DayTrading: Piątek 13.11.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 lis 2015, 00:00

Wzrost
18
62%
Bez zmian
3
10%
Spadek
8
28%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 13.11.2015

Nieprzeczytany post autor: cugan »

DavidFx pisze:edek tylko longi :p
Nie do końca
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

cugan pisze:
DavidFx pisze:edek tylko longi :p
Nie do końca
Dzieki Cugan :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Ten tydzień musze przyznać był masakrycznie ciężki do tradingu...
Tydzień konsolidacji jeszczen w tak nerwowym miejscu. Dziś nawet słabe dane dla dolara nie potrafiły go osłabić.

Ja myślę, że cugan może mieć racje i "banksterka" się dziś zabawiła i zrzucili / przytrzymali kurs pod zajęcie lepszych pozycji na longi na przyszły tydzień.

Powiedzmy sobie szczerze - wybicie z konsoli było, formacja oRGR'a też...
To co na ten moment zdradza zamiary spekulantów to tylko to, że 3-ci swing nie dał rady zejść poniżej 2 swinga, co względnie jest sygnałem jednak dość byczym...

Nic, czekamy na rozwiązanie w przyszłym tygodniu ! Miłego weekendu.

jaytwelfth
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jaytwelfth »

Na koniec dnia, post z 17:10

"wydaje się, że zajmowanie pozycji długiej w dniu dzisiejszym było trochę przedwczesną decyzją. Jest trend spadkowy na EURUSD, więc zajmowanie pozycji długiej to nic innego jak szukanie dołka. Pomimo, iż układ na wykresie wygląda na wzrostowy to jednak nie został jeszcze przetestowany główny opór dla ruchu spadkowego.

Na ten moment jeśli cena zaakceptuje aktualny układ spadkowy, a poziom wsparcia dla układu wzrostowego zostanie przełamany, następnie zadziała z drugiej strony to można otwierać pozycję krótkie. W innym wypadku tzn, jeśli wsparcie wytrzyma i przełamie opór to konfiguracja zostanie zmieniona i trzeba będzie poczekać na to co cena zrobi w następnej kolejności."

Od tamtej godziny jak widać na parze EURUSD cena póki co akceptuję układ spadkowy. Cena przebiła poziom wsparcia i na ten moment testuje go z drugiej strony jako opór. Jest wciąż zbyt wcześnie aby mówić o wzrostach . Rynek pokaże ale na to musimy poczekać. Jeśli opór zostanie pokonany, tzn. cena zacznie zwyżkować będzie to oznaczało, że na ten moment rynek nie jest jeszcze gotowy na obranie kierunku ruchu, co więcej, również nie będzie to oznaczało że na pewno będą wzrosty. Zachowanie ceny na ważnych poziomach wsparć i oporów decyduje o kierunku ruchu. Poza liniami, kreskami i innymi szlaczkami trzeba zwracać uwagę na najważniejsze obszary rynku w których to rynek decyduje o przyszłym ruchu, w tych obszarach leży najwięcej zleceń i pompowane są największe pieniądze które pchają cenę w górę lub w dół.

Poniżej wykres z 17:10. Każdy może porównać go z rzeczywistym, jak wygląda teraz:

Cena najpierw zaakceptowała opór dla ruchu spadkowego, później przebiła poziom wsparcia układu wzrostowego a teraz testuje ten poziom jako opór.

Pozdrawiam

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

jaytwelfth pisze:Na koniec dnia, post z 17:10

"wydaje się, że zajmowanie pozycji długiej w dniu dzisiejszym było trochę przedwczesną decyzją. Jest trend spadkowy na EURUSD, więc zajmowanie pozycji długiej to nic innego jak szukanie dołka. Pomimo, iż układ na wykresie wygląda na wzrostowy to jednak nie został jeszcze przetestowany główny opór dla ruchu spadkowego.

Na ten moment jeśli cena zaakceptuje aktualny układ spadkowy, a poziom wsparcia dla układu wzrostowego zostanie przełamany, następnie zadziała z drugiej strony to można otwierać pozycję krótkie. W innym wypadku tzn, jeśli wsparcie wytrzyma i przełamie opór to konfiguracja zostanie zmieniona i trzeba będzie poczekać na to co cena zrobi w następnej kolejności."

Od tamtej godziny jak widać na parze EURUSD cena póki co akceptuję układ spadkowy. Cena przebiła poziom wsparcia i na ten moment testuje go z drugiej strony jako opór. Jest wciąż zbyt wcześnie aby mówić o wzrostach . Rynek pokaże ale na to musimy poczekać. Jeśli opór zostanie pokonany, tzn. cena zacznie zwyżkować będzie to oznaczało, że na ten moment rynek nie jest jeszcze gotowy na obranie kierunku ruchu, co więcej, również nie będzie to oznaczało że na pewno będą wzrosty. Zachowanie ceny na ważnych poziomach wsparć i oporów decyduje o kierunku ruchu. Poza liniami, kreskami i innymi szlaczkami trzeba zwracać uwagę na najważniejsze obszary rynku w których to rynek decyduje o przyszłym ruchu, w tych obszarach leży najwięcej zleceń i pompowane są największe pieniądze które pchają cenę w górę lub w dół.

Poniżej wykres z 17:10. Każdy może porównać go z rzeczywistym, jak wygląda teraz:

Cena najpierw zaakceptowała opór dla ruchu spadkowego, później przebiła poziom wsparcia układu wzrostowego a teraz testuje ten poziom jako opór.

Pozdrawiam
No proszę jak ładnie wyłumaczone. Do tego należałoby dodać dzisiejsze wypowiedzi członków FED i mamy obraz rynku:)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

jaytwelfth pisze:.

Rysunek EU pożyczony :lol:
Jak widać cena jest raczej na wsparciu :!: :idea: :?:
Ostatnio zmieniony 13 lis 2015, 20:52 przez cugan, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

jaytwelfth
Stały bywalec
Stały bywalec

cugan pisze:

rozumiem, że Ty zapożyczyłeś? Bo w pierwszym momencie zrozumiałem, że to ja go zapożyczyłem;)

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

jaytwelfth pisze:
cugan pisze:

rozumiem, że Ty zapożyczyłeś? Bo w pierwszym momencie zrozumiałem, że to ja go zapożyczyłem;)
Rysunek jest Twój skorzystałem z dobrej widoczności zagadnienia .
Chyba nie masz mi za złe ze nieco zmodyfikowałem

jaytwelfth
Stały bywalec
Stały bywalec

Pewnie, że nie mam. Kończę na dziś. pozdrawiam

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

:think:
Tak by mogło być po ŁYK -endzie
Jak będzie zobaczymy

Zablokowany