DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: DM BZWBK - model ECN

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Sanczez pisze:Udanych trejdów życzę, polecam więcej nauki o specyfice rynku na którym grasz, pozdro
Pozdro Sanczez

-- czw 19-11-2015, 21:36 --
Szwajcar pisze: Ja w IC Markets mam tam minimum na 1.31879.
Broker BZ WBK po prostu zwiekszyl tak mocno spread na danych, ze BID i ASK rozjechalo sie i BIDy byly bardzo niskie. Pewnie chcieli wykasowac kilka SL przy okazji i dlatego takie akcje stosuja, bo zaslanianie sie lichymi dostawcami plynnosci pokazuje tylko to, ze broker tez jest lichy.
Ba nawet MM nie mieli tyle niestety.. ja proponuje zmianę nazwy z rozszeżenia na "SKOK SPREAD"...

-- czw 19-11-2015, 21:43 --
Pablo90 pisze:Serol ja dobrze rozumiem, że masz pretensje o brak płynności w czasie podawania najważniejszych danych dla USD i CAD, na parze USD/CAD? :lol:
Hej
Mam pretensje o te świństewka które DM BZ WBK robi.. z drugiej strony ich pracownik znany jako InwestoronlineFX przyznał że z nich taki ECN Jak jak z jamnika chart.

-- czw 19-11-2015, 21:59 --
alanFX pisze:Aha czyli według was podczas danych to broker może sobie swobodnie manipulować spreadem i rozliczać transakcje po dowolnych cenach, kosić a nawet przeskakiwać stopy robić debet na rachunku itp. idt.

Jeśli jesteście naprawde traderami to gratuluję, tak trzymać chłopaki - jak cię kroją w autobusie bo jest tłok i zamieszanie i okazja czyni złodzieja to złodziej jest ok według was i nic nie można mu zrobic. :564:
Broker sam posługuje się Algorytmami Które chronią jego zad. Dostawca płynności SKOCZY o 4-5 pipsy ze spread a DM BZ WBK w tym przypadku o 13,7 pipsa. Rożnica to Ekstra kasa dla brokera i to wszystko. Jako ciekawostkę można podać że DM BZ WBK w swoim regulaminie zastrzega sobie prawo do rozszeżenia w czasie danych i innych niespodzianek o 100 pips ( ktoś z Was powie o co mi chodzi... o marne 13,7 ).

Ale jest też dobra wiadomość NIESTETY JEDYNA dzisiaj o 3:56 upomniałem się o odpowiedź ( wysłaną 9 listopada ) na moją reklamację... Patrzę a tu odpowiedź o 9:38 - Wniosek jednak to forum jest dla nich ważne i czytają.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Serol, rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale u większości brokerów model ECN/STP odnosi się do korzystania z zewnętrznej płynności. To co Ty masz na myśli to Direct Market Access i brokerzy, którzy oferują ten model to np. Dukascopy, LMax, MBTrading. Nie ma się co rozczulać nad nazewnictwem, jeśli wszyscy wiemy jak to wygląda w praktyce ;) Swoją drogą to ciekawe, że ludzie zamiast korzystać z tego, że mogą mieć DMA już od depozytu kilkuset dolarów, dalej chętniej wybierają brokerów typu np. IronFX, bo bonusy itp. :D Ale jak sądzę wynika to z niewiedzy ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Pablo90 pisze:Serol, rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale u większości brokerów model ECN/STP odnosi się do korzystania z zewnętrznej płynności. To co Ty masz na myśli to Direct Market Access i brokerzy, którzy oferują ten model to np. Dukascopy, LMax, MBTrading. Nie ma się co rozczulać nad nazewnictwem, jeśli wszyscy wiemy jak to wygląda w praktyce ;) Swoją drogą to ciekawe, że ludzie zamiast korzystać z tego, że mogą mieć DMA już od depozytu kilkuset dolarów, dalej chętniej wybierają brokerów typu np. IronFX, bo bonusy itp. :D Ale jak sądzę wynika to z niewiedzy ;)
Pablo !
Umiesz czytać ? Bo wydaje mi się że się nudzisz i z tego co widzę klepiesz posty gdzie się da i tu też podziękuję i życzę stworzenia robota z Twoich marzeń.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

SEROL666 pisze:Pablo !
Umiesz czytać ? Bo wydaje mi się że się nudzisz i z tego co widzę klepiesz posty gdzie się da i tu też podziękuję i życzę stworzenia robota z Twoich marzeń.
I ja również dziękuję i życzę znalezienia brokera, który na najważniejszych danych w miesiącu będzie zawężał spread do 0.0 pipsa oraz zamiast pobierał prowizję, będzie dopłacał do interesu, żeby łatwiej było zarabiać klientom, a także żeby wrzucał Twoje 0.01 lota bezpośrednio na rynek międzybankowy ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Pablo90 pisze:I ja również dziękuję i życzę znalezienia brokera, który na najważniejszych danych w miesiącu będzie zawężał spread do 0.0 pipsa oraz zamiast pobierał prowizję, będzie dopłacał do interesu, żeby łatwiej było zarabiać klientom, a także żeby wrzucał Twoje 0.01 lota bezpośrednio na rynek międzybankowy ;)
I po co to piszesz ? Pomyliłeś się stukrotnie... . Rozwlekasz wątek niepotrzebnie.

