Aaaa to mój błądkrystian74 pisze:Mpapiez to jest 109,8 pisa

Ja jak tyle na tydzień zamkne na plusie to jestem szczęśliwy

Aaaa to mój błądkrystian74 pisze:Mpapiez to jest 109,8 pisa
Mpapiez pisze:Aaaa to mój błądkrystian74 pisze:Mpapiez to jest 109,8 pisa, ale nawet 100 pips to bardzo dobry wynik.
Ja jak tyle na tydzień zamkne na plusie to jestem szczęśliwy.
Tak - to jest dokładnie 1098,1p - kwotowanie pięciocyfrowe.Harvey pisze:Nie to nie jest Twój błąd... to jest 1000 pipsów..
klonmarcin pisze:Tak - to jest dokładnie 1098,1p - kwotowanie pięciocyfrowe.Harvey pisze:Nie to nie jest Twój błąd... to jest 1000 pipsów..
Dzisiaj idą ponownie S - na e/u po 07845 i na e/j po 132.310 - 132.278 - tp jeszcze nie ustalone.
SL dla e/u na 0816- dla e/j na 132.610
cdn...
Szczegóły na screenach - tam gdzie zaraz po wejściu wychodzę oznacza, że mimo tego, że strategia np. mówi graj S do takiego i takiego poziomu - ja wchodzę - ale po pewnym czasie pojawiają się przesłanki do ewakuacji z trade - czasem nie wynikają one ze wskazań strategii - tylko z moich przeczuć, obaw itp. Nie zawsze - jak zresztą widać - jest to dobra praktyka ale nie zdarza się to bardzo często.Dzisiaj idą ponownie S - na e/u po 07845 i na e/j po 132.310 - 132.278 - tp jeszcze nie ustalone.
SL dla e/u na 0816- dla e/j na 132.610
To proste - choć poziom docelowy dla tej korekty UP został tylko muśnięty - D1 - doszli do złamanego wsparcia - które stało się oporem - mniej więcej na poziomie 1.0807 - 1.0824 - to jest na świecy z dnia 20.07.2015 - osobiście liczyłem, że wjadą trochę wyżej z tym odreagowaniem - tj. przynajmniej do ZL D1 na 1.08330 - dolne ograniczenie strefy ZL. Dodatkowo - potwierdzenia na m15 - a po południu - standardowe pobicie ceny i jeszcze szybszy powrót do normalnego spadku - to wszystko - ta szpila pewnie w celu wycięcia trochę SL i BE tych co wchodzili rano i zdążyli już zabezpieczyć trochę zysku ponieważ zobaczyli ten szczyt na południe - i wtedy sobie pomyśleli - a co tam - przesunę trochę niżej SL - przecież już tutaj raczej nie dojadą - tylko będą jechać w dół - a tutaj niespodziankaMarcinie co dzisiaj przemawia dla Ciebie za shortami ? pomijająć kwestie trendu z wyższych TF ?
Tez na to liczylem, mialem tam sell limita, minelo go o 0,5 pipsaklonmarcin pisze: To proste - choć poziom docelowy dla tej korekty UP został tylko muśnięty - D1 - doszli do złamanego wsparcia - które stało się oporem - mniej więcej na poziomie 1.0807 - 1.0824 - to jest na świecy z dnia 20.07.2015 - osobiście liczyłem, że wjadą trochę wyżej z tym odreagowaniem - tj. przynajmniej do ZL D1 na 1.08330 - dolne ograniczenie strefy ZL.
Podaj jakieś dwa konkretne moje zagrania - gdzie powinno być coś tak samo - a jednak mimo podobnej sytuacji zostały rozegrane inaczej - a ja w weekend postaram się w miarę możliwości opisać krok po kroku całą procedurę zawierania tych trade.bo nie jestem w stanie rozgryzc dlaczego raz tak a raz tak
klonmarcin pisze:Podaj jakieś dwa konkretne moje zagrania - gdzie powinno być coś tak samo - a jednak mimo podobnej sytuacji zostały rozegrane inaczej - a ja w weekend postaram się w miarę możliwości opisać krok po kroku całą procedurę zawierania tych trade.bo nie jestem w stanie rozgryzc dlaczego raz tak a raz tak![]()
Jeśli chcesz - oczywiście...![]()
ps. w opisach screenów jest błąd - odwrócone e/j z e/u