Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
Chciałby złożyć konto na Dukascopy tylko nie wiem na jakim, czy Bank, czy Europa oraz czy można założyć konto w PLN.
PLN dostępny jest w obu Dukasach. Jeśli nie planujesz wpłacić naprawdę dużej kwoty (więcej niż 100k PLN) to lepszym wyborem będzie Dukascopy Europe.bond007 pisze:Chciałby złożyć konto na Dukascopy tylko nie wiem na jakim, czy Bank, czy Europa oraz czy można założyć konto w PLN.
1) Procedura rejestracyjna do kwoty 8000 EUR jest uproszczona i dużo szybsza.
2) Dostępny jest bank w Polsce, czyli przelewy do/od brokera są szybkie i bezpłatne.
3) Gwarancja depozytu wynosi do 22 000 EUR w 90% i do 3000 EUR w 100% wg regulacji unijnych, czyli tak jak u polskich brokerów.
I z grubsza to tyle

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
@Raposo
Czy Dukas Europe ma lewar 1:100 ? A co z tym lewarem weekendowym ? Wzrasta do1:30 nadal ? To jak to wygląda w praktyce ?
Załóżmy, że mam 1000 zł kapitału i 400 zł w depozycie na otwartych pozycjach. W weekend zrobi mi się -200 zł bo depozyt wymagany to 1200 zł ? I co wtedy ? Zamkną mi pozycje czy jak ? O której wchodzi ten mniejszy lewar i o której przestaje obowiązywać ?
Czy Dukas Europe ma lewar 1:100 ? A co z tym lewarem weekendowym ? Wzrasta do1:30 nadal ? To jak to wygląda w praktyce ?
Załóżmy, że mam 1000 zł kapitału i 400 zł w depozycie na otwartych pozycjach. W weekend zrobi mi się -200 zł bo depozyt wymagany to 1200 zł ? I co wtedy ? Zamkną mi pozycje czy jak ? O której wchodzi ten mniejszy lewar i o której przestaje obowiązywać ?
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Tak, Dukascopy Europe ma lewar 1:100, Bank 1:200 (są poza jurysdykcją UE). Lewar spada do 1:30 w DE w weekend. W Banku jeśli mamy ustawiony 1:200 to spada do 1:60. Zmiana wchodzi ok. 19-20 czasu polskiego i obowiązuje do startu rynku w niedzielę.
Jak to działa w praktyce? Tak, że nagle zwiększają Ci się wymogi kapitałowe do otwartych pozycji. Jeśli ich nie spełniasz to zaczynają działać mechanizmy zabezpieczające przed debetem.
Szczegóły:
http://forexclub.pl/edukacja/porady/mec ... dukascopy/
Jak to działa w praktyce? Tak, że nagle zwiększają Ci się wymogi kapitałowe do otwartych pozycji. Jeśli ich nie spełniasz to zaczynają działać mechanizmy zabezpieczające przed debetem.
Szczegóły:
http://forexclub.pl/edukacja/porady/mec ... dukascopy/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Czyli w podanym przeze mnie przykłądzie nic by się nie stało ? Czy wręcz przeciwnie ?raposo pisze:
Cytat :
"W Dukascopy Margin Call uaktywnia się przy wykorzystaniu dźwigni wynoszącym od 100% do 200% (wskaźnik wyświetlany na dole platformy). "
Trust no bit**es.
Nie mógłbyś otwierać nowych pozycji do czasu zejścia poniżej 100%. No i pamiętaj, że użycie lewaru liczy się od Equity (czyli uwzględnia bilans otwartych pozycji), a nie Balance - tak przekładając to na język MT4
.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Nie wyjaśniasz mi za bardzo sprawy.raposo pisze:Nie mógłbyś otwierać nowych pozycji do czasu zejścia poniżej 100%.
Jak rozumiem MC jest na poziomie ... ? 30 % ?
Czyli w moim przykładzie :
Mam 1000 zł kapitału i 400 zł w depozycie na otwartych pozycjach. W weekend zrobi mi się -200 zł bo depozyt wymagany to 1200 zł ?
A ile wynosi wówczas MC ? nadal 30 % ?
Czyli jak rozumiem do momentu aż kapitał nie zjedzie poniżej 120 zł MC nie nastąpi ?
Natomiast nastąpi SO gdy kapitał zjedzie do 200 zł ?
Przy zwiększonych wymaganiach weekendowych po prostu od godziny 19 w piątek nie otworzę żadnej pozycji . I to wszystko ? Żadnych więcej problemów i żadnych telefonów od broka ?
[/quote]raposo pisze:No i pamiętaj, że użycie lewaru liczy się od Equity (czyli uwzględnia bilans otwartych pozycji), a nie Balance - tak przekładając to na język MT4.
Korzystam obecnie tylko z MT4 w HFT i tam są spolszczone komunikaty. Mógłbyś napisac co jest equity, a co balance ?
Ostatnio zmieniony 10 lis 2015, 17:52 przez MarioDM, łącznie zmieniany 2 razy.
Trust no bit**es.
Nie wyjaśniam, bo w artykule masz na to odpowiedź tylko trzeba go przeczytać ze zrozumieniem i wyjść poza schemat myślenia "MT4 to jedyna platforma na świecie"
. A tu zaraz wyjdzie, że go drugi raz przepiszę...
-- wt 10-11-2015, 17:40 --
Equity - Saldo rejestru operacyjnego

-- wt 10-11-2015, 17:40 --
Balance - Saldo rachunkuMarioDM pisze: Korzystam obecnie tylko z MT4 w HFT i tam są spolszczone komunikaty. Mógłbyś napisac co jest equity, a co balance ?
Equity - Saldo rejestru operacyjnego
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Nie chcę abyś przepisywał artykuł tylko abyś podał na liczbach , które przytoczyłem jak będzie to wyglądało.
Trust no bit**es.
Nie da się, bo MC działa tu inaczej niż na MT4, a poza tym skasowałeś już owe liczby
. A wątek rośnie i rośnie...

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu