Let's flow.

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Let's flow.

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Aktualizacja:

Przemyślałem sprawę i postanowiłem pozamykać wszystkie pozycje przed Draghim...
Cholera wie co on powie, a zawsze jest szansa że bujnie mocno i będzie można przeładować wejścia.

Poza tym miałem otwarte prawie 3 pełne pozycje, więc trochę sporo :wink: .

Więc wejścia dały tak:

EUR/AUD -> suma 3 pozycji ok. + 570 pips
AUD/JPY -> + 27 pips

Nowych wejść będę szukał po, lub w trakcię wystąpienia super mario...
Szczerze mówiąc zaczynam się czaić na CAD/JPY :wink: ewentualnie EUR/CAD.

Ps. Póki co ten tydzień to + 640 pips zamkniętych pozycji. Tak tylko informacyjnie, w zeszłym tygodniu miałem stratę - 247 pips.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

SL 56 pipek, za bardzo nagrzalem sie na to. w sumie tylko na H4 fajnie to wygladalo, na H1 same piny od gory, na D1 pod oporem z chmury.
nauka na przyszlosc, nie wszystko zloto co sie swieci.

Mpapiez

Mamy jednak wejście przed draghim :), ale to CAD/JPY.
Tutaj draghi raczej nie ma mocy 8)

Te 2 żółte linie to jedna potężna strefa oporu, która nie została pokonana od 11 tygodni...
Więc może dalej jesteśmy w konsolidacji ? :roll:

Ewentualne pokonanie tego oporu to też pięknie czysty sygnał będzie, bo będziemy zaś nad wsparciem - wykres nigdy nie skacze ot tak nad tak istotnymi poziomami.

Mpapiez

No nic, Draghi rynkiem nie ruszył, więc dalej gram na osłabienie EUR i wzmocnienie JPY :wink:

eska EUR/JPY...

Mpapiez

http://www.inwestortv.pl/film/praktyki- ... 102015,124

Bardzo ciekawy filmik - polecam :wink:.

Aż ciężko w to uwierzyć że można tyle prawdy pokazać. Szkoda że człowiek dopiero po X latach to wszystko zauważa o czym Ci państwo mówią :wink: .

irmentruda
Maniak
Maniak

Fajna koleżanka, zdrowo wygląda:)

Mpapiez

irmentruda pisze:
Fajna koleżanka, zdrowo wygląda:)
I jeszcze na foreksie się zna :mrgreen: , niech jeszcze powie że jej hobby to gotowanie i może zostać moją żoną :mrgreen: .

Aktualizacja:

EUR/JPY - aktualnie + 30 pips, tutaj raczej jestem spokojny o ten trade powinno być OK.
CAD/JPY - aktualnie - ~15 pips, coś cena cały czas wisi, chociaż cały czas licze na to że jesteśmy w konsolidacji nie zlecą najpierw w dół, zanim będzie jakakolwiek próba ataku oporu. Ten trade już mi się przestaje podobać więc pewnie z niego będę uciekać wkrótce.

Dodatkowo musiałem usunąć z templatki wskaźnik custom candle. Niestety przy otwartych 6 wykresach, potrafi tak zamulić plaformę że nie da się nic robić... Przydałby się w tym wskaźniku limit ile ma świeczek malować, bo jak próbuje malować całą historię to się po prostu zawiesza...

Mpapiez

Znalazłem bardzo fajną książkę wczoraj wieczorem.
LONG-TERM SECRETS TO SHORT-TERM TRADING
LARRY WILLIAMS
Jak ktoś nie chce kupywać, to wujek google pomoże.
Dla tradingu który wykonuje większość z nas (od day tradingu do short term tradingu - czyli to co ja teraz robie), jest fajnie opisana np. Istotność otwarcia danego dnia.

Z resztą nie będę spoilerował całej książki. Jak ktoś zna angielski to polecam.

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

Wrzucaj wnioski od razu - wiele osób przewija się na forum polecając coś, ale jest to bardziej na zasadzie chwilowej fascynacji jakimś tematem jak konkretnymi wnioskami.

Widzę, że przerzuciłeś się na wyższy interwał. Trzymam kciuki, ale pamiętaj , że weryfikacja umiejętności przebiega tutaj znacznie bardziej powoli i daje dłużej nadzieję wyniku także bądź bardzo wstrzemięźliwy z wnioskami.
fx-forum

irmentruda
Maniak
Maniak

MkubuxK pisze: Widzę, że przerzuciłeś się na wyższy interwał. Trzymam kciuki, ale pamiętaj , że weryfikacja umiejętności przebiega tutaj znacznie bardziej powoli i daje dłużej nadzieję wyniku także bądź bardzo wstrzemięźliwy z wnioskami.
Zgadza się, na H4, D1 i W1 po prostu dłużej żyjesz w przekonaniu, że masz rację:)
Osobiście mogę przyznać, że trejdowanie na M1 i M5 powoduje u mnie notoryczne wtopy ale obserwowanie "z bliska" jak działa wykres i rynek uczy bardzo dużo.

Mpapież - zarzuć jakąś krzywą kapitału albo przynajmniej procentem. Oceńmy to finansowo:)

ODPOWIEDZ