Let's flow.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Re: Let's flow.

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

:569: Gratulacje!!!
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Mpapiez pisze:Hrhrh, doszły pieniążki za wygraną w konkursie mforex :564:
Będzie trzeba whiskacza za to kupić :))
Nagroda.png
gratuluje.... !

https://www.youtube.com/watch?v=lhlxDgQG7Mc

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

gratki! oj to whiskacz będzie dobry
http://swiat-whisky.sklep.pl/pl/single- ... -07-l.html

Sc00t
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sc00t »

Mpapiez pisze:Hrhrh, doszły pieniążki za wygraną w konkursie mforex :564:
Będzie trzeba whiskacza za to kupić :))
Nagroda.png

Szacun :!: :!:

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Dzięki dzięki chłopaki :oops: !
Taka mała symboliczna nagroda, a ucieszyłem się jak dziecko.

Aktualizacja:

WTI:
Co prawda debiut mi od razu nie wyszedł, ale małe wejście pozwoliło mi odpowiednio usadzić linie obrony i sobie dołożyć pozostałe częsci pozycji. Takie powolne wchodzenie w pozycje.
Już widzę teraz, że to wejście da dużo pipsów, ogromny engulf na D1 nie daje złudzeń co do kierunku.
Generalnie po weekendowych wydarzeniach, byłem niemal pewny że ropa zdrożeje. Dziś zachód również dogadywał się z Putinem, więc może poluzują mu trochę cene ropy, bo raczej wszyscy wiemy, że Ropa spadła w dół w momencie jak się zaczeły problemy na ukrainie. Myślę że do końca tygodnia potrzymam tego longa na WTI.

EUR/USD:

Tutaj mamy dalej konsolidacje i już w zasadzie siódmy dzień w niej siedzimy. Osobiście uważam że będzie wybicie górą i pod to gram, a tak długie przytrzymanie ceny tak nisko, służy tylko ubieraniu ludzi w eski...
Przecież jak by mieli lecieć w dół, to mieli na to 7 dni.
Tutaj jako strefe wsparcia mam przedział 1.0675 do 1.0625. Dopóki to nie puści, nie zakładam żadnych zjazdów do 1.04 jak to sporo ludzi już widzi. Oczywiście poziom 1.04 i niżej jest możliwy, ale moim zdaniem do tego potrzeba albo decyzji FED'u o podniesieniu stóp procentowych, albo dużego wzmocnienia drukowania kasy w EU.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2015, 22:16 przez Mpapiez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

WTI -> 70 okolice
EDEK -> 1.20 okolice

będziesz bogaty :D :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

highend pisze:WTI -> 70 okolice
EDEK -> 1.20 okolice

będziesz bogaty :D :)
Co do edka to znasz moje zdanie :), wystarczy że FED nic nie zrobi i będzie 1.20.
Pytanie tylko, czy Mario będzie wtedy interweniował.

A WTI no cóż, 50$ by stykneło, jeżeli w wojnę w Syrii Państwa europejskie zaangażują się mocniej, to ropa zdrożeje i to bardzo.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Mpapiez pisze:A WTI no cóż, 50$ by stykneło, jeżeli w wojnę w Syrii Państwa europejskie zaangażują się mocniej, to ropa zdrożeje i to bardzo.
od lipca 2008 rozpoczął się kryzys i WTI ze 147$(edek był 1.6034 max notowanie) do a grudnia 2008 cena kontraktów styczniowych była poniżej 32$, pamiętam jak dziś bo zamykałem S w okolicach 31$ :wink:

tego nie jestem pewien, a historia lubi się powtarzać... 1991 - "Pustynna burza" zadyma w Iraku przez pejsów - WTI była po 18$ :!:

gratki za nagrodę :564:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Mpapiez

niemiaszek pisze:
Mpapiez pisze:A WTI no cóż, 50$ by stykneło, jeżeli w wojnę w Syrii Państwa europejskie zaangażują się mocniej, to ropa zdrożeje i to bardzo.
od lipca 2008 rozpoczął się kryzys i WTI ze 147$(edek był 1.6034 max notowanie) do a grudnia 2008 cena kontraktów styczniowych była poniżej 32$, pamiętam jak dziś bo zamykałem S w okolicach 31$ :wink:

tego nie jestem pewien, a historia lubi się powtarzać... 1991 - "Pustynna burza" zadyma w Iraku przez pejsów - WTI była po 18$ :!:

Hmm faktycznie przeleciałem sobie teraz wykres na weekly i racja...
Teraz trochę tego nie rozumiem, bo na wojne trzeba mieć dużo ropy, a gdzie jeszcze obawa inwestorów że parę pól wydobycia ropy zostanie zniszczonych ?

No nic, z tą nową wiedzą, to po prostu popatrze co się będzie działo.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

Mpapiez pisze:
niemiaszek pisze:

Hmm faktycznie przeleciałem sobie teraz wykres na weekly i racja...
Teraz trochę tego nie rozumiem, bo na wojne trzeba mieć dużo ropy, a gdzie jeszcze obawa inwestorów że parę pól wydobycia ropy zostanie zniszczonych ?

No nic, z tą nową wiedzą, to po prostu popatrze co się będzie działo.
nie twierdzę, że tak będzie na 100%, ale ogólnie cała zadyma z ceną ropy to nic innego jak walka arabusów z resztą świata

logicznie podchodząc do tematu to jest tak jak myślisz, ale od tamtej pory bardzo wiele się zmieniło i są inne źródła wydobycia jak ropa z łupków w USA i Kanadzie, dodatkowo Obama podpisał ustawę o sprzedaży ropy na zewnątrz USA, gdzie kiedyś było to nie do pomyślenia, a teraz mają nadmiar więc muszą sprzedawać innym, bo sammi nie są w stanie tyle skonsumować :idea:

dane z pamięci :roll:
próg opłacalności wydobycia ropy:
70$ - Rosja z domknięciem budżetu (BRENT - ciężka ropa)
40$ - ropa z łupków
5-10$ - arabusy (WTI - lekka/słodka)

jak amerykanie wychodzili z Iraku, to wieloletnie kontrakty na ropę podpisywali po 10$ w zamian za wkład wniesiony w demokację i odbudowę kraju... doili i doją ile popadnie, bo przecież wojna jest po to żeby zarobić i jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o kasę :idea: :wink:
te wpompowane miliardy $ w wojenkę trzeba w jakiś sposób odebrać i na tym dobrze zarobić 8)
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

ODPOWIEDZ