Dziwne cuda u brokera - oszustwo?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
bonk
Bywalec
Bywalec

Dziwne cuda u brokera - oszustwo?

Nieprzeczytany post autor: bonk »

Witam jako świeżak na forum a także na rynku :)

Grać zacząłem całkiem niedawno,jednakże że tak powiem mam zamiłowanie do wykresów,statystyk itp. także całkiem nieźle to wszystko "kumam" jak na krótki staż :) wybaczcie jeżeli nie będę potrafił czegoś dokładnie opisać.

Sprawa wygląda tak że jakiś czas temu postanowiłem spróbować swoich sił i zarejestrować się u pewnego brokera (nazwy nie zdradzę aby nie robić antyreklamy),na początku oczywiście w ruch poszło demo,szło mi całkiem nieźle więc postanowiłem przerzucić się na prawdziwe $.

Z początku szło mi nieźle,z bardzo mizernym kapitałem bo tylko 100zł (nie chcę więcej ryzykować na początek) wyciągałem jakieś 20-30zł dziennie,z czego byłem bardzo zadowolony,stosowałem głównie scalping (btw do niedawna nawet nie wiedziałem że ma to swoją nazwę :P ) ale nie tylko.

Do analizy używam mt4.

Jednak od paru dni zaczęły dziać się dziwne rzeczy...już sam niewiem czy to ja czegoś nie kumam czy broker zwyczajnie zacząć oszukiwać...

Otóż...np. otwieram pozycję kupna,jednakże jestem ciągle na minusie,mimo iż w MT4 cena wyraźnie idzie w górę w stosunku do pozycji w której otworzyłem zlecenie,na mój rozum powinienem być w takim momencie na pluse,jednakże tak nie jest.

Dodatkowo teraz u brokera kurs otwarcia zupełnie nie pokrywa się z rzeczywistością...specjalnie zacząłem zaznaczać sobie w MT4 kiedy otwieram jakąś pozycje i np. kiedy kupuję kurs otwarcia u brokera jest ZNACZĄCO wyższy niż realnie ma to miejsce,w przypadku sprzedaży sytuacja jest analogicznie odwrotna,reasumując gra straciła prawie całkowicie sens bo zarobić chociażby 2zł stało się dla mnie prawie niemożliwe a gra na małych interwałach czasowych (co głównie robiłem wcześniej) jest już zupełnie pozbawiona sensu.

Może czegoś nie rozumiem (spready itd.) jednakże wcześniej grałem tak jak ja to logicznie rozumiem i przynosiło mi to zyski tj. rozumiałem to tak że jeżeli np. kupuję a świece idą powyżej momentu kupna to zarabiam. Domyślam się że może tu chodzić o coś związanego ze spreadem czego nie rozumiem?

irmentruda
Maniak
Maniak

Re: Dziwne cuda u brokera - oszustwo?

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

zacznij tracić to wszystko wróci do normy! spread będzie jaki ma być, poślizgi będą minimalne.
nazwę broka możesz puścić na priva bo jestem ciekaw czy to ten sam co mnie ze spreadem robił w bambuko.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

bonk pisze:itp. także całkiem nieźle to wszystko "kumam" jak na krótki staż :)
A kumasz to, że długą otwierasz po ASK a zamykasz po BID ? Oraz to że wykres w mt4 jest po BID ?
Włącz sobie w opcjach wykresu pokazywanie linii ASK i może to rozwiąże Twoje problemy.

Oczywiście - może też być tak, że broker ma jakieś problemy z platformą, ale to raczej rzadko się zdarza. No chyba, że naprawdę wybrałeś jakiegoś kiepskiego brokera ...
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jeśli błąd to faktycznie musi być jakiś trefny brok. Ale bez przesady, że ktoś będzie robił nam ostrego 'rabanu' przy zyskach rzędu 20-30 zł dziennie przez krótki okres czasu... ;)

Na 98% obstawiam to, co Green.

Zawsze możesz wrzucić screeny z platformy - jeden obrazek mówi więcej niż 1000 słów ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

pita
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pita »

Otworzyłbym konto demo u tego samego brokera i robiłbym dokładnie to samo co na live. Wtedy zobaczysz co się dzieje.
no pain no gain
no gain no game

ODPOWIEDZ