Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
czyjawiem
Gaduła
Gaduła

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: czyjawiem »

Dzięki za szybką odpowiedź. Testuje właśnie tego jforexa. Na poczatku byłem troche sceptyczny ale widze, ze tragedii nie ma. Możliwe, że dam rade się szybko przyzwyczaić ale jednak troche szkoda ze nie bedzie MT4

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

JForex (i jednocześnie brak MT4) to akruat duża zaleta Dukascopy ale trzeba się do tego przekonać poznając możliwości tej platformy. Kiedyś miała dużą przewagę nad MT4 aż wreszcie MetaQuotes się wzięło do roboty.

U nas na stronie jest do ściągnięcia instrukcja JForex, co prawda przed paroma aktualizacjami, bo cały czas czekamy na zupełnie nową wersję JForex, ale może Ci się przyda ;).

Jeśli komuś bardzo zależy na MT4 to może korzystać z zewnętrznych mostów ale osobiście nie polecam. Dyskusja na ten temat była 1-3 strony wcześniej w tym wątku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

yogi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yogi »

Zastanawia mnie i nie znalazłem nigdzie odpowiedzi , więc pytam Was.
Na platformie JForex , w panelu transakcyjnym nad aktualną ceną Bid i Ask jest czarny pasek na którym ciągle zmieniają się cyferki z literą M . Co to są za cyferki i o czym informują?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie mam teraz pod ręka platformy ale zapewne mówisz o wolumenie, a M to miliony ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

yogi
Bywalec
Bywalec

raposo pisze:Nie mam teraz pod ręka platformy ale zapewne mówisz o wolumenie, a M to miliony ;)

ale przy Bid i ASK są inne wartości, nie zgadzają się z wolumenem z indeksem OHLC , ani z głębokością rynku.To skąd pochodzi ten wolumen?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wrzuć screena i zaznacz o która wartość chodzi. Nie mam tymczasowo dostępu do komputera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

yogi
Bywalec
Bywalec

raposo pisze:Wrzuć screena i zaznacz o która wartość chodzi. Nie mam tymczasowo dostępu do komputera.

o te cyferki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Z tego co pamietam to skumulowany wolumen z ostatnich transakcji po tej cenie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

yogi
Bywalec
Bywalec

Dzięki za szybką odpowiedź, dużo mi wyjaśniło, myślę że info o takim wolumenie do niczego nie jest potrzebne.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Pojawił się nowy rodzaj opcji na platformie Dukascopy, a mianowicie Pair Binary Options. O co w tym chodzi? Gramy na różnicy w zmianie % wartości dwóch aktywów, które są ze sobą powiązane, czyli na zmianie kursu wybranej spółki względem indeksu giełdowego w którego skład wchodzi.

Przykładowo:
Opcja binarna call w parze BMW i indeksie DAX. Jeśli DAX wzrośnie o 1%, a BMW o 2% to zarabiamy. Jeśli DAX spadnie o -0,5%, a BMW o -0,3% to też zarabiamy. Jeśli DAX wzrośnie o 1%, a BMW tylko o 0,2% to tracimy.

Podstawowy payout: 70%
Czas trwania opcji: jedna sesja giełdowa

Więcej szczegółów na stronie Dukascopy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