highend pisze:DavidFx pisze:jesli highend pisze 180 pipsow w dol no to lecimy teraz 180 pipsow w gore hehe

bardzo możliwe, zasięg 1.057xx podawałem w piątek i wtedy Żaba mi odpisał, że czemu nie - w sensie, że czemu by to nie miało paść w piątek, no ale padło dzisiaj
-- Dodano: 25 lis 2015, 12:38 --
atlanticos pisze:
Ty juz go przegrales bo to tylko kwestia czasu az cena tam dotrze...ale ja chetnie wzialbym przed ecb grubsze S w okolicach 1.09

Spoko, nic nie mówię przecież. Mam już lecieć kupić czy jeszcze się wstrzymać?

Oj, Highend, Ty w kółko swoje

Rzadko tu zaglądam, ale jak widzę bez zmian, raz widzisz spadki, innym razem wzrosty na tej samej parze, często w odstępie krótszym jak dzień
Jak wiosną przewidywałem, do tego parytetu prędzej czy później dojdziemy (wtedy zakładałem, że do końca tego roku, ot może być obsuwa), ale
zakład z Żabą masz przegrany, obecnie edek ciśnięty jest dół z tych samych przyczyn co na początku roku (wliczanie w cen dalszego rozjazdu polityk monetarnych i oczekiwania co do podwyżek [mogą się ofc przeliczyć

]), jestem przekonany, że do końca roku to 1,04 naruszymy.
Jakby ktoś pytał, nie mam obecnie czasu na zabawę z fx, więc wszelkie pozycje od dawna pozamykane. Trochę żałuję, bo wszelkie projekcje długoterminowe co do edka powchodziły i gdzieś tam powinny być shorty (powyżej 1,14 wg moich założeń z I połowy tego roku) powrzucane. Na osłodę kupiłem parę miechów temu parę tysięcy dolców (na parach z pln wolę kupić obce waluty, spready internetowych kantorów to zwykle 2-3 grosze, nie ma swapu, jak znalazł do długoterminowych pozycji przeciw PLN), blisko 40 gr zysku jest obecnie, więc lepiej jak na lokacie
Pozdrawiam i udanych trade'ów, bylebyście tylko zdań nie zmieniali co 5 minut, bo się broker cieszy