Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Re: Droga do zwycięstwa - part 2

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

krzysiekm pisze:klonmarcin pisze:
No to pojechali - szkoda, że po południu już nie mogłem obserwować ceny - pewnie jakieś spore S by weszło.

Cześć Marcin,

Mógłbyś na dzisiejszym wykresie M15 EURUSD zaznaczyć miejsce w którym otwierałbyś S-ki?
Zauważ jedną ważną rzecz w mojej wypowiedzi - pewnie jakieś spore S by weszło.

Wiąże się z tym kilka spraw - moja strategia ma to do siebie, że nie da się spojrzeć na wykres np. teraz i po chwili powiedzieć, że wejście w S by było tu i tu - może to zabrzmi bardzo dziwnie - ale tak jest. Owszem SL i potencjalny TP mógłbym w miarę przybliżony podać. Natomiast - owszem jest możliwe odtworzenie na historii miejsca gdzie bym wchodził - ale wiąże się to z dość żmudnymi obserwacjami i analizą wykresu M1 z nałożonym custom candle M15+H1+ w tle D1.

Oczywiście gdy normalnie gram i obserwuję wykres nie ma potrzeb schodzić do M1 - wystarczy standard - tak jak na screenach.

Cały myk polega na tym, że na wykresie - na historii nie widać dynamiki ceny - nie widać tego impetu dochodzenia ceny do danego poziomu.

I dlatego piszą o tym, że pewnie jakieś S by weszło sugeruję się tym, że widzę jak cena spadła - w ciągu kilku godzin. Pierwsze oznaki na S pojawiały się już u mnie ok godziny 11:15.

cdn...
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Marcin. Naprawdę podejmujesz decyzje handlowe mając non stop na ekranie te wszystkie "custom candle" ?
Ja muszę mieć czysty wykres inaczej oczopląsu dostaję. Inna sprawa, że patrzę od H4 wzwyż, więc u mnie się tyle nie dzieje na ekranie.

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

klonmarcin pisze: Gdzieś tam kiedyś pisałem, że potw. na UP może być tylko przy D1 zielonej i H1 zielonej - owszem - nie istnieje techniczna możliwość dostać potwierdzenia na UP gdy świeca H1 jest czerwona - analogicznie dla DOWN.
Short z 5 listopada, wejście na zielonej H1 i zielonej D1
http://forex-nawigator.biz/forum/resour ... 015/120712

Dzisiejszy Long z wejście na czerwonej H1
http://forex-nawigator.biz/forum/resour ... 015/121181
klonmarcin pisze:Kiedyś więcej - i bardziej opisywałem screeny - postaram się trochę poprawić w tej kwestii
Jeśli miałbyś chwilę to bardzo Cię proszę opisz, co na wykresie skłoniło Cię do wejścia.
ech...

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

klonmarcin pisze:Zaczyna się rajd - kiedyś sobie w wolnej chwili obserwowałem wykres M1 - i mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć, że cena jednak na wszystkich TF chodzi tak samo.
:clap: :clap: :clap:
JA już jakiś czas temu pisałem :) i to jest prawda nie rozumiem właśnie ludzi jak piszą że M1 M5 to szumy to nie są szumy po prostu cena musi skądś ruszyć i to nie są żadne szumy i jak najbardziej podpisuję się pod tym że cena na wszystkich interwałach chodzi tak samo
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

ask
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ask »

M1=MN rynek jest fraktalny :)
Marcin jak zrobic aby miec w prawym rogu te mini wykresy z wyzszych tf-ow ?

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

ask pisze:Marcin jak zrobic aby miec w prawym rogu te mini wykresy z wyzszych tf-ow ?
Ten wskaźnik to pipware minichart - tylko jakoś strona się nie wczytuje - ale do znalezienia tutaj na forum i w internecie.

W nocy poszły L na e/u i e/j - na wszystkich zaliczone TP.

Dzisiaj daję S na e/u i e/j - po 06912 i po 131.815 - TP jeszcze nie ustalone.
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

klonmarcin pisze:Dzisiaj daję S na e/u i e/j - po 06912 i po 131.815 - TP jeszcze nie ustalone.
Ostateczne TP dla e/u na 06470 a na e/j na 131.430. Po drodze częściowa realizacja zysków - na e/j wszystkie już na BE. Na e/u czekamy dalej...

cdn...
No pain - No gain

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

czerwinek pisze:
klonmarcin pisze:Zaczyna się rajd - kiedyś sobie w wolnej chwili obserwowałem wykres M1 - i mogę z całą odpowiedzialnością powiedzieć, że cena jednak na wszystkich TF chodzi tak samo.
:clap: :clap: :clap:
JA już jakiś czas temu pisałem :) i to jest prawda nie rozumiem właśnie ludzi jak piszą że M1 M5 to szumy to nie są szumy po prostu cena musi skądś ruszyć i to nie są żadne szumy i jak najbardziej podpisuję się pod tym że cena na wszystkich interwałach chodzi tak samo
Szkoda tylko, że spread nie jest fraktalny i na M1 czy M5 momentami zabija sensowność klikania tam.

Spłukany
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Spłukany »

klonmarcin pisze:
ask pisze:Marcin jak zrobic aby miec w prawym rogu te mini wykresy z wyzszych tf-ow ?
Ten wskaźnik to pipware minichart - tylko jakoś strona się nie wczytuje - ale do znalezienia tutaj na forum i w internecie.

W nocy poszły L na e/u i e/j - na wszystkich zaliczone TP.

Dzisiaj daję S na e/u i e/j - po 06912 i po 131.815 - TP jeszcze nie ustalone.
masterstwo w wykonaniu tych trejdów :)
zagrywanie w dwie strony to już marzenie profesjonalistów a co dopiero takich małych jak my ;)
patrząc na te zagrania to daleka droga jeszcze przede mną, np dzisiaj gramy przeciwko sobie ;)

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

masterstwo w wykonaniu tych trejdów :)
zagrywanie w dwie strony to już marzenie profesjonalistów a co dopiero takich małych jak my ;)
patrząc na te zagrania to daleka droga jeszcze przede mną, np dzisiaj gramy przeciwko sobie ;)
Spłukany pisze:Dzisiaj daję S na e/u i e/j - po 06912 i po 131.815 - TP jeszcze nie ustalone.
Wszystkie eSki już dawno zamknięte - teraz leci już L od 131.616 i od 06857. Część już zrealizowałem na górce - i coraz mniej mi się podoba ten L. Gdyby poszło w SL to łącznie będzie i tak na plus dzisiaj 8)

cdn...
No pain - No gain

ODPOWIEDZ