem ;]
ja najwięcej i najspokojniej zarabiam właśnie minimalnymi stawkami i budowaniem sobie drabinek ;]
jak się szarpnę na 10 lotów to wtedy po 1 nie mogę spać ;P
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Brawo Pedro za wejście w s na eu,
dla Rody ,
zacznij sam analizować i ucz sie tak jak Pedro Ci powiedział,
ja widziałem to rano ale i tak nie weszłem w to , 8760 jako opór i jeszcze kanał

Zablokowany