Pozdro SanczezSanczez pisze:Udanych trejdów życzę, polecam więcej nauki o specyfice rynku na którym grasz, pozdro
-- czw 19-11-2015, 21:36 --
Ba nawet MM nie mieli tyle niestety.. ja proponuje zmianę nazwy z rozszeżenia na "SKOK SPREAD"...Szwajcar pisze: Ja w IC Markets mam tam minimum na 1.31879.
Broker BZ WBK po prostu zwiekszyl tak mocno spread na danych, ze BID i ASK rozjechalo sie i BIDy byly bardzo niskie. Pewnie chcieli wykasowac kilka SL przy okazji i dlatego takie akcje stosuja, bo zaslanianie sie lichymi dostawcami plynnosci pokazuje tylko to, ze broker tez jest lichy.
-- czw 19-11-2015, 21:43 --
HejPablo90 pisze:Serol ja dobrze rozumiem, że masz pretensje o brak płynności w czasie podawania najważniejszych danych dla USD i CAD, na parze USD/CAD?
Mam pretensje o te świństewka które DM BZ WBK robi.. z drugiej strony ich pracownik znany jako InwestoronlineFX przyznał że z nich taki ECN Jak jak z jamnika chart.
-- czw 19-11-2015, 21:59 --
Broker sam posługuje się Algorytmami Które chronią jego zad. Dostawca płynności SKOCZY o 4-5 pipsy ze spread a DM BZ WBK w tym przypadku o 13,7 pipsa. Rożnica to Ekstra kasa dla brokera i to wszystko. Jako ciekawostkę można podać że DM BZ WBK w swoim regulaminie zastrzega sobie prawo do rozszeżenia w czasie danych i innych niespodzianek o 100 pips ( ktoś z Was powie o co mi chodzi... o marne 13,7 ).alanFX pisze:Aha czyli według was podczas danych to broker może sobie swobodnie manipulować spreadem i rozliczać transakcje po dowolnych cenach, kosić a nawet przeskakiwać stopy robić debet na rachunku itp. idt.
Jeśli jesteście naprawde traderami to gratuluję, tak trzymać chłopaki - jak cię kroją w autobusie bo jest tłok i zamieszanie i okazja czyni złodzieja to złodziej jest ok według was i nic nie można mu zrobic.
Ale jest też dobra wiadomość NIESTETY JEDYNA dzisiaj o 3:56 upomniałem się o odpowiedź ( wysłaną 9 listopada ) na moją reklamację... Patrzę a tu odpowiedź o 9:38 - Wniosek jednak to forum jest dla nich ważne i czytają.