DayTrading: Środa 18.11.2015
Re: DayTrading: Środa 18.11.2015
@dasiekk80
coś Ty zajarał...?
myślisz że ISIS to światowy mocarz (chyba z uwagi że "używasz") w produkcji ropy?
coś Ty zajarał...?
myślisz że ISIS to światowy mocarz (chyba z uwagi że "używasz") w produkcji ropy?
- atlanticos
- Maniak
dzisiejsze minutki nie beda mialy wiekszego znaczenia IMO... pary walutowe maja swoje targety do zrealizowania wynikajace z techniki a minutki to nie jest wydarzenie ktore moze przekrecic rynek...pobujac moze po 30-50 pipsow w dwie strony a potem i tak zrobi co ma zrobicMpapiez pisze: Poza tym żaba, dziś sądny dzień to co się do końca tygodnia stanie z EUR/USD pewnie zależy od dzisiejszych minutek.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Gdyby nie wygrał Duda i rządziło dalej PO? Jak najbardziej, złotówka byłaby w znacznie lepszym nastroju, to chyba jest oczywiste dla wszystkich, jeśli tego nie widzisz to nie bierz się za złotówkę.Damian2 pisze:Tzn, chcesz mi wmówić, że jakby nie było wyborów w Polsce i trwał by nadal rząd Pani Kopacz to w tej chwili złotówka by nie traciła do wszystkich walut?jpawlas pisze:Kto mówi o wpływie na dolara? Potrafisz czytać? Na samym początku napisałem, że szydło spycha ZŁOTÓWKĘ w dół, nie umacnia dolara.
No no tak dobrze zostało przyjęte, że złotówka traci do wszystkich walut.
Od wygrania pierwszej tury przez Dudę złotówka zaczęła tracić szybko, właśnie z powodu obietnic na które nie ma i nie będzie pieniędzy, trzeba będzie je dodrukować, chyba nie zakładasz, że złotówka będzie spadała dopiero wtedy kiedy jasno powiedzą, że czas na drukowanie?[/quote]
Od czasu do czasu jestem tu aby zobaczyć co się dzieje w świecie FX, tym razem ośmielam się zadać pytanie Damianowi.
Znaczy przewidujesz spadek złotówki w związku ze zmianą rządu, ale grasz na umocnienie złotówki wobec dolara ? gdzie dolar umacnia się w związku z oczekiwaniami co do podwyżki stóp jak i wobec osłabiania się Euro w związku z ciągłymi turbulencjami w strefie euro ? ciężko pojąć co właściwie zakładasz......
- nie rozsmieszaj mnieDamian2 pisze:Gdyby nie wygrał Duda i rządziło dalej PO? Jak najbardziej, złotówka byłaby w znacznie lepszym nastroju,

rynek dyskontuję podwyżki stóp $ dlatego myśląc logicznie edek będzie się osłabiał przed FOMC bo wszyscy spodziewają się podwyżki...atlanticos pisze:dzisiejsze minutki nie beda mialy wiekszego znaczenia IMO... pary walutowe maja swoje targety do zrealizowania wynikajace z techniki a minutki to nie jest wydarzenie ktore moze przekrecic rynek...pobujac moze po 30-50 pipsow w dwie strony a potem i tak zrobi co ma zrobicMpapiez pisze: Poza tym żaba, dziś sądny dzień to co się do końca tygodnia stanie z EUR/USD pewnie zależy od dzisiejszych minutek.
EURCAD wcale nie chce w dół.
ja na nim nic nie mam i się nie sugeruję.
jedna kreska prawdę Ci powie
widać ropa chce w dół tudzieź CAD.
ja na nim nic nie mam i się nie sugeruję.
jedna kreska prawdę Ci powie

widać ropa chce w dół tudzieź CAD.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
No dobra, ja mam inne pytanie...
Wy naprawde sądzicie, że edek będzie tylko w dół szedł do posiedzenia FED'u ?
Rozumiem że zakładacie parytet przed decyzją ? A po decyzji co ? 0.8 ? Bo moim zdaniem przy tak oczekiwanym podniesieniu stóp procentowych, żadne kreski nie pomogą żeby dolar się nie umacniał.
Ps. Za 1.5 h bardzo istotne dane dla CAD i Ropy jak ktoś na tym gra.
Wy naprawde sądzicie, że edek będzie tylko w dół szedł do posiedzenia FED'u ?
Rozumiem że zakładacie parytet przed decyzją ? A po decyzji co ? 0.8 ? Bo moim zdaniem przy tak oczekiwanym podniesieniu stóp procentowych, żadne kreski nie pomogą żeby dolar się nie umacniał.
Ps. Za 1.5 h bardzo istotne dane dla CAD i Ropy jak ktoś na tym gra.
_Kerad_ pisze:@dasiekk80
coś Ty zajarał...?
Ale Ty tak na serio z tym pytaniem? Czy może siedzisz w dużym S od 40 i starasz się zaklinać rzeczywistość? Bo nie wierzę że ktoś kto skończył podstawówkę lub gimnazjum

Przecież od dawna się trąbi o aprecjacji dolara do 4 zł a może i lepiej.
Wejście w takim momencie przeciwko trendowi, aż się prosi o wtopę.
Expose Szydło ma znaczenie absolutnie marginalne, 2 gr do góry zgodnie z trendem, żadne halo.
Jak było PO tez każdy trąbił o 4 zł.
PLN jest niedowartościowany każdy wie, spekuła podkupuje USD jako, że rynek akceptuje drogiego dolara i funta bez przeszkód.
Żydki wykupią co zostało z pomniejszych gospodarek drogim dolarem, funtem za bezcen.
Prosty przykład kupili dolara po 3.5, zakupią sobie przedsiębiorstwa, aktywa dolarem po 4 zł.
Potem zaczną brać shorty zmieniając trend. Zostaną z przedsiębiorstwami, aktywami i walutą, która się umacnia.
Mają kapitał to mogą zrobić wszystko. Założę się, że plan był gotowy już dawno.
Wejście w takim momencie przeciwko trendowi, aż się prosi o wtopę.
Expose Szydło ma znaczenie absolutnie marginalne, 2 gr do góry zgodnie z trendem, żadne halo.
Jak było PO tez każdy trąbił o 4 zł.
PLN jest niedowartościowany każdy wie, spekuła podkupuje USD jako, że rynek akceptuje drogiego dolara i funta bez przeszkód.
Żydki wykupią co zostało z pomniejszych gospodarek drogim dolarem, funtem za bezcen.
Prosty przykład kupili dolara po 3.5, zakupią sobie przedsiębiorstwa, aktywa dolarem po 4 zł.
Potem zaczną brać shorty zmieniając trend. Zostaną z przedsiębiorstwami, aktywami i walutą, która się umacnia.
Mają kapitał to mogą zrobić wszystko. Założę się, że plan był gotowy już dawno.
- magura2004
- Pasjonat
atlanticos pisze:dzisiejsze minutki nie beda mialy wiekszego znaczenia IMO... pary walutowe maja swoje targety do zrealizowania wynikajace z techniki a minutki to nie jest wydarzenie ktore moze przekrecic rynek...pobujac moze po 30-50 pipsow w dwie strony a potem i tak zrobi co ma zrobicMpapiez pisze: Poza tym żaba, dziś sądny dzień to co się do końca tygodnia stanie z EUR/USD pewnie zależy od dzisiejszych minutek.
http://news.forexlive.com/!/feds-dudley ... e-20151118