stary rząd nie lepszy bo dźwignię też ujeba.... ;/Darooo pisze:Niedługo to nie bedzie" FOREX" , nowy rząd wie lepiej co jest dobre dla OBYWATELA , i wyzwoli nas od tej nierównej gry
DayTrading: Czwartek 03.12.2015
Re: DayTrading: Czwartek 03.12.2015
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
						..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
- magura2004
- Pasjonat 
- atlanticos
- Maniak 
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
						Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
1.20 ma do zrobienia, więc jakie spadkiMpapiez pisze: Tak swoją droga, czy ktoś prócz mnie sądzi, że edek pójdzie do góry po ECB ?
Widze tutaj całe forum spadki, na forexlive spadki, wszędzie spadki...

-- Dodano: 03 gru 2015, 11:51 --
też już znamatlanticos pisze:ja juz znam kierunek, a Wy?
eurchf h4
https://www.tradingview.com/x/aQFuw6WL/
do tego 61% w L
 od dawna
 od dawna 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
krecikno1 pisze:Hej,pedro pisze:Cześć,
ja tak na szybko,
ed d1kierunek 1,0245
https://www.tradingview.com/x/aK2qZh7J/
dax d1kierunek 11900 - 12775
https://www.tradingview.com/x/sP901pb4/
może się mylę co do DAXa ale ale na Twoim wykresie rysuje się wręcz podręcznikowy RGR.
nie widzę, ale gdybyś był uprzejmy narysować to? nawet w paincie na moim screenie

-- Dodano: 03 gru 2015, 12:58 --
kupować tam gdzie inni się boją ofkors, ale trzeba mieć wtedy ogromny kapitał zabezpieczający, albo nano pozycjęMpapiez pisze:
Trading polega przecież na tym, żeby kupywać tam, gdzie inni się boją
Wymień obecne powody, dla których miałby dalej lecieć, oczywiście prócz możliwego zwiększenia QE.
Przypominam tylko, że zjechaliśmy prawie 1000 pipsów bez żadnej korekty.

a co do 1000 pips bez korekty... no i co, że 1000 pips bez korekty?
 ... a może by tak 3000 pips bez korekty? ... albo 5000?
 ... a może by tak 3000 pips bez korekty? ... albo 5000?trend following jest wg mnie podstawową zasadą skutecznego traidingu,

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
trend na edku w marcu 2015 zmienił się na wzrostowypedro pisze: trend following jest wg mnie podstawową zasadą skutecznego traidingu,
i dopóki nie pęknie LOW z marca 2015 - nie zmienię zdania

nie zmieniaj, ja nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywaćhighend pisze:trend na edku w marcu 2015 zmienił się na wzrostowypedro pisze: trend following jest wg mnie podstawową zasadą skutecznego traidingu,
i dopóki nie pęknie LOW z marca 2015 - nie zmienię zdania

ale fundamentalnie się z Tobą nie zgadzam, nie po raz pierwszy z resztą

Jutro też jest dzień.
ja doskonale rozumiem fundamenty i wiem o co chodzipedro pisze: nie zmieniaj, ja nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać
i pod tym względem sam się ze sobą nie zgadzam haha

natomiast pod względem tego co się dzieje na wykresie - low z marca jeszcze nie pękł... trend zatem nadal jest co najwyżej boczny, a być może jest to po prostu drugi dołek. Edek już tak robił w przeszłości zanim poszedł UP.
zresztą chyba z 5 osób na forum już 100% jest pewna, że przegrałem zakład z Żabą.... no OK - nawet jeśli przegram to mówi się trudno i żyje sie dalej.... Ale niepojęta dla mnie jest ta ich 10000% pewność..... szczególnie, że to FX.
bez określenia TF gadanie o trendach jest po prostu niepoważne... 

mowa jest milczeniem a srebro złotem 

uważaj bo samozesobą niezgadzanie się może być niebezpieczne ....highend pisze:ja doskonale rozumiem fundamenty i wiem o co chodzipedro pisze: nie zmieniaj, ja nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać
i pod tym względem sam się ze sobą nie zgadzam haha
natomiast pod względem tego co się dzieje na wykresie - low z marca jeszcze nie pękł... trend zatem nadal jest co najwyżej boczny, a być może jest to po prostu drugi dołek. Edek już tak robił w przeszłości zanim poszedł UP.
zresztą chyba z 5 osób na forum już 100% jest pewna, że przegrałem zakład z Żabą.... no OK - nawet jeśli przegram to mówi się trudno i żyje sie dalej.... Ale niepojęta dla mnie jest ta ich 10000% pewność..... szczególnie, że to FX.
nie chodzi mi o fundamenty ekonomiczne, ale fundamentalność/podstawę teorii trendu, konsolidacji, korekty ... nie na DT dyskusja

g.wno mnie obchodzi Twój zakład z Żabą
 i tych którzy poważnie do trejdingu podchodzą też, g.wno to obchodzi... i podejrzewam nawet, że Żabę też ten zakład g.wno obchodzi
 i tych którzy poważnie do trejdingu podchodzą też, g.wno to obchodzi... i podejrzewam nawet, że Żabę też ten zakład g.wno obchodzi  więc, daj se spokój z pisaniem tego każdego jednego dnia, na każdym niemal wątku
 więc, daj se spokój z pisaniem tego każdego jednego dnia, na każdym niemal wątku 
wiele rzeczy niepojętych jest, w świecie tym mój drogi Paddawanie

Jutro też jest dzień.