Moim zdaniem powinieneś sobie ustalić max lotów na 1% zmiany ceny, powiedzmy 3 loty i koniec. Za gęsto siejesz tymi lotami i...no wiadomo jak wyszło. W ten sposób zabezpieczysz się przed tak poważnymi zjazdami kapitału. Druga sprawa to zarówno na eur jak i usd z pln to samo, za mało wyciągasz z pozycji, zazwyczaj spread od x2 do x3. Jak się nie da więcej tzn., że chyba idę w złym kierunku?
DayTrading: Środa 02.12.2015
Re: DayTrading: Środa 02.12.2015
@Damian2 lepiej daj sobie teraz na wstrzymanie na kilka dni, a może i nawet do nowego roku
albo pykaj za drobnicę
Moim zdaniem powinieneś sobie ustalić max lotów na 1% zmiany ceny, powiedzmy 3 loty i koniec. Za gęsto siejesz tymi lotami i...no wiadomo jak wyszło. W ten sposób zabezpieczysz się przed tak poważnymi zjazdami kapitału. Druga sprawa to zarówno na eur jak i usd z pln to samo, za mało wyciągasz z pozycji, zazwyczaj spread od x2 do x3. Jak się nie da więcej tzn., że chyba idę w złym kierunku?
a tak ogólnie to ja bym pln wcale nie tykał 
szacun za ucięcie strat...Damian2 pisze:Poddaję się, koniec z wierzeniem w złotówkę i odwrót dolara, nie da się ukryć - zabolało. W tym roku złotówka chyba wskoczy na 4.10...
Audusd? ktoś coś? czy sądzicie ze dzisiaj zejdziemy na 7100?
Byłem przekonany, że złotówka jednak się dźwignie, nie zrobiła tego, obstawiałem, że poziom 4.00 będzie dosłownie chwilowy(przynajmniej do czasu ecb i fed) okazało się, że jednak jest inaczej i to nie tylko za sprawą umacniającego się dolara ale też za osłabiającą się złotówką. Poza tym giełdę traktuje jako hobby, więc granie traktuje względnie na spokojnie i bez żadnych nerwów, można przyjąć, że jestem pierwszą ofiarą PiSusiux pisze:@Damian2 lepiej daj sobie teraz na wstrzymanie na kilka dni, a może i nawet do nowego rokualbo pykaj za drobnicę
Moim zdaniem powinieneś sobie ustalić max lotów na 1% zmiany ceny, powiedzmy 3 loty i koniec. Za gęsto siejesz tymi lotami i...no wiadomo jak wyszło. W ten sposób zabezpieczysz się przed tak poważnymi zjazdami kapitału. Druga sprawa to zarówno na eur jak i usd z pln to samo, za mało wyciągasz z pozycji, zazwyczaj spread od x2 do x3. Jak się nie da więcej tzn., że chyba idę w złym kierunku?a tak ogólnie to ja bym pln wcale nie tykał
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
- atlanticos
- Maniak

edek h1 - orgr przerobiony na prostokat na retescie wybitego klina i kanalu.... na samym dole zapakowane USA - mysle ze istotne info
https://www.tradingview.com/x/3tFgRDrD/
https://www.tradingview.com/x/3tFgRDrD/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Ale pytasz mnie czy Karnaka?motokolo pisze:
Czołem, trzymasz dalej L na W20 ??
Bo widze, ze otworzylem w tym samym pukcie co ty. Zostawilem na noc zobaczymy co jutro.
Myslisz ze Draghi pociagnie w koncu i tą lichą gielde w Polsce. Nalezy sie to odbicie na WIG20 jak i zdechlemu kotu
ja mam L na WIGu od 1890 i jak widać jednak po fakcie wyszło, że za wcześnie otwarty
jednak uważam, że jutro pójdzie UP.
Nawet jeśli by to miało być tylko odbicie zdechłego kota.
Zamknie się i po problemie
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Mądrze mówisz.birkof86 pisze:nawet index ISM jest poniżej 50% co oznacza powolne wyhamowanie i wchodzenie gospodarki w stan nieporządany, dzieje się tak po raz pierwszy od ponad 3 lat, więc już tutaj USA musi powoli zacząć interweniować i osłabiać dolara
The only way is up
ktore info?
Rynek to jest na targowisku a tutaj rynkiem są wielkie banki
Co sądzicie o DAXie ?
Wydaje się zliżać do dolnej bandy kanału wzrostowego rozpoczętego około 27.09
Osobiście optuję za Lką przed jutrzejszym przedstawieniem.
Jakieś przemyślenia na ten temat ?
Wydaje się zliżać do dolnej bandy kanału wzrostowego rozpoczętego około 27.09
Osobiście optuję za Lką przed jutrzejszym przedstawieniem.
Jakieś przemyślenia na ten temat ?