stary rząd nie lepszy bo dźwignię też ujeba.... ;/Darooo pisze:Niedługo to nie bedzie" FOREX" , nowy rząd wie lepiej co jest dobre dla OBYWATELA , i wyzwoli nas od tej nierównej gry
DayTrading: Czwartek 03.12.2015
Re: DayTrading: Czwartek 03.12.2015
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
- magura2004
- Pasjonat
- atlanticos
- Maniak
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
1.20 ma do zrobienia, więc jakie spadkiMpapiez pisze: Tak swoją droga, czy ktoś prócz mnie sądzi, że edek pójdzie do góry po ECB ?
Widze tutaj całe forum spadki, na forexlive spadki, wszędzie spadki...

-- Dodano: 03 gru 2015, 11:51 --
też już znamatlanticos pisze:ja juz znam kierunek, a Wy?
eurchf h4
https://www.tradingview.com/x/aQFuw6WL/
do tego 61% w L

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
krecikno1 pisze:Hej,pedro pisze:Cześć,
ja tak na szybko,
ed d1kierunek 1,0245
https://www.tradingview.com/x/aK2qZh7J/
dax d1kierunek 11900 - 12775
https://www.tradingview.com/x/sP901pb4/
może się mylę co do DAXa ale ale na Twoim wykresie rysuje się wręcz podręcznikowy RGR.
nie widzę, ale gdybyś był uprzejmy narysować to? nawet w paincie na moim screenie

-- Dodano: 03 gru 2015, 12:58 --
kupować tam gdzie inni się boją ofkors, ale trzeba mieć wtedy ogromny kapitał zabezpieczający, albo nano pozycjęMpapiez pisze:
Trading polega przecież na tym, żeby kupywać tam, gdzie inni się boją![]()
Wymień obecne powody, dla których miałby dalej lecieć, oczywiście prócz możliwego zwiększenia QE.
Przypominam tylko, że zjechaliśmy prawie 1000 pipsów bez żadnej korekty.

a co do 1000 pips bez korekty... no i co, że 1000 pips bez korekty?

trend following jest wg mnie podstawową zasadą skutecznego traidingu,

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
trend na edku w marcu 2015 zmienił się na wzrostowypedro pisze: trend following jest wg mnie podstawową zasadą skutecznego traidingu,
i dopóki nie pęknie LOW z marca 2015 - nie zmienię zdania

nie zmieniaj, ja nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywaćhighend pisze:trend na edku w marcu 2015 zmienił się na wzrostowypedro pisze: trend following jest wg mnie podstawową zasadą skutecznego traidingu,
i dopóki nie pęknie LOW z marca 2015 - nie zmienię zdania

ale fundamentalnie się z Tobą nie zgadzam, nie po raz pierwszy z resztą

Jutro też jest dzień.
ja doskonale rozumiem fundamenty i wiem o co chodzipedro pisze: nie zmieniaj, ja nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać![]()
i pod tym względem sam się ze sobą nie zgadzam haha

natomiast pod względem tego co się dzieje na wykresie - low z marca jeszcze nie pękł... trend zatem nadal jest co najwyżej boczny, a być może jest to po prostu drugi dołek. Edek już tak robił w przeszłości zanim poszedł UP.
zresztą chyba z 5 osób na forum już 100% jest pewna, że przegrałem zakład z Żabą.... no OK - nawet jeśli przegram to mówi się trudno i żyje sie dalej.... Ale niepojęta dla mnie jest ta ich 10000% pewność..... szczególnie, że to FX.
bez określenia TF gadanie o trendach jest po prostu niepoważne... 

mowa jest milczeniem a srebro złotem 

uważaj bo samozesobą niezgadzanie się może być niebezpieczne ....highend pisze:ja doskonale rozumiem fundamenty i wiem o co chodzipedro pisze: nie zmieniaj, ja nie mam zamiaru nikogo do niczego przekonywać![]()
i pod tym względem sam się ze sobą nie zgadzam haha
natomiast pod względem tego co się dzieje na wykresie - low z marca jeszcze nie pękł... trend zatem nadal jest co najwyżej boczny, a być może jest to po prostu drugi dołek. Edek już tak robił w przeszłości zanim poszedł UP.
zresztą chyba z 5 osób na forum już 100% jest pewna, że przegrałem zakład z Żabą.... no OK - nawet jeśli przegram to mówi się trudno i żyje sie dalej.... Ale niepojęta dla mnie jest ta ich 10000% pewność..... szczególnie, że to FX.
nie chodzi mi o fundamenty ekonomiczne, ale fundamentalność/podstawę teorii trendu, konsolidacji, korekty ... nie na DT dyskusja

g.wno mnie obchodzi Twój zakład z Żabą

wiele rzeczy niepojętych jest, w świecie tym mój drogi Paddawanie

Jutro też jest dzień.