DayTrading: Czwartek 03.12.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 gru 2015, 00:00

Wzrost
18
49%
Bez zmian
4
11%
Spadek
15
41%

Liczba głosów: 37

pik
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 03.12.2015

Nieprzeczytany post autor: pik »

Mpapiez pisze:
Jak ja lubie takie ogólnikowe pisanie.
Nazwij te problemy. Jakie są problemy w gospodarce EU poza niską inflacją ?
Przecież ostatnie dane są OK. Cały zjazd w dół był motywowany nadzieją na zwiększenie dodruku i podniesienie stóp%.

Dzisiejszy 450 pipsowy ruch do góry (gdzie ostatnia zmienność to okolice 70 pips) tylko pokazuje dosadnie, co rynek myśli o ECB.

Moje zdanie jest takie, że jutro najwet jak NFP'y bedą OK, to cena zwali się w dól ze 100-200 pipsów, ale będzie to raczej wykorzystane do dalszego ruchu do góry i przeładowania pozycji. Jeżeli NFP'y bedą złe, to będzie kontynuacja dzisiejszego short-squeeza.

Szczerze mówiąc to wydaje mi się, że do FED'u edek będzie rosnąć po rozczarowaniu z ECB i teraz moim zdaniem FED nie ma innego wyjścia jak podnieść stopy %...

Pierwszą reakcją na podniesienie stóp % naturalnie powinno być umocnienie dolara, tylko pytanie co potem ?
Te problemy to nadal Grecja, imigranci, Syria. Oczywiście każdy kraj ma swoje problemy, ale w UE największym problemem jest to, że nikt nie kontroluje tego co się dzieje. Wszyscy klepią się po plecach i wyciszają problemy. Pytanie jak długo można takie problemy ignorować. Inflacja rosnąć nie będzie, bo niby dlaczego miałaby rosnąć, cała dodrukowana kasa idzie w giełdę i instrumenty pochodne, więc od tego inflacja nie urośnie, a ludzie nie będą wydawać więcej, bo niby skąd mieliby mieć więcej. Każdy rozsądny zastanawia się jak ulokować kasę, żeby mieć zabezpieczenie w razie nieprzewidzianej sytuacji.

To nie są problemy, które rozbiją UE z dnia na dzień, ale w inwestorach narasta niepokój, bo stabilna do tej pory Europa coraz bardziej się destabilizuje i staje się nieprzewidywalna. Co za tym idzie, ludzie będą wybierać dolary, a nie euro.

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

pik pisze:Widzę, że sporo tutaj optymistów wierzących w siłę EUR. Zastanawia mnie na czym opieracie swoją wiarę w moc tej waluty? Za EUR w obecnej chwili już nic nie stoi poza piętrzącymi się problemami, z których żaden nie jest rozwiązywany tylko przerzucany na później. To tylko kwestia czasu kiedy zaczną dodruk, bo wg polityków UE rozwiązaniem na wszystko jest więcej demokracji i więcej EUR w obiegu.
Wrzuć sobie świeczkę dzienną. Ja takiej nie widziałem od niepamiętnych czasów na edku. :shock: :lol:
Tym bardziej zielonej, bo czerwone bywały podobne :lol:
The only way is up

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

objecie meza w usciski.

-- Dodano: 03 gru 2015, 20:08 --

hahaha oni mysla ze dobryfxplayer oszalaj. o nie nie ja tylko wkleja analizy. ale to nei sa rekomedacje bo Kusus mnie posadzi za kraty!
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

pik
Pasjonat
Pasjonat

TsunamiPL pisze:
Wrzuć sobie świeczkę dzienną. Ja takiej nie widziałem od niepamiętnych czasów na edku. :shock: :lol:
Świeca rzeczywiście jest imponująca, ale nie można ignorować rzeczywistości. Wiele razy słyszałem o złocie za 5k USD, żeby potem słyszeć o złocie za 300 USD, czy CHF poniżej 2, a później rewelacje o tym, że spokojnie przebije 5 i dobrze jak nie dojdzie do 7.

Za wykresami cały czas stoi realny świat i w prognozach trzeba mieć umiar. Dla mnie przekonujące są tylko formacje, które są budowane stopniowo, a nie anomalie, z których ciężko coś wnioskować.

Awatar użytkownika
dsokol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dsokol »

TsunamiPL pisze:
pik pisze:Widzę, że sporo tutaj optymistów wierzących w siłę EUR. Zastanawia mnie na czym opieracie swoją wiarę w moc tej waluty? Za EUR w obecnej chwili już nic nie stoi poza piętrzącymi się problemami, z których żaden nie jest rozwiązywany tylko przerzucany na później. To tylko kwestia czasu kiedy zaczną dodruk, bo wg polityków UE rozwiązaniem na wszystko jest więcej demokracji i więcej EUR w obiegu.

24.08 tego roku, w czerwcu, w maju 2x - zawsze po tym euro pikowało więcej niż urosło... nie mówię, że teraz zapikuje - ale nie ma się co podniecać taką świeczką, chyba że się jest zakonnicą.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

pik pisze:
TsunamiPL pisze:
Świeca rzeczywiście jest imponująca, ale nie można ignorować rzeczywistości. Wiele razy słyszałem o złocie za 5k USD, żeby potem słyszeć o złocie za 300 USD, czy CHF poniżej 2, a później rewelacje o tym, że spokojnie przebije 5 i dobrze jak nie dojdzie do 7.

Za wykresami cały czas stoi realny świat i w prognozach trzeba mieć umiar. Dla mnie przekonujące są tylko formacje, które są budowane stopniowo, a nie anomalie, z których ciężko coś wnioskować.
pik ty dobry jestes. widac ze juz cos wiecej skubnoles z foreksu. nie podniecasz sie jedna glupia swieczka :564:
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Damian2 pisze:W całej akcji trzeba doszukiwać się plusów, niech tylko euro będzie po 4.40zł to od razu ładuje grube S :D
:lol:
Tsunami zawsze z Damianem. Dawaj znać, to też przyszorcę :lol:
The only way is up

pik
Pasjonat
Pasjonat

dobryfxplayer pisze: pik ty dobry jestes. widac ze juz cos wiecej skubnoles z foreksu. nie podniecasz sie jedna glupia swieczka :564:
Już widziałem różne dziwne rzeczy na FX i wiem, że takich ruchów nie można brać poważnie. Obraz gospodarki nie zmienia się w ciągu jednego dnia. Gratuluję komuś jak załapał się na początek tej świeczki, ale jak ktoś teraz chce się pakować w L na EUR/USD, to jednak radziłbym się mu zastanowić. Odczekanie jednego czy dwóch dni na rozwój sytuacji nie zaszkodzi, szczególnie, że weekend za pasem, a w ciągu weekendu wiele może się zmienić.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

spójrzcie na dołek edka miesięcznego lata 2000-2002
czy aby nie rysujemy teraz tego samego?
a jaka wtedy była sytuacja ekonomiczna? ;)
a co do odczekania - jak najbardziej wskazane. ja się załapałem na sam dołek świeczki, ale wziąłem może 20% jej ruchu, ale cóż.... dobre i to.

edit. choć on dalej rośnie.... short squeeze do 1.20 poproszę :d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

crok.
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: crok. »

chyba goldmanom skomplikowali parytet na edku dzisiaj :) piekny dzien , to sie nazywa rajd:)
jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek :)

Zablokowany