Let's flow.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Let's flow.

Nieprzeczytany post autor: highend »

irmentruda pisze:
highend pisze:jeśli edek spadnie do 1.01 to zapomnij o jakimkolwiek odbiciu. Wówczas lecimy na 0.9 i 0.8 i cholera wie dokąd.

powód? bardzo prozaiczny:
80% traderów na poziomie 1.00 - 1.01 ubierze się w eLki i banksterzy nie mogli by tego tak zostawić :mrgreen: .
łącznie z Tobą :)
nie bo tam nie spadniemy :mrgreen:
i najbardziej mnie śmieszy ta pewność chłopaków na DT, że na 100000% przegrałem już zakład z Żabą.
Jeszcze 200 pips brakuje do 1.04, więc jak to mawiają: nie mów HOP.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Mpapiez pisze: Tak w ogóle to sobie pluje w brode że dotykałem edka. Związał mi ręcę na 3 tygodnie...
Ale nie ma tego złego, bo zrewidowałem sobie strategie brania TP :wink:.
qrde, ktory to juz raz rewidujesz ta strategie brania TP?

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

irmentruda pisze:
Mpapiez pisze: Tak w ogóle to sobie pluje w brode że dotykałem edka. Związał mi ręcę na 3 tygodnie...
Ale nie ma tego złego, bo zrewidowałem sobie strategie brania TP :wink:.
qrde, ktory to juz raz rewidujesz ta strategie brania TP?
No będzie już któryś raz :) - cóż ja cały czas twierdze że technika wyznaczania TP i wychodzenia z pozycji jest najtrudniejsza w całej zabawie na foreksie.

Widzisz mi się bardzo podoba to co robi klonmarcin. Dzieli pozycje na kilka kawałków i nie pieprzy się w kombinowanie i wyznaczanie odległych ruchów, tylko pokolei bierze profity.

Moja mini modyfikacja brania TP, będzie polegać tylko na tym, że TP i TP max, będzie na pierwszym i drugim najbliższym okrągłym poziomie, a poźniej po prostu ewentualne przeładowanie pozycji.
To po prostu jest kolejny etap upraszczania systemu gry.

Póki co czekam na rozwiązanie trade'a na edku, zanim to wciele w życie.

irmentruda
Maniak
Maniak

Mpapiez pisze: No będzie już któryś raz :) - cóż ja cały czas twierdze że technika wyznaczania TP i wychodzenia z pozycji jest najtrudniejsza w całej zabawie na foreksie.
Przykład prosto z życia, nie wiem czy zrobiłem dobrze czy źle, myślę, że nie warto tego tak roztrząsać, po prostu swoje wziąłem. A wyłączyłem dlatego, jak dojrzałem w tym dołku (na eurnzd i gbpnzd) coś na kształt oRGR i postanowiłem ograniczyć ryzyko. Gdybym wczoraj.... - wiem, na fx nie używaj słowa gdyby.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

@irmentruda
jeżeli chcesz bardzo poprawnie inwestować za pomocą Ichimoku to zobacz sobie webinar Grzegorza M na Investio sporo się nauczysz.

irmentruda
Maniak
Maniak

@krystian
Dzieki za przypomnienie, idzie weekend, mozna poswiecic sie edukacji. Musze jeszcze raz do ebooka od Grega wrocic oraz jeszcze raz przejrzec prezentacje z Konsylium w Krakowie. I tak co tydzien az mi to wejdzie w krew.
Nowo załozone konto tylko do celow Ichi od 20 pazdziernika, trejdowanie na podstawie sygnalow ichi oraz pewnych elementow PA (S/R, S/D, LT) tylko i wylacznie na H4/D1 jest 76% na plusie od depozytu inicjalnego. Jeszcze duzo bledow popelniam ale jednym z sukcesow jest to, ze srednia zyskowna transakcja jest wieksza od sredniej stratniej a wartosc oczekiwana to az 10 pipsow :)

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

nie chcę robić bałaganu w dzienniku u MP wkleję jedynie link i kończę:
https://investio.pl/webinaria/ichimoku- ... sody-forex

Mpapiez

krystian74 pisze:nie chcę robić bałaganu w dzienniku u MP wkleję jedynie link i kończę:
https://investio.pl/webinaria/ichimoku- ... sody-forex
Spokoo piszta co chceta, mnie tam nie przeszkadza nic takiego :wink: .

Awatar użytkownika
player1
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: player1 »

Mpapiez grasz bardziej na cene czy na opory? Pozaznaczane poziomy 25 i 75 mają jakieś ważniejsze znaczenie niż 50 i 100?

Mpapiez

player1 pisze:Mpapiez grasz bardziej na cene czy na opory? Pozaznaczane poziomy 25 i 75 mają jakieś ważniejsze znaczenie niż 50 i 100?
Nie wiem czym to idzie, ale na tych poziomach najcześciej cena zawraca - pojawiają się swingi.
Dla mnie żeby opór/wsparcie miało sens, to musi przebiegać przy 25 i 75. To jest moja osobista obserwacja.
Z resztą możesz sobie wrzucić takie linie i przewinąć wykres w lewo i zonaczyć co się dzieje.

Czyli de facto można powiedzieć że bardziej gram cene, bo tylko S/R na tych poziomach mnie interesują.

ODPOWIEDZ