Daytrading system M1 - M5

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Re: Daytrading system M1 - M5

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

irmentruda
Ichimoku zainteresowałem się parę miesięcy temu, od tej pory uważam że jest to jeden jedyny sensowny system który działa na wszystkich TF-ach. Oczywiście nie dorastam Grzegorzowi Moskwa do pięt, ale daję sobie radę z opanowaniem wykresu nawet na wykresie 20 sekundowym. Gdybyś choć chwilę poświęcił na poszukanie wiadomości na jego temat i opanował podstawy Ichi dawno byś już zarabiał, a nie miotał pomiędzy systemami które niczemu nie służą. Dodaję załącznik Ichi według ustawień Hosody. Do przemyślenia i wyciągnięcia odpowiednich wniosków. Wybór należy zawsze do Ciebie.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Krystian,
korzystam z Ichi na D1, rozróżniania sygnałów uczę się dopiero, łącze to ze strefami s/d.
Samym Ichimoku zainteresowałem się jak zacząłem zgłębiać temat kanału Donchiana a szczególnie mediany Donchiana - okazało się, że to po prostu ten sam pomysł na opisanie ceny tylko Hosoda poszedł za ciosem.
Z tego co pamiętam to wcześniej grzebałeś przy dywergencjach na niskich TF, skąd nagle taka zmiana na Ichi?

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

handluję tylko i wyłącznie na niskich TF 20sek-5min max, ale spoglądam czasem na H2-D1 jaki jest teraz trend. U mnie pojęcie trendu jest względne.

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

krystian74 pisze: Ichimoku zainteresowałem się parę miesięcy temu, od tej pory uważam że jest to jeden jedyny sensowny system który działa na wszystkich TF-ach.
Ciekawi nnie czy probowaleś ICHI na M1 z wyrysowaną chmura z M5...?

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

jackub pisze:Irmentruda, zrób proszę sobie taki eksperyment, twój screen wyczyść ze wszystkich linni, wskaźników, stref S-D, zostaw tylko swoje trady na gołym wykresie....... teraz, zapomnij że to M1.... pomyśl że oglądasz wykres H4, nie M1 tylko to jest wykres H4 .... powiedz mi grałbyś tak samo na H4??
Z pewnością nie miałbym taaaak dupnych stoplossów oraz realizowałbym zyski na każdym szczycie/dołku. Coś jeszcze powinienem zobaczyć?

jackub

Irmentruda,
Dupne stop losy ... świetne określenie, wydaje mi się że na H4 nie mialbyś również takiego ADHD i takich milionów wejśc, nie stosowałbyś tak wielkich pozycji oraz zawsze grałbys z głównym sentymentem rynku, a jak byś nie widział jaki on jest to BYŚ NIE GRAŁ.... M1 jest jak narkotyk, zmusza psychikę do zajmowania pozycji.
Żeby robic Sl 5 pipsów, trzeba być w tym fachu zegarmistrzem i nie wyjmować lupy z oka.... jestes zegarmistrzem... :wink: :?:
Nie czuję sie upoważniony aby pouczać kogokolwiek, bo sam mam rózne problemy i nie umiem zbyt wiele, ale moj trading na M1 zmienił się radykalnie po zrobieniu badań w excelu pokazujących szanse na 5 pipsów zysku z godzinowej świecy .....
a poza wszystkim edek coraz bardziej mnie wnerwia, wiele par chodzi znacznie bardziej technicznie i coraz częściej myśle o rozstaniu sie z edziem... :564:

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

jackub pisze:
krystian74 pisze: Ichimoku zainteresowałem się parę miesięcy temu, od tej pory uważam że jest to jeden jedyny sensowny system który działa na wszystkich TF-ach.
jako nakładkę zastosować M1 na M5 ?

jackub

krystian74 pisze:
jackub pisze:
jako nakładkę zastosować M1 na M5 ?
Odwrotnie na M1 nakładasz M5....
jest taki wskaźnik ichimoku MTF, i mozna sobie poustawiać rózne rzeczy, wojtekEA pisał o tym na Comparicu jakiś czas temu

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

za dużo linii, za bardzo wszystkiego na raz. Ale jest taka opcja na platformie Jforex. Wolę rozbić to na dwa osobne okna M1 i M5

jackub

U Wojtka wyglądało to tak, jak na screenie....
tyle że to jest dla MT4
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