DayTrading: Czwartek 22.10.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 paź 2015, 00:00

Wzrost
8
33%
Bez zmian
5
21%
Spadek
11
46%

Liczba głosów: 24

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 22.10.2015

Nieprzeczytany post autor: lutek »

no to euro do złotówki na dół

Cichy44
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cichy44 »

Witam

EURPLN mogłoby trochę spaść, dałoby to szansę na częściowe wyjście z S temu traderowi co ma 28 lotów.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Cichy44 pisze:Witam

EURPLN mogłoby trochę spaść, dałoby to szansę na częściowe wyjście z S temu traderowi co ma 28 lotów.
4.26 to jest max co może spaść.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Azej pisze:Witam po ponad tygodniowej przerwie!

Pisałem ostatnio że okres przedwyborczy to dobry czas na L-ki w parach walutowych z PLN. Sam uciągnąłem USD/PLN z poziomu 3,714 na 3,777, póki co pozycja zamknięta z ładnym zyskiem. Ale to przeszłość, skupmy się na tym co jest teraz. Jak ja to widzę:
Złotówka dostała ostatnio ostro po 4 literach (porównajcie ruch na edku z ostatniego tygodnia do EUR/PLN i USD/PLN), przed wyborami tak jest zawsze. Kto by nie wygrał w przyszłym tygodniu PLN i tak się umocni. Dzisiaj mamy w kalendarzu decyzję ws. stóp procentowych strefy Euro + konferencję EBC --> spowolnienie gospodarcze UE + trudności w zrealizowaniu celu inflacyjnego oznaczają, że albo czeka nas obniżka stóp procentowych (mniej prawdopodobne) albo rozszerzenie pakietu QE (bardziej prawdopodobne). Coby się nie działo i tak warunki na rynku sugerują osłabienie Euro (z punktu widzenia PLN podwójnie - umocnienie powyborcze + decyzje EBC). A nawet gdyby tak się nie stało zawsze jest szansa na interwencję NBP (przez drogie Euro zbyt szybko rośnie nam dług). Dlatego odpaliłem S-kę na EUR/PLN z poziomu 4,287 i czekam do przyszłego tygodnia. Cel to 4,20 albo i niżej.

Na koniec dodam tylko coś o mojej strategii na rynkach walutowych (bo nie tykam się ani giełdy ani surowców, waluty to jedyna interesująca mnie opcja) - wiem, że to jest forum day tradingu, ale osobiście nie spinam się zbytnio na trzymaniu pary walutowej tak krótki czas. Zwykle określam cel w ciut dłuższej perspektywie (tydzień, dwa, miesiąc), aczkolwiek analizy DT są pomocne przy szukaniu dobrej pozycji wejścia/wyjścia i tylko dlatego się tu zacząłem udzielać ;-)
Pozdrawiam.
od 4.25 srogie eski trzymać dobre psycha by Ci nie wytrzymala no chyba że srogie eski to mikroloty :D :D :D

ramib
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramib »

highend pisze:

4.40 ok rozumiem, ale 4,70 nie potrafię sobie wyobrazić.
edek w kanale d1 może spaść nawet do okolic 1,11 choć to też raczej nierealne. Myślę że w okolicach 1,12 można szukać L, choć jak rozszerzą dziś pakiet QE to może być różnie

Na Kablu może być ciekawie, choć wygląda na to że do końca tygodnia bujanie między 1,54-55
Ostatnio zmieniony 22 paź 2015, 10:21 przez ramib, łącznie zmieniany 1 raz.

niceone
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: niceone »

highend pisze:

Pogadamy koniec przyszłego tygodnia :) Piramidowanie strat na eur/pln jest akurat jak dla mnie bardzo korzystne, ponieważ jak sie domyślam, dzienny swap przewyższa zdecydowanie Twoje dziennie zyski (o ile takowe wykazujesz), moje depo wytrzyma (biorąc pod uwagę że jeszcze wejdę w kilka eSek aż do 4.40, w co wątpię aczkolwiek nawet bym się cieszył) w danej chwili 4.60 na eur/pln, a jak zajdzie taka potrzeba to doplata do depo wytrzyma nawet i 5 zł.

pzdr

lutek
Pasjonat
Pasjonat

niceone pisze:
Azej pisze:Witam po ponad tygodniowej przerwie!

Pisałem ostatnio że okres przedwyborczy to dobry czas na L-ki w parach walutowych z PLN. Sam uciągnąłem USD/PLN z poziomu 3,714 na 3,777, póki co pozycja zamknięta z ładnym zyskiem. Ale to przeszłość, skupmy się na tym co jest teraz. Ja to widzę tak: Złotówka dostała ostatnio ostro po 4 literach (porównajcie ruch na edku z ostatniego tygodnia do EUR/PLN i USD/PLN), przed wyborami tak jest zawsze. Kto by nie wygrał w przyszłym tygodniu PLN i tak się umocni. Dzisiaj mamy w kalendarzu decyzję ws. stóp procentowych strefy Euro + konferencję EBC --> spowolnienie gospodarcze UE + trudności w zrealizowaniu celu inflacyjnego oznaczają, że albo czeka nas obniżka stóp procentowych (mniej prawdopodobne) albo rozszerzenie pakietu QE (bardziej prawdopodobne). Coby się nie działo i tak warunki na rynku sugerują osłabienie Euro. A nawet gdyby tak się nie stało zawsze jest szansa na interwencję NBP (przez drogie Euro zbyt szybko rośnie nam dług). Odpaliłem S-kę na EUR/PLN z poziomu 4,287 i czekam do przyszłego tygodnia. Cel to 4,20 albo i niżej.

