DayTrading: Środa 25.11.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 26 lis 2015, 00:00

Wzrost
13
41%
Bez zmian
4
13%
Spadek
15
47%

Liczba głosów: 32

Mpapiez

Re: DayTrading: Środa 25.11.2015

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

atlanticos pisze:
DavidFx pisze::p
moze nie byc juz retestu flagi bo:
po pierwsze zrealizowalismy juz pelne zasiegi i rgra i flagi
po drugie na dole jest USA wiec mozna jechac w gore smialo
po trzecie odbilismy idealnie od konfluencji kilku roznych mierzeń fibo, dolnej bandy klina (byc moze konczacego) oraz zasiegów wynikajacych z wybitych figur i dziennego wsparcia

Mysle ze zdecyduje zamkniecie d1, ale wyglada to juz przyzwoicie dla bykow na obecna chwile...

edek h1
https://www.tradingview.com/x/uk42XlXF/
Żaba, ta twoja dokładnie wymierzona eska na edku i wzięcie elki na samym dole...
Normalnie czapki z głów.

Gdyby nie twój dzisiejszy post, to najprawdpodobniej by mnie wycieli o 2-3 pipsy, bo nie myślałem o modyfikacji SL w żaden sposób... A nie ukrywam, że miałbym kiepski humor na wieczór jak by mnie tak wycieli i nagle zawrócili, tak jak to się stało z moim tradem na WTI.

Dzięki :564: .
Ostatnio zmieniony 25 lis 2015, 18:00 przez Mpapiez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

atlanticos pisze:
DavidFx pisze::p
moze nie byc juz retestu flagi bo:
po pierwsze zrealizowalismy juz pelne zasiegi i rgra i flagi
po drugie na dole jest USA wiec mozna jechac w gore smialo
po trzecie odbilismy idealnie od konfluencji kilku roznych mierzeń fibo, dolnej bandy klina (byc moze konczacego) oraz zasiegów wynikajacych z wybitych figur i dziennego wsparcia

Mysle ze zdecyduje zamkniecie d1, ale wyglada to juz przyzwoicie dla bykow na obecna chwile...

edek h1
https://www.tradingview.com/x/uk42XlXF/
eh a mialo byc tak pieknie :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

WarrenB pisze:
pedro pisze:
ps. a czy kolega Damian, ten od szortów na UPLN dał się już przekonać, że to było tylko jego przeczucie, że PLN jest niedowartościowany? : ) ... ależ ja jestem awruk złośliwy :lol: :lol:

bless!
E tam złośliwy. Typowy polaczek co obgryza paznokcie i odświeża 10x/min wykres, żeby mu się tylko nie udało.
Nic tak nie cieszy jak cudze nieszczęście co?
proszę Cię... jestem ostatnim, który komukolwiek źle życzy i nie cieszy mnie cudze nieszczęście - serio.

i jeżeli o mnie chodzi, to już nie co 10 min, tylko raz dziennie 20 minut . . . :564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Mpapiez pisze:
Gdyby nie twój dzisiejszy post, to najprawdpodobniej by mnie wycieli o 2-3 pipsy, bo nie myślałem o modyfikacji SL w żaden sposób... A nie ukrywam, że miałbym kiepski humor na wieczór jak by mnie tak wycieli i nagle zawrócili, tak jak to się stało z moim tradem na WTI.

Dzięki :564: .
jeszcze poczekaj z podziekowaniami :wink: zeby myslec o wzrostach w kolejnych dniach powinni wyjsc dzis powyzej pivota... jesli zamkna dzien nizej to jutro moga jeszcze pomieszac troche na dolnej bandzie tego klina... a nie ukrywam ze wzialem na tyle dobrze to L ze po wyjsciu gora pewnie bym piramidowal i potrzymal do minimum 1.08 a moze i 1.09 wiec licze na pierwszy scenariusz :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Mpapiez pisze:
WarrenB pisze:
pedro pisze:
ps. a czy kolega Damian, ten od szortów na UPLN dał się już przekonać, że to było tylko jego przeczucie, że PLN jest niedowartościowany? : ) ... ależ ja jestem awruk złośliwy :lol: :lol:

bless!
E tam złośliwy. Typowy polaczek co obgryza paznokcie i odświeża 10x/min wykres, żeby mu się tylko nie udało.
Nic tak nie cieszy jak cudze nieszczęście co?
Imo zdziwisz się pedro. Moim zdaniem damian jeszcze na tym zarobi.
To on jeszcze tego nie zamknął?!?!?! :shock: :shock: :shock:
Mpapiez pisze:
Edek spadł na samych plotkach ponad 900 pipsów w dół bez żadnej poważnej korekty.
Moje zdanie jest takie, że ECB nic niesamowitego nie ogłosi i dolar przed posiedzeniem FED'u straci na wartości.
Ja dalej sądze że EUR/USD przed FED'em zawita co najmniej w okolice 1.09, a poźniej to zobaczymy co FED ogłosi.

Swoją drogą, mają podnieść stopy %... A co jak ta podwyżka będzie minimalna i już dawno jest w cenie ?
Już nawet w polskie media w TV mówią o nadciągającym parytecie :wink: , co już brzmi jak niezła podpucha.
To jest Twoje zdanie. . . . A parytet eurusd jest kwestią nie czy tylko kiedy :)

:564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

i jest retest niezlym pchnieciem no nie zaba nie ma bata zadnych elek tylko zwala stulecia :D

czyt to wyglada na elki? :p

Obrazek
Ostatnio zmieniony 25 lis 2015, 18:28 przez DavidFx, łącznie zmieniany 1 raz.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
spiter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: spiter »

dobryfxplayer pisze:zaba z tym cad/jpy to narysowales ten trojkat troche w powietrzu. tak byle by byl...

wyglada ze rysuja tam kolejna flage wzrostowa.

mnie sie tam widzi jeszcze poprawienie szczytu. wazne opory jeszcze nie stestowali... okolic 93.730. oraz zaiegu orgra nie skonczyli wpisanego we flage...

:564:

Mógłby ktos podesłac ten wykres??
Szukałem ale nie znalazłem.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Damian2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damian2 »

pedro pisze: To on jeszcze tego nie zamknął?!?!?! :shock: :shock: :shock:
Już trzymałem rękę nad X gdzie jednak kurs zawrócił i już do niego nie wrócił, więc można powiedzieć, że było blisko żebym zamknął na sporej stracie. Teraz lekkie odreagowanie jak widać i kto wie przez następne 2 dni może być ładny zjazd na USDPLN czego zycze sobie z calego serca :D
Jednak jak najbardziej muszę się przyznać do błędu, niepotrzebnie wchodziłem w usdpln na tamtym poziomie, co nie zmienia faktu, że nadal twierdze to samo o złotówce, jest całkowicie niedowartościowana. Przy obecnych pozycjach wystarczy mi spadek na 3.94 zeby na tym jeszcze zarobić co w 2 dni jest możliwe jak najbardziej, tak czy siak wejscie w dolca było głupie, powinienem się trzymać mojego euro :)
Nie musicie mnie więc wywoływać bo ja nie znikam wtedy kiedy nie mam racji, bo racji nie można mieć caly czas, zawsze przyjdzie moment na pomyłkę :)
Obrazek

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

_Kerad_ pisze:Proszę bardzo WTI
Pokazałeś H4 na OIL ,sprawdź H1 :wink: 1 TP Nietoperza zaliczyli :wink:

Zablokowany