DayTrading: Piątek 04.12.2015
Re: DayTrading: Piątek 04.12.2015

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Inwestowanie nie powinno być łatwe. Każdy, kto uważa, że inwestowanie jest łatwe, jest głupi".
Nie bądź głupi!
Nie bądź głupi!

-
- Stały bywalec
Wczorajszy ruch na Edku to może być sztuczna podbitka, a nie zmiana nastrojów. Goldmany i inni zarobili swoje a i mogą zarobić podwójnie. To na razie tylko spekulacja. Wczoraj mieliśmy do czynienia z papierowym wystrzałem Euro ale nie rzeczywistym osłabieniem dolara. Zwróćcie uwagę na złoto które porusza się wciąż w trendzie spadkowym i ono wyznacza wartość dolka. Jak złoto będzie kontynuować spadki to i dolar będzie się wzmacniał. Złoto na razie porusza się w ładnym trendzie spadkowym, opór po oporze rysuje niższe dołki i to na niego zwróciłbym uwagę.
To napisz jaką pozycję zajmujesz na edku i po ile. Zobaczymy jak ci wyjdzie sztuczna podbitka.jaytwelfth pisze:Wczorajszy ruch na Edku to może być sztuczna podbitka, a nie zmiana nastrojów. Goldmany i inni zarobili swoje a i mogą zarobić podwójnie. To na razie tylko spekulacja. Wczoraj mieliśmy do czynienia z papierowym wystrzałem Euro ale nie rzeczywistym osłabieniem dolara. Zwróćcie uwagę na złoto które porusza się wciąż w trendzie spadkowym i ono wyznacza wartość dolka. Jak złoto będzie kontynuować spadki to i dolar będzie się wzmacniał. Złoto na razie porusza się w ładnym trendzie spadkowym, opór po oporze rysuje niższe dołki i to na niego zwróciłbym uwagę.
The only way is up
Pokazałem w poprzednich postach wykres indeksu dolara i euro/dolar (taka choinka) - widać, że od jakiegoś czasu się rozjeżdżały, a są silnie skorelowane ze sobą. To co się stało to tylko powrót na właściwe miejsca. Ale niewielu załapało...
12:00 minęła a edek nadal nic...
"Podbitkę" przyjacielu, to sobie mogą zrobić na 2-3 dzienne zakresy z ostatniego czasu...jaytwelfth pisze:Wczorajszy ruch na Edku to może być sztuczna podbitka, a nie zmiana nastrojów. Goldmany i inni zarobili swoje a i mogą zarobić podwójnie. To na razie tylko spekulacja. Wczoraj mieliśmy do czynienia z papierowym wystrzałem Euro ale nie rzeczywistym osłabieniem dolara. Zwróćcie uwagę na złoto które porusza się wciąż w trendzie spadkowym i ono wyznacza wartość dolka. Jak złoto będzie kontynuować spadki to i dolar będzie się wzmacniał. Złoto na razie porusza się w ładnym trendzie spadkowym, opór po oporze rysuje niższe dołki i to na niego zwróciłbym uwagę.
Sredni dzienny zakres na edku oscylował w okolicach 80 pips.
Wczoraj zrobili ruch na 480 pips... naprawdę sądzisz że to tylko podbitka ?

A co do Goldmanów - o nich się nie martw. Zarobią na tym ruchu jeszcze sporo więcej, a jak zaczną realizować zysk, to będą wszyscy to widzieć w postaci ogromnej świecy spadkowej.
@Artoor80
Rynek czeka na NFP - nic się nie martw dziś jeszcze będzie ładnie bujać.
Dzięki Mpapiez - siedzę sobie spokojnie i kawkę popijam...skalpuje trochęMpapiez pisze:"Podbitkę" przyjacielu, to sobie mogą zrobić na 2-3 dzienne zakresy z ostatniego czasu...jaytwelfth pisze:Wczorajszy ruch na Edku to może być sztuczna podbitka, a nie zmiana nastrojów. Goldmany i inni zarobili swoje a i mogą zarobić podwójnie. To na razie tylko spekulacja. Wczoraj mieliśmy do czynienia z papierowym wystrzałem Euro ale nie rzeczywistym osłabieniem dolara. Zwróćcie uwagę na złoto które porusza się wciąż w trendzie spadkowym i ono wyznacza wartość dolka. Jak złoto będzie kontynuować spadki to i dolar będzie się wzmacniał. Złoto na razie porusza się w ładnym trendzie spadkowym, opór po oporze rysuje niższe dołki i to na niego zwróciłbym uwagę.
Sredni dzienny zakres na edku oscylował w okolicach 80 pips.
Wczoraj zrobili ruch na 480 pips... naprawdę sądzisz że to tylko podbitka ?![]()
A co do Goldmanów - o nich się nie martw. Zarobią na tym ruchu jeszcze sporo więcej, a jak zaczną realizować zysk, to będą wszyscy to widzieć w postaci ogromnej świecy spadkowej.
@Artoor80
Rynek czeka na NFP - nic się nie martw dziś jeszcze będzie ładnie bujać.

kurde co sie dzieje z naszym wigiem przeciez to jakas totalna ucieczka z Polski bo jak wytlumaczyc tak niska wycene bluechipow ?
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

Za 2 godziny powtórka z wczoraj, ale nie wiadomo w którą stronę. Trzeba będzie się spróbować podłączyć i nie próbować przewidywać. Ja po paru dzisiejszych zyskownych skalpach jestem bez pozycji czekam.Artoor80 pisze:12:00 minęła a edek nadal nic...
The only way is up
-
- Stały bywalec
Nie zajmuje żadnej, a czekam na rozwój wydarzeń, napisałem też wyżej, że na razie to czysta spekulacja. Nie staram się przewidywać, a zakładam scenariusz i i patrzę czy jest realizowany czy nie. Cena póki co dotarła do poziomu oporu trendu spadkowego jeśli ten poziom zostanie zaakceptowany jako opór rzeczywisty, do tego będzie sygnał na złocie o kontynuacji spadków to będzie można szukać miejsca na zajęcie pozycji krótkiej. Taki jest plan działania, teraz pozostaje obserwować czy wykres będzie realizował taki scenariusz czy nie.TsunamiPL pisze:To napisz jaką pozycję zajmujesz na edku i po ile. Zobaczymy jak ci wyjdzie sztuczna podbitka.jaytwelfth pisze:Wczorajszy ruch na Edku to może być sztuczna podbitka, a nie zmiana nastrojów. Goldmany i inni zarobili swoje a i mogą zarobić podwójnie. To na razie tylko spekulacja. Wczoraj mieliśmy do czynienia z papierowym wystrzałem Euro ale nie rzeczywistym osłabieniem dolara. Zwróćcie uwagę na złoto które porusza się wciąż w trendzie spadkowym i ono wyznacza wartość dolka. Jak złoto będzie kontynuować spadki to i dolar będzie się wzmacniał. Złoto na razie porusza się w ładnym trendzie spadkowym, opór po oporze rysuje niższe dołki i to na niego zwróciłbym uwagę.