Let's flow.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Let's flow.

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

krystian74 pisze:brakujące dwie kreski, jako WLT (Wewnętrzne Linie Trendu)
W tym momencie te linie już nie mają dla mnie znaczenia...
Generalnie pod "głową" na poziomie 40.75 poddaje się na tym WTI i uznaję że mnie nabrali na wzrosty, ale to już jest mistrzostwo świata w ich wykonaniu, żeby nie dać się rozwinąc takiej świecy na D1...

Na D1 dalej jest spory młot, więc może jeszcze będzie dobrze.
Może jutro po FOMC coś się zmieni - jedno jest pewne, że jutro będzie wiadomo czy dostanę po stop lossach, czy jednak moje założenia były dobre.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

jeżeli jest to formacja AB=CD to może będzie odwrócenie trendu.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

myślę, że mogłeś realizować zyski na WTI. Dlaczego?

- jeśli trend się faktycznie odwraca - to jazdy góra dół będą i zawsze zdążysz podebrać L znowu (konsola)
- a jeśli trend spadkowy nadal w mocy - to nawet moje "37" jako dołek po prostu pęknie.

świeca wczorajsza na daily wcale nie była jakoś mocno-prowzrostowa
nawet bym rzekł nieco "wisielcowa". na pewno jednak nie był to młotek.
nie wiem czy dobrze jest tradować w oparciu o poprzednią świecę daily... :(
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

highend pisze:myślę, że mogłeś realizować zyski na WTI. Dlaczego?

- jeśli trend się faktycznie odwraca - to jazdy góra dół będą i zawsze zdążysz podebrać L znowu (konsola)
- a jeśli trend spadkowy nadal w mocy - to nawet moje "37" jako dołek po prostu pęknie.
Po fakcie to ja też wiem że mogłem realizować, ale do głowy mi nie przyszło, że H4 wzrostowa na 200 pipsów bez żadnych cieni i to jeszcze w kapitalnym miejscu nie da żadnego ruchu w górę...

Może też być tak, że ta H4 i względnie D1 to sygnał zmiany trendu, a dziś spuszczenie ceny w dół to ostateczne ubranie ludzi w eski.
Pociesza mnie tylko to, że ktoś kto wywalił taką świecę na H4, wsadził ogromną ilość pieniędzy na rynek, więc może jestem po właściwej stronie.

Jak się wytaraskam pozytywnie z tych trade'ów, to sobie normalnie ze 2-3 dni przerwy zrobię, bo to co się z powodu oczekiwań względem FED'u dzieje od ponad tygodnia, to jest po prostu miazga.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

z ropą wyjaśni się niebawem, stawiam, że to konsola w zakresie 39-42 i nastąpi wybicie
po prostu jedna świeczka dzienna to za mało dla WTI na wybicie - widać to też po lewej stronie wykresu.
w sumie 39.4 - 39.6 to mój fibos23. cena tam nie doszła jeszcze i pisałem na forum, że mi buy limit nie siadł.
więc może siądzie niebawem.

tymczasem edek jakby chciał do góry ;) edit: nie. 1.05700 target spadku mam.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Mpapież - jak chcesz mieć swieczkę sygnalną to zobacz co dziś i wczoraj namalował WIG20 ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Looknij na ropę BRENT. wczorajsza świeca na brencie to ewidentnie wisielec.

WTI i BRENT = korelacja.

Chyba za wcześnie na L na ropie, najlepiej jak cena wróci nad niebieską linię co masz poniżej na brent.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

highend pisze:Looknij na ropę BRENT. wczorajsza świeca na brencie to ewidentnie wisielec.

WTI i BRENT = korelacja.

Chyba za wcześnie na L na ropie, najlepiej jak cena wróci nad niebieską linię co masz poniżej na brent.
Highend, ale od kiedy świeczka na dole trendu spadkowego jest wisielcem ? Wisielec jest zwykle na końcu trendu wzrostowego...

To co pokazałeś to jest najzwyklejszy młotek wzrostowy, który może, ale nie musi zostać zanegowany.
To że na razie moja sytuacja na OIL nie wygląda najlepiej, wcale nie jest powiedziane że nie ruszy realizacja wzrostów.

Dopóki nie zostanie pokonane wczorajsze low, to jest w miarę OK. Na m30 na WTI widać piękny potencjalny oRGR i właśnie chyba jest tworzone prawe ramię.

Także czekamy dalej.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

może coś będzie z tej pozycji BUY na BRENT cztery podobne korekty na tygodniowym. Nie wiem jak się układają korekty na WTI

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Mpapiez pisze: Highend, ale od kiedy świeczka na dole trendu spadkowego jest wisielcem ? Wisielec jest zwykle na końcu trendu wzrostowego...
patrząc na poprzednią daily - jest wisielcem.

Ale nieważne - sam myślę, że i tak nawet jakby ropa spadła do 35 to i tak dobre miejsce na L jakiekolwiek blisko 40 WTI
i bez SL. Tyle ode mnie :)

ODPOWIEDZ