DayTrading: Środa 25.11.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 lis 2015, 00:00

Wzrost
13
41%
Bez zmian
4
13%
Spadek
15
47%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
spiter
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 25.11.2015

Nieprzeczytany post autor: spiter »

Bardziej chodziło mi o ten o którym rozmawialiście.
Ale ten też jest spoko:)

Awatar użytkownika
paniczklos
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: paniczklos »

pedro pisze: To on jeszcze tego nie zamknął?!?!?! :shock: :shock: :shock:
no co Ty ! jeszcze 5 lotów poszło powyżej 4.00 : http://www.myfxbook.com/members/Kiljan/damian/1351484 8)
ja mu kibicuje :) (jeszcze od czasów innego - nieforexowego forum :) )

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

pedro pisze:

To on jeszcze tego nie zamknął?!?!?! :shock: :shock: :shock:
Nie - aktualnie ma - 120k straty. W sumie fajne audi na minusie 8) ...
pedro pisze:
To jest Twoje zdanie. . . . A parytet eurusd jest kwestią nie czy tylko kiedy :)

:564:
Ja nie twierdzę że nie będzie parytetu bo tego nie wiem, ale sądzę że przed FED'em będzie spora korekta na dolarze która mu pozwoli z tego wyjść, ale nie ukrywam że jak widzę te - 120k pln to się nasuwa jedno zdanie...

@Atlanticos

Spokojnie, prawie dzienną świeczkę przewrócili...
Możliwe że wielu traderów zammyka pozycje przed dniem indyka w USA... co może rzeczywiście zainicjować short squeeza.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Damian2 pisze:
Już trzymałem rękę nad X gdzie jednak kurs zawrócił i już do niego nie wrócił, więc można powiedzieć, że było blisko żebym zamknął na sporej stracie. Teraz lekkie odreagowanie jak widać i kto wie przez następne 2 dni może być ładny zjazd na USDPLN czego zycze sobie z calego serca :D
Jednak jak najbardziej muszę się przyznać do błędu, niepotrzebnie wchodziłem w usdpln na tamtym poziomie, co nie zmienia faktu, że nadal twierdze to samo o złotówce, jest całkowicie niedowartościowana. Przy obecnych pozycjach wystarczy mi spadek na 3.94 zeby na tym jeszcze zarobić co w 2 dni jest możliwe jak najbardziej, tak czy siak wejscie w dolca było głupie, powinienem się trzymać mojego euro :)
Nie musicie mnie więc wywoływać bo ja nie znikam wtedy kiedy nie mam racji, bo racji nie można mieć caly czas, zawsze przyjdzie moment na pomyłkę :)
nie chciałem Ciebie do tablicy wywoływać, ale szacun za przyznanie się do błędu . . .

życzę Ci powodzenia, serio, serio... ale uważam, że Twój trejding nie powinien być naśladowany przez innych

:564: :564: :564:

swoją drogą, współczuję patrzenia na taką stratę . . . ale to jest efekt Twoich decyzji, których nie oceniam, nie mniej jednak znowu wychodzi na zewnątrz podstawowa zasada w trejdingu... stop loss is a must!

pozdro!
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

spiter pisze:
dobryfxplayer pisze:zaba z tym cad/jpy to narysowales ten trojkat troche w powietrzu. tak byle by byl...

wyglada ze rysuja tam kolejna flage wzrostowa.

mnie sie tam widzi jeszcze poprawienie szczytu. wazne opory jeszcze nie stestowali... okolic 93.730. oraz zaiegu orgra nie skonczyli wpisanego we flage...

Mógłby ktos podesłac ten wykres??
Szukałem ale nie znalazłem.

zaba napisal:
tutaj widze potencjal ale trzeba uwazac i zabezpieczyc pozycje SL lub hedge bo pewnosci takiej jak na edku nie mam
cadjpy h4
https://www.tradingview.com/x/3NZtB9mf/

tutaj moja projekcja na nowy szczyt do okolic zoltej linii: (formacja duze K)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

paniczklos pisze:
no co Ty ! jeszcze 5 lotów poszło powyżej 4.00 : http://www.myfxbook.com/members/Kiljan/damian/1351484 8)
ja mu kibicuje :) (jeszcze od czasów innego - nieforexowego forum :) )
18 lotów po średniej cenie 3,9516 . . . i 121k straty . . .