Sanczez
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sanczez »

Szwajcar pisze:Sanczez

Widac, ze jestes bardzo poczatkujacy.
Ja w IC Markets mam tam minimum na 1.31879.
Broker BZ WBK po prostu zwiekszyl tak mocno spread na danych, ze BID i ASK rozjechalo sie i BIDy byly bardzo niskie. Pewnie chcieli wykasowac kilka SL przy okazji i dlatego takie akcje stosuja, bo zaslanianie sie lichymi dostawcami plynnosci pokazuje tylko to, ze broker tez jest lichy.
Szwajcar, jestem pełen podziwu dla twojej wiedzy i umiejętności, sam korzystam z twoich pomysłów na trading,

co nie zmienia faktu ze widzę tutaj nie pretensje o "spread rozjechany jak stodoła żeby wyciąć SLa", ale zdziwienie z poślizgu na SLu podczas nonfarmów u mało znaczącego brokera STP, czego on się spodziewał? realizacji w punkt? pazerność, w tym wypadku o wiele za bliski SL, kosztuje, formacja podwójnego wpierdolu pojawia się często na tych danych i osoba z 6 letnim doświadczeniem powinna to wiedzieć, chyba że zajmuje się zaczepianiem ludzi na forum, szukaniem oszukujących szkoleniowców i pracowników brokera, narzekaniem na lewo i prawo

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Sanczez, Sanczez tajemniczy obrońca brokerów... chyba jednak dziobiesz dla BZ bo dziwnie go bronisz można by rzec, że odwalasz robotę za etatowego pracownika DM BZ WBK.... a InwestoronlineFX milczy.... ta technika została wymyślona przez jednego guru marketingu.
Co do mojego dręczenia pseudo szkoleniowców, pisarzy i systemo-dawców to im się należało i pewnie niejedna osoba zastanowiła się dwa razy zanim ktoś wydał kasę i się rozczarował.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

SEROL666 pisze:na moją reklamację... Patrzę a tu odpowiedź o 9:38 - Wniosek jednak to forum jest dla nich ważne i czytają.
I jak brzmi ta odpowiedź, jeśli to nie tajemnica ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

"Szanowny Panie

Dziękuję za przesłane zgłoszenie i cierpliwość w oczekiwaniu na odpowiedź.

Uprzejmie informuję, że w dniu 6 listopada 2015r. o godz. 14:29 została zamknięta Pana pozycja BUY 1,00 USDCAD z limitem 1,31835 (nr pozycji 858972). Sprawdziliśmy, że ww. transakcja ze Stop Loss została zawarta poprawnie po takiej cenie, jaka była dostępna w tamtym momencie na rynku.

Nadmienię, że Pana zlecenie wykonało się o 13.7 pipsa gorzej od ustawionego przez Pana SL. Wynikało to z gwałtownego ruchu cen w trakcie ogłoszenia danych gospodarczych w USA.

Informuję również, że świeczki na wykresach kreślą się zgodnie z najlepszą spośród ofert BID/ASK napływających do BZWBK od banków będących dostawcami płynności.

W odniesieniu do komentarza o innych brokerach – być może na czas kwotowań inni brokerzy chwilowo zawiesili kwotowania – proszę to sprawdzić.

Mając na uwadze powyższe, potwierdzam, że omawiana pozycja została prawidłowo zamknięta z dostępną na rynku w omawianym dniu i godzinie ceną i Pana reklamacja została rozpatrzona negatywnie.

Pragnę nadmienić, iż jeżeli nie satysfakcjonują Pana moje wyjaśnienia w podjętej sprawie, może Pan zwrócić się do Dyrektora Biura Wsparcia i Kontroli Domu Maklerskiego z prośbą o ponowne przeanalizowanie sprawy (odwołanie może Pan przesłać na adres: Dom Maklerski BZ WBK, Biuro Wsparcia i Kontroli, pl. Wolności 15 61-739 Poznań lub na adres: reklamacje.dm@bzwbk.pl). Uprzejmie informuję również, iż w przypadku dalszego niezadowolenia z otrzymanego stanowiska Domu Maklerskiego istnieje możliwość zwrócenia się do Miejskich i Powiatowych Rzeczników Konsumenta oraz wystąpienia z powództwem do sądu powszechnego właściwego dla siedziby Banku (Bank Zachodni WBK S.A. – Dom Maklerski BZ WBK ul. Rynek 9/11 50-950 Wrocław zarejestrowany w Sądzie Rejonowym dla Wrocławia-Fabrycznej we Wrocławiu).

Z poważaniem

Sebastian Sobolewski

Koordynator ds. reklamacji

Dom Maklerski BZ WBK

pl. Wolności 15, 61-739 Poznań"

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

SEROL,
oni kłamią, okradli cie z winnera i ze stop losa jednocześnie, potraktowali cię jak ..... " niezbyt mądrego",
pozwól zapytać, będziesz coś z tym robił dalej ?

ODPOWIEDZ