Ja też czekam na dane, ale uważam że funt i tak powinien być słabszy od USD.c.ajto pisze:G/U na dolnej bandzie trójkąta i jednocześnie na zniesieniu 50F ostatniego impulsu wzrostowego. Niebawem dane z UK, może coś szarpną.
DayTrading: Wtorek 08.12.2015
- ConsiliumFX
- Gaduła
Re: DayTrading: Wtorek 08.12.2015
highend pisze:Eurpln L zarabia. 3% longow nie moze sie mylic.
Funt spada. A sie smieli z sentymentu.
A ropka nadal 37 wsparcie nie peklo i zobaczymy.
moze jakis squeeze na 42 i dopiero 33 (albo wcale;))
Zaba jednak wczoraj dobrze to wyjasnil i tak samo uwazam - apropp sentymentu.
Wylaczam sie na tydzienbajo. Analityk stulecia
urlop ci dali

N/U wyszedł z kanału dołem i przełamał podstawę ostatniego impulsu wzrostowego, aktualnie zatrzymał się w silnej strefie popytowej - zobaczymy czy dadzą radę odbić UP na retest, czy siurną dołem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
może i lepiej, ale to wąski trejd pod DT tylko, a dla DT h4 to stanowczo za wysoki interwałTomasz196407 pisze:pedro pisze:dobri,
pod DT szort na EU SL Daily High +5 pips
TP open, ale BE na +25 pips
DAX zrobił V na niskich interwałach, wg mnie będzie kontynuacja w górę
dobrych trejdów!
nie za wcześnie na tego szorta, niech potwierdzą na 4h?
lepiej uważać jak nasz kolega ma zmowe z wielkimi i 1.11xx ma być

jakieś 10 pestek już jest, ale stopa nie przestawiam, więc jeszcze się nie zakończyło
który kolega ma zmowe z wielkimi na 1,11 ?? : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
-
- Fanatyk
nie pisze głośnopedro pisze:może i lepiej, ale to wąski trejd pod DT tylko, a dla DT h4 to stanowczo za wysoki interwałTomasz196407 pisze:pedro pisze:dobri,
pod DT szort na EU SL Daily High +5 pips
TP open, ale BE na +25 pips
DAX zrobił V na niskich interwałach, wg mnie będzie kontynuacja w górę
dobrych trejdów!
nie za wcześnie na tego szorta, niech potwierdzą na 4h?
lepiej uważać jak nasz kolega ma zmowe z wielkimi i 1.11xx ma być
jakieś 10 pestek już jest, ale stopa nie przestawiam, więc jeszcze się nie zakończyło
który kolega ma zmowe z wielkimi na 1,11 ?? : )

- ConsiliumFX
- Gaduła
Wszystko będzie zależeć od jutrzejszych postanowień odnośnie stóp procentowych. W dłuższej perspektywie dalej powinny być spadki na kiwi.c.ajto pisze:N/U wyszedł z kanału dołem i przełamał podstawę ostatniego impulsu wzrostowego, aktualnie zatrzymał się w silnej strefie popytowej - zobaczymy czy dadzą radę odbić UP na retest, czy siurną dołem.
Witam,
możecie wyjaśnić dlaczego S dla EU:?:
Dopiero się uczę więc dzięki za wyjaśnienie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bo takie wybicie jak namalowałeś to żadne wybicie.roody80 pisze:Witam,
Trzeba mieć szerszy obraz sytuacji tego co się na rynku dzieje. Im dłużej edek stoi w miejscu, tym bardzie nie służy to dla niego dalszym wzrostom, ale póki 1.0775 nie puściło, to bardziej elki są w grze.
Za tydzień jest decyzja stóp % w USA, jeżeli zostaną podniesione (a podobno jest to niemal pewne), to pierwsza reakcją powinno być duże umocnienie dolara, więc dużo graczy już w tym tygodniu może się pod to pozycjonować...
Zlecą pewnie z 300 pipsów w dół i zacznie się realizacja zysków

dziękiMpapiez pisze:Bo takie wybicie jak namalowałeś to żadne wybicie.roody80 pisze:Witam,
Trzeba mieć szerszy obraz sytuacji tego co się na rynku dzieje. Im dłużej edek stoi w miejscu, tym bardzie nie służy to dla niego dalszym wzrostom, ale póki 1.0775 nie puściło, to bardziej elki są w grze.
Za tydzień jest decyzja stóp % w USA, jeżeli zostaną podniesione (a podobno jest to niemal pewne), to pierwsza reakcją powinno być duże umocnienie dolara, więc dużo graczy już w tym tygodniu może się pod to pozycjonować...
Zlecą pewnie z 300 pipsów w dół i zacznie się realizacja zysków.

Witam też przyglądam si tej parze i na razie wygląda mi to zdrowo. Znaczy w krótkim terminie powinni jeszcze wykonać fale piątą. Na chwile obecna jesteśmy w fali 4 i nie ma tam specjalnie miejsca na południe już ew do bandyc.ajto pisze:N/U wyszedł z kanału dołem i przełamał podstawę ostatniego impulsu wzrostowego, aktualnie zatrzymał się w silnej strefie popytowej - zobaczymy czy dadzą radę odbić UP na retest, czy siurną dołem.
https://www.tradingview.com/x/KU0BwhWE/