Bardziej chodziło mi o ten o którym rozmawialiście.dobryfxplayer pisze:wykres:
https://www.mql5.com/en/charts/4272418/ ... l-services
Ale ten też jest spoko:)
Bardziej chodziło mi o ten o którym rozmawialiście.dobryfxplayer pisze:wykres:
https://www.mql5.com/en/charts/4272418/ ... l-services
no co Ty ! jeszcze 5 lotów poszło powyżej 4.00 : http://www.myfxbook.com/members/Kiljan/damian/1351484pedro pisze: To on jeszcze tego nie zamknął?!?!?!![]()
![]()
![]()
Nie - aktualnie ma - 120k straty. W sumie fajne audi na minusiepedro pisze:
To on jeszcze tego nie zamknął?!?!?!![]()
![]()
![]()
Ja nie twierdzę że nie będzie parytetu bo tego nie wiem, ale sądzę że przed FED'em będzie spora korekta na dolarze która mu pozwoli z tego wyjść, ale nie ukrywam że jak widzę te - 120k pln to się nasuwa jedno zdanie...pedro pisze:
To jest Twoje zdanie. . . . A parytet eurusd jest kwestią nie czy tylko kiedy
nie chciałem Ciebie do tablicy wywoływać, ale szacun za przyznanie się do błędu . . .Damian2 pisze:Już trzymałem rękę nad X gdzie jednak kurs zawrócił i już do niego nie wrócił, więc można powiedzieć, że było blisko żebym zamknął na sporej stracie. Teraz lekkie odreagowanie jak widać i kto wie przez następne 2 dni może być ładny zjazd na USDPLN czego zycze sobie z calego sercapedro pisze: To on jeszcze tego nie zamknął?!?!?!![]()
![]()
![]()
Jednak jak najbardziej muszę się przyznać do błędu, niepotrzebnie wchodziłem w usdpln na tamtym poziomie, co nie zmienia faktu, że nadal twierdze to samo o złotówce, jest całkowicie niedowartościowana. Przy obecnych pozycjach wystarczy mi spadek na 3.94 zeby na tym jeszcze zarobić co w 2 dni jest możliwe jak najbardziej, tak czy siak wejscie w dolca było głupie, powinienem się trzymać mojego euro![]()
Nie musicie mnie więc wywoływać bo ja nie znikam wtedy kiedy nie mam racji, bo racji nie można mieć caly czas, zawsze przyjdzie moment na pomyłkę
spiter pisze:dobryfxplayer pisze:zaba z tym cad/jpy to narysowales ten trojkat troche w powietrzu. tak byle by byl...
wyglada ze rysuja tam kolejna flage wzrostowa.
mnie sie tam widzi jeszcze poprawienie szczytu. wazne opory jeszcze nie stestowali... okolic 93.730. oraz zaiegu orgra nie skonczyli wpisanego we flage...
Mógłby ktos podesłac ten wykres??
Szukałem ale nie znalazłem.
18 lotów po średniej cenie 3,9516 . . . i 121k straty . . .paniczklos pisze:no co Ty ! jeszcze 5 lotów poszło powyżej 4.00 : http://www.myfxbook.com/members/Kiljan/damian/1351484pedro pisze: To on jeszcze tego nie zamknął?!?!?!![]()
![]()
![]()
![]()
ja mu kibicuje(jeszcze od czasów innego - nieforexowego forum
)
Śmiem twierdzić że dalej jesteś w błędzieDamian2 pisze:Już trzymałem rękę nad X gdzie jednak kurs zawrócił i już do niego nie wrócił, więc można powiedzieć, że było blisko żebym zamknął na sporej stracie. Teraz lekkie odreagowanie jak widać i kto wie przez następne 2 dni może być ładny zjazd na USDPLN czego zycze sobie z calego sercapedro pisze: To on jeszcze tego nie zamknął?!?!?!![]()
![]()
![]()
Jednak jak najbardziej muszę się przyznać do błędu, niepotrzebnie wchodziłem w usdpln na tamtym poziomie, co nie zmienia faktu, że nadal twierdze to samo o złotówce, jest całkowicie niedowartościowana. Przy obecnych pozycjach wystarczy mi spadek na 3.94 zeby na tym jeszcze zarobić co w 2 dni jest możliwe jak najbardziej, tak czy siak wejscie w dolca było głupie, powinienem się trzymać mojego euro![]()
Nie musicie mnie więc wywoływać bo ja nie znikam wtedy kiedy nie mam racji, bo racji nie można mieć caly czas, zawsze przyjdzie moment na pomyłkę
Broń boże mnie naśladować, ja gram dosyć agresywnie i w razie czego mogę dopłacić sporą sumkę, dlatego naśladowanie mnie jest glupotą. Co do patrzenia na stratę to wiadomo, że lepiej byłoby patrzeć na odwrotną sytuację ale taki jest właśnie forex. Co do SL to jak mówiłem nie stosuje go bo gram wtedy kiedy mam dostep do platformy i pilnuje, wiec gdybym ustawil SL na 4.03 tak jak planowalem zamykac to byłbym w plecy 140k a tak poki co jestem zaledwie 112pedro pisze:
nie chciałem Ciebie do tablicy wywoływać, ale szacun za przyznanie się do błędu . . .
życzę Ci powodzenia, serio, serio... ale uważam, że Twój trejding nie powinien być naśladowany przez innych
![]()
![]()
![]()
swoją drogą, współczuję patrzenia na taką stratę . . . ale to jest efekt Twoich decyzji, których nie oceniam, nie mniej jednak znowu wychodzi na zewnątrz podstawowa zasada w trejdingu... stop loss is a must!
pozdro!
jadna szanse dostal na wyjscie jak pokazywalem projekcje z 3.94 w gore... w tym tygodniu prawdopodobnie dostanie kolejna - jak bedzie zbyt chciwy i nie zamknie to 3 szansy mu rynek nie da IMOpedro pisze:
ale w sumie, jak ma czas i nie śpieszy się, to może do kiedyś z tego wyjdzie . . . ale patrząc na poczynania nowej władzy, która imo będzie wodą na młyn dla grubej spekuły, PLN będzie jeszcze tracił i to w stosunku do EUR jak i USD...