DayTrading: Środa 25.11.2015
Re: DayTrading: Środa 25.11.2015
tak nawiasem, skoro zrealizowaliśmy flage, i jednak poprowadzilismy powrót do lini kanału, to czy spadki nadal są w akcji czy z punktu widzenia AT ?
o jakiej gospodarce piszesz? o tej co została sprzedana? i zyski wypływają??
jedyne co to możemy (przy takim podejściu jak Grecy) wycenić dług publiczny...
na wartość złotego popatrz z perspektywy innych walut tzn. skoro jesteśmy w unii to korealcja Euro ->USD
PLN->EURO, PLN ->USD (skoro euro do dolara traci to dlaczego zł ma zyskiwać jak to powiązane gospodarki)
jak myślisz "nasza gospodarka" jest mocniejsza od Niemieckiej?
moim zdaniem zbyt "wąsko" to postrzegasz, musisz popatrzeć globalnie (szeroko) i wtedy zobaczysz problem wojen walutowych itd...
na wartość złotego popatrz z perspektywy innych walut tzn. skoro jesteśmy w unii to korealcja Euro ->USD
PLN->EURO, PLN ->USD (skoro euro do dolara traci to dlaczego zł ma zyskiwać jak to powiązane gospodarki)
moim zdaniem zbyt "wąsko" to postrzegasz, musisz popatrzeć globalnie (szeroko) i wtedy zobaczysz problem wojen walutowych itd...
- dobryfxplayer
- Maniak
damian to troche taki Highend. uwielbia lapac same szczyty/dolki... tylko ze z grubej rury.
tak mi sie nasunelo
tak mi sie nasunelo

"Buy right, sit tight." - J. Livermore
- atlanticos
- Maniak
dobrze gadasz_Kerad_ pisze:

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Cicho!dobryfxplayer pisze:damian to troche taki Highend. uwielbia lapac same szczyty/dolki... tylko ze z grubej rury.
tak mi sie nasunelo
wszyscy już na mnie lagę położyli, że na 100% przegram zakład z Żabą, nawet ja sam napisałem, że
"z przyjemnością go przegram"... ALE... ale piłka nadal w grze, a raczej cena.
Dopóki nie ma 1.04 na edku sprawa nie jest przesądzona. Poza tym zaraz przyjdzie Karnak i napisze, że dobre miejsce było na L.
Poza tym ja sam wyznaczałem w piątek zasięg spadku edka na 1.057xx i się sprawdziło dzisiaj.
A po osiągnięciu danego zasięgu cena może (nie musi) zawrócić.... więc.... CENA nadal w grze.

a co do PLN, nie dotykam dopóki nie będę miał klarownej sytuacji. Nie wybaczę sobie tamtego poranka w kiblu z rana kiedy pomyślałem, ze jednak lepiej było eSki zamknąć na USD/PLN z małą stratą (małą pojęcie względne to było 4 klocki wtedy - usd/pln był po 3.75 jakoś tak) i odwrócić, ale nie zrobiłem tego i to jest tylko i wyłącznie winą MC bo inne pozycje były OK. No i co zrobić, tak już jest, tak się stało i mleka nie ma co rozlewać na nowo.
-- Dodano: 25 lis 2015, 19:21 --
a jeśli ja wygram to poleję wszystkim na forum - Tobie teżatlanticos pisze: dobrze gadasz![]()
jak wygram whisky od Highenda to Ci poleje
![]()

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- atlanticos
- Maniak
teraz to juz sie chyba wyglupiasz... zostaly 3 dni "robocze" w tym jeden bez USA do zamkniecia miesiaca...zobacz jak wyglada swieczka miesieczna i zejdz na ziemie....highend pisze: wszyscy już na mnie lagę położyli, że na 100% przegram zakład z Żabą, nawet ja sam napisałem, że
"z przyjemnością go przegram"... ALE... ale piłka nadal w grze, a raczej cena.
Dopóki nie ma 1.04 na edku sprawa nie jest przesądzona.

