Eska na EUR/CAD....
Zrobili dziś 650 pipsów zakresu i jesteśmy na oporze. Aż się prosi o korektę

Mpapiez pisze:Nowe wejście.
Eska na EUR/CAD....
Zrobili dziś 650 pipsów zakresu i jesteśmy na oporze. Aż się prosi o korektę...
Nie wiem czy gratulować. Trzymałeś dwie L w nadziei, że masz nosa. Trafiłeś bravo, ale ciekawy jestem co byś zrobił jakby poszło w drugą stronę. Dalej byś trzymał ? Trzymanie dwóch longów przed kluczowym EBC ze stratą blisko 200 pipsów przeciw trendowi? No nie wiem może w tym szaleństwie jest metoda. Najważniejsze, że w przód...Mpapiez pisze:Zrealizowałem zysk. Imo może być niezła korekta jutro...
Brakło 50 pipsów do TP, więc już nie czekałem na to.
Łącznie wpadło około + 570 pips.
Już się po raz enty wypowiadam...MR. D pisze:Nie wiem czy gratulować. Trzymałeś dwie L w nadziei, że masz nosa. Trafiłeś bravo, ale ciekawy jestem co byś zrobił jakby poszło w drugą stronę. Dalej byś trzymał ? Trzymanie dwóch longów przed kluczowym EBC ze stratą blisko 200 pipsów przeciw trendowi? No nie wiem może w tym szaleństwie jest metoda. Najważniejsze, że w przód...Mpapiez pisze:Zrealizowałem zysk. Imo może być niezła korekta jutro...
Brakło 50 pipsów do TP, więc już nie czekałem na to.
Łącznie wpadło około + 570 pips.
Z tym CAd możesz mieć racje. Jak jutro Arabia zgodzi się ( czyli USA się zgodzą) na zmniejszenie wydobycia to ropa podskoczy od razu a za nim CAD i NOK
A kto powiedział że ja uśredniałem stratę ? Wchodziłem na 2 razy chcąc bardziej optymalizować wejście...MR. D pisze:a skąd wiedziałeś, że będzie odbicie ? Musiałeś się czymś kierować ? Tłumaczenie powyższe ma sens tylko otwarcie drugiej pozycji, czyli uśrednienie straty i trzymanie dwóch ze stratą dobrze wiesz, że nie ma na to żadnego wytłumaczenia. Podpowiedz co Tobą kierowało, że grałeś longa. Może to jedna z form gridu jeśli rzeczywiście wierzyłeś w utrzymanie kanału.
Ja niestety mam jednego shorta przy 1,0650 a drugiego przy 1,09. Też uśredniłem, ale emocje co zrobić ;-)
Ja moje shorty na eurnzd pozamykałem z groszowym zyskiem, pomogło ciutkę skalpu i martyngał. Został 2x euraud i 1x eurjpy. Błędem było uśrednianie o zbyt wczesnej porze, realizacja zysków DT była dopiero ok 22 godz.MR. D pisze: Ja niestety mam jednego shorta przy 1,0650 a drugiego przy 1,09. Też uśredniłem, ale emocje co zrobić ;-)
MR. D pisze:Wiesz jak to mówią. Zwycięzców się nie osądza. Patrząc tylko na wykres powiedziałbym. Gość próbował złapać dołek cena poszła niżej i próbował złapać nowy dołek i uśredniał stratę w oczekiwaniu na cud. Cud się zdarzył, a że nie było go przy kompie to złapał tp bo pewnie wcześniej by z palca pozamykał ;-) Gratuluje... wygrałeś bo byłeś po tej stronie gdzie 5% a nie 95%. Nauka dla mnie na przyszłość ;-)