Zauważ jedną ważną rzecz w mojej wypowiedzi - pewnie jakieś spore S by weszło.krzysiekm pisze:klonmarcin pisze:
No to pojechali - szkoda, że po południu już nie mogłem obserwować ceny - pewnie jakieś spore S by weszło.
Cześć Marcin,
Mógłbyś na dzisiejszym wykresie M15 EURUSD zaznaczyć miejsce w którym otwierałbyś S-ki?
Wiąże się z tym kilka spraw - moja strategia ma to do siebie, że nie da się spojrzeć na wykres np. teraz i po chwili powiedzieć, że wejście w S by było tu i tu - może to zabrzmi bardzo dziwnie - ale tak jest. Owszem SL i potencjalny TP mógłbym w miarę przybliżony podać. Natomiast - owszem jest możliwe odtworzenie na historii miejsca gdzie bym wchodził - ale wiąże się to z dość żmudnymi obserwacjami i analizą wykresu M1 z nałożonym custom candle M15+H1+ w tle D1.
Oczywiście gdy normalnie gram i obserwuję wykres nie ma potrzeb schodzić do M1 - wystarczy standard - tak jak na screenach.
Cały myk polega na tym, że na wykresie - na historii nie widać dynamiki ceny - nie widać tego impetu dochodzenia ceny do danego poziomu.
I dlatego piszą o tym, że pewnie jakieś S by weszło sugeruję się tym, że widzę jak cena spadła - w ciągu kilku godzin. Pierwsze oznaki na S pojawiały się już u mnie ok godziny 11:15.
cdn...