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
- dobryfxplayer
- Maniak
eur/chf:
h1: https://www.mql5.com/en/charts/4272725/ ... l-services
h4: https://www.mql5.com/en/charts/4272726/ ... l-services
na h1 potrojno/poczworno/orgrowo . L. moze cos z tego bedzie.
zato na h4 wyglada to bardzo ciekawie... zolte linie to bardzo wazne opory.
chociaz z drugiej strony nienawidze franka. nie potrafie tego wytlumaczyc (za male mam jeszcze doswiadczenie) ale czesto widze ze dziwnie sie on zachowuje (nie chodzi mi tutaj o 15 stycznie lol) tylko ogolnie. jakos nie przestrzega on techniki. ale to tylko moje zdanie. zdanie takiego zaawansowanego swiezaka bym powiedzial
zaba czy ty grasz czesto na franku???
h1: https://www.mql5.com/en/charts/4272725/ ... l-services
h4: https://www.mql5.com/en/charts/4272726/ ... l-services
na h1 potrojno/poczworno/orgrowo . L. moze cos z tego bedzie.
zato na h4 wyglada to bardzo ciekawie... zolte linie to bardzo wazne opory.
chociaz z drugiej strony nienawidze franka. nie potrafie tego wytlumaczyc (za male mam jeszcze doswiadczenie) ale czesto widze ze dziwnie sie on zachowuje (nie chodzi mi tutaj o 15 stycznie lol) tylko ogolnie. jakos nie przestrzega on techniki. ale to tylko moje zdanie. zdanie takiego zaawansowanego swiezaka bym powiedzial

zaba czy ty grasz czesto na franku???
Abstrakcja.Caldeborn pisze:Co powiecie na 1.0890?
The only way is up
- dobryfxplayer
- Maniak
zapytalem zabe. bo to moj mentor jest
nie jakis tam Zaorski czy Highend czy Kaczynski...
-- Dodano: 25 lis 2015, 20:07 --
https://www.mql5.com/en/charts/4272810/ ... l-services
bardzo polecam pod L. warto obserwowac. ja czekam jeszcze chwile na potwierdzenie.

-- Dodano: 25 lis 2015, 20:07 --
https://www.mql5.com/en/charts/4272810/ ... l-services
bardzo polecam pod L. warto obserwowac. ja czekam jeszcze chwile na potwierdzenie.

Globalnie to jeden wielki drenaż majątków narodowych_Kerad_ pisze:o jakiej gospodarce piszesz? o tej co została sprzedana? i zyski wypływają??

Przy okazji wykupią resztę przemysłu, którą pominęli wcześniej.
Cała operacja bardzo ładnie wyszła, pozwoliła zrobić z wielu krajów - niewolników.
Pozwoliła również na wykupienie ich upadających przedsiębiorstw za bezcen.
Chiny siedzą cicho, bo mają tanie surowce i płynie drogi dolar.
Dodatkowo kraje takie jak Polska, totalnie wyprzedane owszem sporo eksportują ale przecież to ich firmy.
Zysk walutowy wraca do ich kieszeni.
W Europie problem miały te kraje, które są w strefie Euro a nie powinny się tam znaleźć.
Łączyć unią walutową np. Niemcy z Grecją, Portugalią czy Hiszpanią...
W sumie pewnie nie był to przypadek. Wiedzieli, że ich problemy zbiją wartość Edka, o co im chodziło.
Ich kryzysy nie zbiły Edka tak jak chcieli, to Marian poluzował.
Tania ropka dopełniła dzieła, dzięki temu USA, Angela i chłopaki z City mogą sobie pozwolić na drogiego dolara.
Jeszcze przy okazji pozwala realizować cele polityczne.
Gdyby chociaż nie odpuszczali Iranowi, to może pomyślałbym, że to zrządzenie losu.
Podejrzewam, że sami poprzez rożne agencje zrzucają kapitał do funduszy na podkupowanie dolara.
Jak już plan będzie wykonany to zrobią korektę.
Pokupią co chcieli po taniości i jeszcze darmowe miliardy ze sprzedaży drogiego dolara.
Polska gospodarka to motyl na wietrze, ani PIS ani PO według mnie nie ma najmniejszego znaczenia w całej tej imprezie.
Płyniemy w tym kierunku, w którym wieje.
Bogaci się bogacą, a reszta coż co spadnie ze stołu to dla nas