Let's flow.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Let's flow.

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

highend pisze:WTI miałeś nie tykać... ale spoko
raczej pójdzie UP jakkolwiek wydaje mi się, że jednak się pokisi na obecnym poziomie długo.
Target wciąż mam na okolice 70 i tam dojdziemy. Nie wiem kiedy.

Mówisz, że ostatnio piszę dziwnie i bzdury. Może :) Ale zobacz jak wiele się dzieje na rynku - to i są emocje.
Opanujesz emocje - dasz radę na FX. ale w realnym życiu będziesz pusty bez emocji... musi być jakaś pośrednia opcja ;)
Zbyt fajne miejsce dla WTI - po prostu się nie powstrzymałem. Poza tym wtedy chyba bardziej pisałem pod wpływem stresu który doświadczyłem z powodu tak głupiego wycięcia.

Poza tym - no właśnie jest tak jak piszesz. Ja do rynku bardzo chłodno podchodze i staram się bez emocji.
Kiedyś czytałem taki fajny polski blog, gdzie facet pisał, że siadająć przed platformą, emocje powinno się zostawić za drzwiami, inaczej już jesteś przegrany. Tutaj przykładem może być, jak pokazywałem w dziale DT jak kolejne LT na edku padają i że są to oznaki zmiany trendu, ew. mocnej korekty, to wszyscy po mnie jechali że bije się z trendem. Jak bym emocjonalnie podszedł to bym się przejął, a że miałem wyłożone to szedłem w swoje :wink:.

Także highend, zawsze trzeba oddzielać emocjonalnie życie zawodowe od życia prywatneg/rodzinnego. Nie myśl że ja Cię chciałem obrazić, tylko odnosze wrażenie że się zacząłeś motać. Masz swoją autorską - podkreślam autorską metodę grania za pomocą fibo, więc dlaczego do cholery w ogóle patrzysz w stronę DSWS ?

Trzymaj się swojego i tyle, a najlepiej na twoi miejscu połączyłbym twoją metodę wyznaczania fibo z jakimiś okrągłymi cenami, lub liniami trendu. Wtedy to powinno o niebo lepiej działać.

@Jones

Ja uważam że na rynek zostały rzucone gigantyczne pieniądze i przynajmniej do FED'u euro się będzie umacniać.
Zauważ że dziś pomimo że NFP nie były duże, to jednak były powyżej oczekiwań, a rynek ledwo zjechał do kluczowego S/R. Dopóki ten rejon nie padnie (poniżej 1.08) - to nie ma żadnej mowy o spadkach.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

z pzrekory zostawiłem sobie szorta :p
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
elamika
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: elamika »

Mpapiez pisze:Eur/Cad zamknięte.
Łącznie wpadło +140 pips.

Brakło 50 pips do mojego targetu, ale wszystkie corsy na EUR zaczynają flagowo wyglądać, a nie mam zamiaru się z nimi kopać. Taki wynik mnie w pełni satysfakcjonuje, więc zamknąłem pozycje.
Jaki masz spread na EUR/CAD, EUR/AUD i EUR/JPY - czesto grasz na tych parach, a one raczej (zwlaszcza te 2 pierwsze krosy) nie grzesza niskim spreadem. Co prawda lapiesz wieksze ruchy, wiec spread nie ma az tak wielkiego znaczenia, ale np. jak widze w XTB prawie 10pipsow dla EUR/CAD i EUR/AUD, to chyba ich pogieło.

Mpapiez

elamika pisze:

Brakło 50 pips do mojego targetu, ale wszystkie corsy na EUR zaczynają flagowo wyglądać, a nie mam zamiaru się z nimi kopać. Taki wynik mnie w pełni satysfakcjonuje, więc zamknąłem pozycje.
Jaki masz spread na EUR/CAD, EUR/AUD i EUR/JPY - czesto grasz na tych parach, a one raczej (zwlaszcza te 2 pierwsze krosy) nie grzesza niskim spreadem. Co prawda lapiesz wieksze ruchy, wiec spread nie ma az tak wielkiego znaczenia, ale np. jak widze w XTB prawie 10pipsow dla EUR/CAD i EUR/AUD, to chyba ich pogieło.
Nie pamiętam dokładnie ale chyba coś pomiędzy 3 do 5 pips w normalnych warunkach.
Na pewno nie ma więcej jak 5 pips.

10 pips to faktycznie gruba przesada - jak bym na każde zarobione 100 pips miał oddawać 20 pipsów... to bym podziękował za takie usługi.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

elamika pisze:

w AM euraud 2,2 do 3,2. eurjpy 1.5 do 2 z hakiem, eurcad 3,0 do 4,5, w XM potrafią być o pipsa wyższe.
osobiscie ostatnio duzo na eurnzd spekuluje, spread w XM nawet 7,5 pipsa ale zmiennosc spokojnie to niweluje.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

irmentruda pisze:
elamika pisze:

w AM euraud 2,2 do 3,2. eurjpy 1.5 do 2 z hakiem, eurcad 3,0 do 4,5, w XM potrafią być o pipsa wyższe.
osobiscie ostatnio duzo na eurnzd spekuluje, spread w XM nawet 7,5 pipsa ale zmiennosc spokojnie to niweluje.
kurde, grube macie te spread'y :d u mojego broka (ICMarkets) na EURAUD 2.5 pipsa to max, średnio wynosi on 1-1.5 pipsa, EURCAD to samo, a na EURNZD 2-4 pipsy :)

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

@freakout
Wiem wlasnie, niedawno zrobilem sobie demo pepperstone razor i przerazilem sie, tzn. zdalem sobie sprawe, ze estonia i cypr wala mnie po rogach rowno.
A Ty prowizje uwzgledniles?

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Mpapiez
co z edkiem trzymasz jeszcze eL ?
tylko z ciekawości pytam

Mpapiez

Jones pisze:Mpapiez
co z edkiem trzymasz jeszcze eL ?
tylko z ciekawości pytam
Zamknałem na łącznym zysku około + 5 pips.
Również zamknąłem dziś elkę EUR/AUD na + 25 pips.

Generalnie twierdzę, że euro będzie rosnąć, ale zamknałem te pozycje, bo aktualnie walczę z WTI...
Coś mi sie czuje po kościach, że WTI jest na dnie.

Wszyscy wszędzie krzyczą o spadkach, a ja sądzę że od jutra WTI zacznie się gwałtownie umacniać, a w piątek OPEC ogłosi, że jednak zdecydowali ograniczyć produkcję :wink: .

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

nie wypowiem sie o WTI bo nie gram na tym anwet nie wiem co to jest :wink:
pytam bo tak sobie myśle pobrać eL na edku ale ale nie mogę wybrać miejsca :roll:
hej

ODPOWIEDZ