Let's flow.
-
- Maniak
Re: Let's flow.
ciutke zbytnio na wsparciu sprzedales ale pinbar kusi, prawda? Chcialem dawac tu longa ale spoznilem sie kilka dni temu i zrezygnowalem, generalnie ciezko mi tego cad trejduje sie.
Ale my jesteśmy na oporzeirmentruda pisze:ciutke zbytnio na wsparciu sprzedales ale pinbar kusi, prawda? Chcialem dawac tu longa ale spoznilem sie kilka dni temu i zrezygnowalem, generalnie ciezko mi tego cad trejduje sie.

-
- Maniak
widzisz, dlatego te rynki dzialaja bo kazdy widzi cos innego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
No takirmentruda pisze:widzisz, dlatego te rynki dzialaja bo kazdy widzi cos innego

Rzuć sobie jeszcze raz okiem

Ps. Możliwe że zwiększe TP dla tej pozycji.
Na eur/usd dalej nuda. z tym że robi się coraz ciaśniej.
Jeżeli nie dziś, to jutro na 100% będzie wybicie i raczej będzie dość realtywnie mocne.
Jeżeli nie dziś, to jutro na 100% będzie wybicie i raczej będzie dość realtywnie mocne.
to co z tym 1.20 w grudniu na edku?
a może w styczniu?
może i Żaba, Kusus i Goldmany mają rację, ze edek leci na 0.80 czy tam niżej (niezła to będzie chyba katastrofa dla Unii), ale to 1.20 i nie domknięta luka na edku na tym poziomie...... nadal daje do myslenia.
co najpierw: jajko czy kura? 1.20 czy 0.80 ?
chyba mam pecha hmm? jeśli teraz np. edek UP, a usd/pln w dół to uwaliło mi depo w ostatnim momencie

może i Żaba, Kusus i Goldmany mają rację, ze edek leci na 0.80 czy tam niżej (niezła to będzie chyba katastrofa dla Unii), ale to 1.20 i nie domknięta luka na edku na tym poziomie...... nadal daje do myslenia.
chyba mam pecha hmm? jeśli teraz np. edek UP, a usd/pln w dół to uwaliło mi depo w ostatnim momencie

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
- Maniak
czemu to ma byc katastrofa dla unii?
to bedzie katastrofa dla US, ich pszenica, technologie zbrojeniowe i technologie IT staną się bardzo drogie.
unia jedynie, że za ropę będzie musiała płacić w drogim dolarze ale to akurat napędzi presję inflacyjną w unii o czym marzą wszyscy ministrowie finansów w UE. poza tym w UE jest dużo energooszczędnych aut, więc mało im to robi.
a niemieckie koncerny motoryzacyjne aż zacierają rączki, żeby euro było tanie - będą na cały świat wysyłać luksusowe limuzyny i suvy. myślisz, że afera z VW jest dlatego bo ktoś przejął się jakością powietrza?
to bedzie katastrofa dla US, ich pszenica, technologie zbrojeniowe i technologie IT staną się bardzo drogie.
unia jedynie, że za ropę będzie musiała płacić w drogim dolarze ale to akurat napędzi presję inflacyjną w unii o czym marzą wszyscy ministrowie finansów w UE. poza tym w UE jest dużo energooszczędnych aut, więc mało im to robi.
a niemieckie koncerny motoryzacyjne aż zacierają rączki, żeby euro było tanie - będą na cały świat wysyłać luksusowe limuzyny i suvy. myślisz, że afera z VW jest dlatego bo ktoś przejął się jakością powietrza?

Ja cały czas mówię że takie odległe gadanie, zwłaszcza przed końcem roku i najbliższym posiedzeniem FED jest totalną amatorszczyzną...highend pisze:to co z tym 1.20 w grudniu na edku?a może w styczniu?
To zwalenie edka w dół i umocnienie dolara, jest strice pod nadzieje, że FED podniesie stopy procentowe.
Ja nie wierzę osobiście w to, że teraz będzie tylko spadać i wszyscy będziemy zarabiać.
Imo do FED'u będziemy siedzieć w konsolidacji i liczę na wyjście powyżej 1.0825 bo to otwiera drogę do dalszych wzrostów.
Cały myk polega na tym, że jak FED w grudniu nic nie zrobi, to chyba już każdy przestanie ich traktować poważnie, bo co miesiąc jest pierdylenie że już teraz "na pewno" zostaną podniesiony stopy procentowy.
Jak się skończy brak ich działania w Grudniu, to chyba wiemy wszyscy.
A co do atlanticosa, to on liczy na to, że QE w europie zostanie zwiększone... - faktycznie jak by podwoili ilość druku pieniędzy, to sam zaczne wierzyć w 0.80. Tylko pytanie czy USA też nie zacznie drukować wtedy ?
Wbrew pozorom USA też bardzo dużo exportuje...
-
- Maniak
Żyjesz? EURCAD na Daily odbił na wsparciu od 1,4160.
Ale na wykresie wszystko jest przeciwko euro, pod chmurą oraz pod Tenkan-sen i Kijun-sen, LT wzrostowa też przewalona.
Ale na wykresie wszystko jest przeciwko euro, pod chmurą oraz pod Tenkan-sen i Kijun-sen, LT wzrostowa też przewalona.
Żyje żyje. Nie mam wolnego margina, a już bym sadzał elki na eur/cadirmentruda pisze:Żyjesz? EURCAD na Daily odbił na wsparciu od 1,4160.

Jest wręcz przeciwnie do tego co mówisz, euro niemal od 2 dni stoi w miejscu i właśnie odbija na wszystkich istotnych crosach. Czy się to komuś podoba czy nie, rozpoczyna się korekta która zrobi short squeeza - brakuje tylko złamania opadającej LT na eur/usd...
Łap mój lokalny rysunek na EUR/USD. Odbicie nastąpiło dokładnie od strefy którą wyznaczyłem jako bardzo istotne wsparcie, czyli 1.0675-1.0625.