Let's flow.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Let's flow.

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Nowe wejście.
Eska na EUR/CAD....
Zrobili dziś 650 pipsów zakresu i jesteśmy na oporze. Aż się prosi o korektę :wink: ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Mpapiez pisze:Nowe wejście.
Eska na EUR/CAD....
Zrobili dziś 650 pipsów zakresu i jesteśmy na oporze. Aż się prosi o korektę :wink: ...
:(
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Mpapiez pisze:Zrealizowałem zysk. Imo może być niezła korekta jutro :wink: ...
Brakło 50 pipsów do TP, więc już nie czekałem na to.

Łącznie wpadło około + 570 pips.
Nie wiem czy gratulować. Trzymałeś dwie L w nadziei, że masz nosa. Trafiłeś bravo, ale ciekawy jestem co byś zrobił jakby poszło w drugą stronę. Dalej byś trzymał ? Trzymanie dwóch longów przed kluczowym EBC ze stratą blisko 200 pipsów przeciw trendowi? No nie wiem może w tym szaleństwie jest metoda. Najważniejsze, że w przód...

Z tym CAd możesz mieć racje. Jak jutro Arabia zgodzi się ( czyli USA się zgodzą) na zmniejszenie wydobycia to ropa podskoczy od razu a za nim CAD i NOK

Mpapiez

MR. D pisze:
Mpapiez pisze:Zrealizowałem zysk. Imo może być niezła korekta jutro :wink: ...
Brakło 50 pipsów do TP, więc już nie czekałem na to.

Łącznie wpadło około + 570 pips.
Nie wiem czy gratulować. Trzymałeś dwie L w nadziei, że masz nosa. Trafiłeś bravo, ale ciekawy jestem co byś zrobił jakby poszło w drugą stronę. Dalej byś trzymał ? Trzymanie dwóch longów przed kluczowym EBC ze stratą blisko 200 pipsów przeciw trendowi? No nie wiem może w tym szaleństwie jest metoda. Najważniejsze, że w przód...

Z tym CAd możesz mieć racje. Jak jutro Arabia zgodzi się ( czyli USA się zgodzą) na zmniejszenie wydobycia to ropa podskoczy od razu a za nim CAD i NOK
Już się po raz enty wypowiadam...
Dla mnie to nie było wejście przeciw "trendowi" bo uważam że jesteśmy w konsolidacji.
Nawet w wątku DT pokazywałem jak pękają wszystkie LT i kanały pokazywane przez innych.

I jeszcze raz - 150 pips to dla mnie standardowy SL - z możliwością rozszerzenia do 200 pips.
W tym wypadku analizując sytuację rozszerzyłem SL z 150 do 250 pips żeby to miało sens i SL był poniżej "swinga" kwietniowego. Dalej bym nic nie zrobił, bo nawet nie byłem przy laptopie przy ogłaszaniu decyzji.

Do sl dużo nie brakło, bo jak by zeszli te 20+ pipsów niżej i dotknęli 1.0475 - to zaliczyłbym mega fail'a ;).

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

a skąd wiedziałeś, że będzie odbicie ? Musiałeś się czymś kierować ? Tłumaczenie powyższe ma sens tylko otwarcie drugiej pozycji, czyli uśrednienie straty i trzymanie dwóch ze stratą dobrze wiesz, że nie ma na to żadnego wytłumaczenia. Podpowiedz co Tobą kierowało, że grałeś longa. Może to jedna z form gridu jeśli rzeczywiście wierzyłeś w utrzymanie kanału.
Ja niestety mam jednego shorta przy 1,0650 a drugiego przy 1,09. Też uśredniłem, ale emocje co zrobić ;-)

Mpapiez

MR. D pisze:a skąd wiedziałeś, że będzie odbicie ? Musiałeś się czymś kierować ? Tłumaczenie powyższe ma sens tylko otwarcie drugiej pozycji, czyli uśrednienie straty i trzymanie dwóch ze stratą dobrze wiesz, że nie ma na to żadnego wytłumaczenia. Podpowiedz co Tobą kierowało, że grałeś longa. Może to jedna z form gridu jeśli rzeczywiście wierzyłeś w utrzymanie kanału.
Ja niestety mam jednego shorta przy 1,0650 a drugiego przy 1,09. Też uśredniłem, ale emocje co zrobić ;-)
A kto powiedział że ja uśredniałem stratę ? Wchodziłem na 2 razy chcąc bardziej optymalizować wejście...
Człowieku ja o longach pisałem już 4 tygodnie temu...

A czym się kierowałem ? Proszę - wrzucam obrazek.

Początkowo wchodziłem na założenie, że 1.0625 nie zostanie pokonane z ustawionym SL na 1.0575 zgodnie z sysem.
Gdy zostało naruszone, zacząłem myśleć że bezpieczniej będzie pod ostatnim istotnym swingiem.

Ostatecznie atlatnicos mnie przekonał, że może być zaatakowane 1.0550. Moja metoda każe mi stawiać stop lossy i TP tylko na okrągłych poziomach... czyli kolejny poziom mi pokazywał 1.0525 co jak widać z aktualnego obrazka, był poziomem bezsensownym, dlatego zszedłem na 1.0475.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

MR. D pisze: Ja niestety mam jednego shorta przy 1,0650 a drugiego przy 1,09. Też uśredniłem, ale emocje co zrobić ;-)
Ja moje shorty na eurnzd pozamykałem z groszowym zyskiem, pomogło ciutkę skalpu i martyngał. Został 2x euraud i 1x eurjpy. Błędem było uśrednianie o zbyt wczesnej porze, realizacja zysków DT była dopiero ok 22 godz.

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Wiesz jak to mówią. Zwycięzców się nie osądza. Patrząc tylko na wykres powiedziałbym. Gość próbował złapać dołek cena poszła niżej i próbował złapać nowy dołek i uśredniał stratę w oczekiwaniu na cud. Cud się zdarzył, a że nie było go przy kompie to złapał tp bo pewnie wcześniej by z palca pozamykał ;-) Gratuluje... wygrałeś bo byłeś po tej stronie gdzie 5% a nie 95%. Nauka dla mnie na przyszłość ;-)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

MR. D pisze:Wiesz jak to mówią. Zwycięzców się nie osądza. Patrząc tylko na wykres powiedziałbym. Gość próbował złapać dołek cena poszła niżej i próbował złapać nowy dołek i uśredniał stratę w oczekiwaniu na cud. Cud się zdarzył, a że nie było go przy kompie to złapał tp bo pewnie wcześniej by z palca pozamykał ;-) Gratuluje... wygrałeś bo byłeś po tej stronie gdzie 5% a nie 95%. Nauka dla mnie na przyszłość ;-)

Mr. D, ale sam dawno temu pisałeś, że trzeba być w 5%, podawałeś kiedyś przykład srebra, gdzie w sentymentach ludzie popakowani w 90% w longi to trzeba shorty walić. I miałeś rację ! :564:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

Aktualizacja EUR/CAD:

Hmmm, przez noc zjechali tylko 60 pipsów na eur/cad.
Kolejna próba ataku góry im nie wyszła, więc przeszedłem już na BE+1.

Dalej SL trzymać nie ma sensu, bo trend jest jaki jest i trzecia próba ataku raczej się skończy przebiciem, więc póki co dalej licze że będzie ta korekta na ok 150 pips.

ODPOWIEDZ