matko bosko. . . chrystusie nazarejski . . . mam ciarki na plecach

-- Dodano: 25 lis 2015, 19:40 --

ale w sumie, jak ma czas i nie śpieszy się, to może do kiedyś z tego wyjdzie . . . ale patrząc na poczynania nowej władzy, która imo będzie wodą na młyn dla grubej spekuły, PLN będzie jeszcze tracił i to w stosunku do EUR jak i USD...
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

Damian2 pisze:
Już trzymałem rękę nad X gdzie jednak kurs zawrócił i już do niego nie wrócił, więc można powiedzieć, że było blisko żebym zamknął na sporej stracie. Teraz lekkie odreagowanie jak widać i kto wie przez następne 2 dni może być ładny zjazd na USDPLN czego zycze sobie z calego serca :D
Jednak jak najbardziej muszę się przyznać do błędu, niepotrzebnie wchodziłem w usdpln na tamtym poziomie, co nie zmienia faktu, że nadal twierdze to samo o złotówce, jest całkowicie niedowartościowana. Przy obecnych pozycjach wystarczy mi spadek na 3.94 zeby na tym jeszcze zarobić co w 2 dni jest możliwe jak najbardziej, tak czy siak wejscie w dolca było głupie, powinienem się trzymać mojego euro :)
Nie musicie mnie więc wywoływać bo ja nie znikam wtedy kiedy nie mam racji, bo racji nie można mieć caly czas, zawsze przyjdzie moment na pomyłkę :)
Śmiem twierdzić że dalej jesteś w błędzie
jeśli możesz to napisz co niby ma wpłynąć na wartość złotego?
Moim zdaniem traktowani jesteśmy jak rynki wschodzące i dostajemy rykoszetem w "wojnie walutowej"....

Damian2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damian2 »

pedro pisze:
nie chciałem Ciebie do tablicy wywoływać, ale szacun za przyznanie się do błędu . . .

życzę Ci powodzenia, serio, serio... ale uważam, że Twój trejding nie powinien być naśladowany przez innych

:564: :564: :564:

swoją drogą, współczuję patrzenia na taką stratę . . . ale to jest efekt Twoich decyzji, których nie oceniam, nie mniej jednak znowu wychodzi na zewnątrz podstawowa zasada w trejdingu... stop loss is a must!

pozdro!
Broń boże mnie naśladować, ja gram dosyć agresywnie i w razie czego mogę dopłacić sporą sumkę, dlatego naśladowanie mnie jest glupotą. Co do patrzenia na stratę to wiadomo, że lepiej byłoby patrzeć na odwrotną sytuację ale taki jest właśnie forex. Co do SL to jak mówiłem nie stosuje go bo gram wtedy kiedy mam dostep do platformy i pilnuje, wiec gdybym ustawil SL na 4.03 tak jak planowalem zamykac to byłbym w plecy 140k a tak poki co jestem zaledwie 112 :D
Jedynym co mnie martwi jest podejście nowego rządu do wielu spraw, gadanie o postawieniu Tuska przed trybunalem nie świadczy o nas zbyt dobrze...

Kerad, według Ciebie obecne notowania złotówki odpowiadają polskiej sytuacji gospodarczej? W październiku złotówka była bodajże 3 najbardziej tracącą walutą, złotówka nie jest traktowana przez pryzmat rynków wschodzących, złotówka przez ostatnie miesiące jest traktowana jak papier toaletowy
Obrazek

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

pedro pisze:
ale w sumie, jak ma czas i nie śpieszy się, to może do kiedyś z tego wyjdzie . . . ale patrząc na poczynania nowej władzy, która imo będzie wodą na młyn dla grubej spekuły, PLN będzie jeszcze tracił i to w stosunku do EUR jak i USD...
jadna szanse dostal na wyjscie jak pokazywalem projekcje z 3.94 w gore... w tym tygodniu prawdopodobnie dostanie kolejna - jak bedzie zbyt chciwy i nie zamknie to 3 szansy mu rynek nie da IMO :wink: :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
spiter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: spiter »

Dzięki bardzo Dobryfx...

Zablokowany