Może to i forum day tradingu, ale ja nie spinam się zbytnio na trzymaniu pary walutowej określony czas. Analizy DT są pomocne przy szukaniu dobrej pozycji wejścia/wyjścia i tylko dlatego się tu zacząłem udzielać ;-)
Pozdrawiam.
Moje zdanie jest dokładnie takie samo, ja już cisnę srogo eSki od 4.25, moje TP to dokładnie tak jak w Styczniu 2015 4.10 (z tym że wtedy byłem mocno załadowany jeszcze powyżej 4.35), wtedy za zarobione pieniążki z eurpln razem z żoną zwiedziliśmy połowę azji na urlopie prawie 2 miesięcznym :564: Swoja drogą dzienny swap już jest niezłą kwotą z pozycji, które posiadam.

no to już jest reklama nic nie robię zarabiam potem urlop 2 miesięczny oj chlopaku teksty dla świeżaka :D :D :D :D :D

-- Dodano: 22 paź 2015, 09:22 --
niceone pisze:
highend pisze:

Pogadamy koniec przyszłego tygodnia :) Piramidowanie strat na eur/pln jest akurat jak dla mnie bardzo korzystne, ponieważ jak sie domyślam, dzienny swap przewyższa zdecydowanie Twoje dziennie zyski (o ile takowe wykazujesz), moje depo wytrzyma (biorąc pod uwagę że jeszcze wejdę w kilka eSek aż do 4.40, w co wątpię aczkolwiek nawet bym się cieszył) w danej chwili 4.60 na eur/pln, a jak zajdzie taka potrzeba to doplata do depo wytrzyma nawet i 5 zł.

następny mądry tekst gratulację jakbym czytał wypowiedzi brokera :D :D :D :D

-- Dodano: 22 paź 2015, 09:23 --

od 4.29 mieć eski to tak cos tam mozna ugrac

niceone
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: niceone »

lutek pisze:następny mądry tekst gratulację jakbym czytał wypowiedzi brokera :D :D :D :D
Proponuję poczytać moje posty z początku roku, jak też tak pisali o mnie jak waliłem eSki powyżej 4.30 ;) 3/4 z nich już tutaj dawno sie nie wypowiada, ciekawe czemu :roll: Swoją drogą już wiem czemu mam Ciebie w blokadach, głupie zaczepki, 0 wykresów, a 99% wejść, które wrzucasz na forum są stratne, dokładnie tak jak mikiFX :lol:

pzdr, jak dla mnie koniec tematu.

Awatar użytkownika
Azej
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Azej »

highend pisze:gratuluję panom piramidowanie strat (eSki na EURPLN)

EURPLN -> 4.40 :D, a potem jeszcze wyżej :mrgreen: , na 4.29 mamy pauzę widoczną ale to nie oznacza, że poleci na 4.20 !!!!
Mamy inne spojrzenie na rynek, czas zweryfikuje który z nas ma rację ;-) Ty patrzysz typowo "technicznym" okiem analizując wykres, ja bardziej niż na samym wykresie skupiam się na reperkusjach ekonomicznych tego co się na świecie dzieje. Owszem, powiedzenie "trend is your friend" ma swoją siłę, ale zauważ że od dłuższego czasu idziemy jednak bokiem. Słyszałem kiedyś że jedną z metod analizy jest sam wykres gdyż analityk zakłada że wszystkie dane są już w nim zawarte. Czy Ty działasz w ten sposób właśnie? Wracając do dyskusji odnośnie EUR/PLN - nie zrozum mnie źle, nie mówię że AT to złe narzędzie, uważam jedynie że jest ono niedoskonałe. Ta konkretna para walutowa ma po drodze zbyt wiele ścian do przebicia - zarówno EBC jak i NBP nie chcą drogiego Euro. W Europie mocne E zahamuje wzrost i cel inflacyjny, w Polsce powiększa dług (zauważ, że na 1 milionie Euro różnica kursowa między 4,20 a 4,30 to 100.000 PLN, a mamy nieco więcej nak milion E długu..) i zaburza równowagę między krajowym importem a eksportem. Nawet jeśli EBC się powstrzyma od działań to mamy asekurację ze strony NBP. No i złotówka sama w sobie jest teraz mocno osłabiona - po wyborach inwestorzy wrócą do PLN bo apetyt na waluty ryzykowne wzrośnie.

Ja uzasadniłem swoje stanowisko, czy Ty powiesz coś więcej poza pogratulowaniem piramidowania strat ??

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

Euro-Pln -projekcja :wink:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2015, 10:34 przez MERLIN, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany