DayTrading: Piątek 06.11.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 lis 2015, 00:00

Wzrost
14
52%
Bez zmian
3
11%
Spadek
10
37%

Liczba głosów: 27

Mpapiez

Re: DayTrading: Piątek 06.11.2015

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

magura2004 pisze:
atlanticos pisze:
nie bierzesz pod uwage jeszcze jednego scenariusza...ze fed nie podniesie stop ale ECB zwiekszy QE - taki scenariusz uwazam za najbardziej prawopodobny i wtedy i tak euro poleci na pysk...i powiem szczerze ze licze ze do połowy grudnia edek bedzie rósł...moze do poziomu 1.11 (byloby milo ale moze byc ciezko)...tam w ciemno zapakuje byc moze S z ryzykiem 300 pipsow i targetem minimum 800 pipsow w dol...ale czy rynek da to sie okaze ;)
Mówią ,że bardziej prawdopodobne jest obniżenie stopy niż zwiększenie QE
A no faktycznie nie pomyślałem o takiej możliwość, ale efekt będzie podobny :wink:...
Każdy dodatkowy ruch ECB zwali kurs edka w dół... Narazie imo nie ma powodów do dalszych esek i zacznie się oczekiwanie na ruch FED'u.

utyjwrhj
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: utyjwrhj »

przemqus pisze:"Dane z amerykańskiego rynku pracy wypadły bardzo dobrze i przełożyły się na wzrost prawdopodobieństwa podwyżki stóp w USA – z 56% przed odczytem do 72% obecnie." takie opinie krążą..
Czyli teraz całe skupienie na grudniowym posiedzeniu :)
Nie, teraz całe skupienie na NFP za miesiąc.

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

A jaki ruch wywoła podniesienie stóp procentowych przez FED -bo moim zdaniem UP na EU bo to już będzie w cenie ,a teraz cisną ile się da w dół -z D1 nadal EU siedzi w formacji Motyla zmodyfikowanego obecnie na poziomie 113 fibo
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2015, 17:46 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
nowy1234
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy1234 »

żeby się highejowi spełniło to 1.23 to musiałby chyba fed zacząć drukować a Marian podnieść stopy

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

nasmieszniejsze jest to, że PLN umarł. edek poleciał, a eurpln up, funt spadał, gbppln UP, o dolarze nie muszę pisać.
jakiekolwiek eSki na krosach z PLN to samobójstwo....

-- Dodano: 06 lis 2015, 17:44 --
nowy1234 pisze:żeby się highejowi spełniło to 1.23 to musiałby chyba fed zacząć drukować a Marian podnieść stopy
nic mi się nie musi spełniać, nie mam żadnej pozycji na edku od dawna już.
Ja tylko będę robił to co będę widział. Wishingu nie ma, bo nie ma do czego.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
nowy1234
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: nowy1234 »

autor: Marek Rogalski
2015.11.06, godz: 17:22
Bardzo dobre dane Departamentu Pracy USA sprawiają, że grudniowa podwyżka stóp przez FED jest poza dyskusją. Teraz kluczowe będzie to, jak FED będzie chciał uczulić rynki na to, że kolejne posunięcia nie nastąpią prędko – więcej na ten temat piszemy w raporcie tygodniowym.

Technicznie kurs EUR/USD spadł w okolice 1,07, które wyznacza też potencjalne dolne ograniczenie kanału spadkowego (teraz ma już trzy punkty wspólne), który jest rysowany od połowy października. Widoczny jest też układ 5-falowy od 15 października. To może prowokować odbicie. Pierwszy mocny opór to okolice 1,08 (dołek z lipca b.r.). Kolejny to rejon 1,0830, a poziomem które złamanie jest bardzo mało realne w tym roku to okolice 1,0995.

Prognoza podobna do żaby-prawdopodobnie pewny zysk

Mariusz k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz k »

Highend, co sądzisz teraz o kawie, zrealizowało mi transakcję oczekującą po 117,5, eL oczywiście, jakie masz zdanie odnośnie soi, też podebrałem eLkę. Ogólnie to biorę eLki na wsparciach i eSki na oporach, trochę to ryzykowne, ale często się opłaca. Jak to mówią, głupotą jest łapanie dołków i szczytów.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

była jakaś interwencja na PLN !
kusus - daruj sobie.

-- Dodano: 06 lis 2015, 18:16 --
Mariusz k pisze:Highend, co sądzisz teraz o kawie, zrealizowało mi transakcję oczekującą po 117,5, eL oczywiście, jakie masz zdanie odnośnie soi, też podebrałem eLkę. Ogólnie to biorę eLki na wsparciach i eSki na oporach, trochę to ryzykowne, ale często się opłaca. Jak to mówią, głupotą jest łapanie dołków i szczytów.
nie doradzę Ci kawy... męczy się strasznie :(
Widzisz na forum mają mnie za kogoś kto o niczym nie ma pojęcia... Co poradzę.
Z edkiem na razie nie miałem racji, ani z kangurem... bo miało być UP, a tu zonk....
Więc widzisz.... bidny jestem teraz :mrgreen:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
przemqus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: przemqus »

EurUSD m1 taka ot analizka :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

niceone
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: niceone »

A ja jestem w szoku ze pln tak polecial ;) rozumiem ze rzadu nie podali, ale az tyle ;) przegieli pauke ;) udanego weekendu!!

Pzdr

Zablokowany