DayTrading: Czwartek 22.10.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 paź 2015, 00:00

Wzrost
8
33%
Bez zmian
5
21%
Spadek
11
46%

Liczba głosów: 24

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 22.10.2015

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

niceone pisze:
highend pisze:
Cichy44 pisze:Witam

EURPLN mogłoby trochę spaść, dałoby to szansę na częściowe wyjście z S temu traderowi co ma 28 lotów.
4.26 to jest max co może spaść.
Pogadamy koniec przyszłego tygodnia :) Piramidowanie strat na eur/pln jest akurat jak dla mnie bardzo korzystne, ponieważ jak sie domyślam, dzienny swap przewyższa zdecydowanie Twoje dziennie zyski (o ile takowe wykazujesz), moje depo wytrzyma (biorąc pod uwagę że jeszcze wejdę w kilka eSek aż do 4.40, w co wątpię aczkolwiek nawet bym się cieszył) w danej chwili 4.60 na eur/pln, a jak zajdzie taka potrzeba to doplata do depo wytrzyma nawet i 5 zł.

pzdr
Ten zysk ze swapu jest niczym w porównaniu do dziennych ruchów eurpln. U wielu brokerów nie przekracza wartość jednego pipsa. A dzienne ruchy tej pary czasami przekraczają ponad 300 pips. Skala wielkości pokazuje, jak mało znaczący jest swap.

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

niceone pisze:
lutek pisze:następny mądry tekst gratulację jakbym czytał wypowiedzi brokera :D :D :D :D
Proponuję poczytać moje posty z początku roku, jak też tak pisali o mnie jak waliłem eSki powyżej 4.30 ;) 3/4 z nich już tutaj dawno sie nie wypowiada, ciekawe czemu :roll: Swoją drogą już wiem czemu mam Ciebie w blokadach, głupie zaczepki, 0 wykresów, a 99% wejść, które wrzucasz na forum są stratne, dokładnie tak jak mikiFX :lol:

pzdr, jak dla mnie koniec tematu.
nie denerwuj się tylko po co to chwalenie śmieszne to jest nie sądzisz :D :D

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Azej pisze:
highend pisze:gratuluję panom piramidowanie strat (eSki na EURPLN)

EURPLN -> 4.40 :D, a potem jeszcze wyżej :mrgreen: , na 4.29 mamy pauzę widoczną ale to nie oznacza, że poleci na 4.20 !!!!
Mamy inne spojrzenie na rynek, czas zweryfikuje który z nas ma rację ;-) Ty patrzysz typowo "technicznym" okiem analizując wykres, ja bardziej niż na samym wykresie skupiam się na reperkusjach ekonomicznych tego co się na świecie dzieje. Owszem, powiedzenie "trend is your friend" ma swoją siłę, ale zauważ że od dłuższego czasu idziemy jednak bokiem. Słyszałem kiedyś że jedną z metod analizy jest sam wykres gdyż analityk zakłada że wszystkie dane są już w nim zawarte. Czy Ty działasz w ten sposób właśnie? Wracając do dyskusji odnośnie EUR/PLN - nie zrozum mnie źle, nie mówię że AT to złe narzędzie, uważam jedynie że jest ono niedoskonałe. Ta konkretna para walutowa ma po drodze zbyt wiele ścian do przebicia - zarówno EBC jak i NBP nie chcą drogiego Euro. W Europie mocne E zahamuje wzrost i cel inflacyjny, w Polsce powiększa dług (zauważ, że na 1 milionie Euro różnica kursowa między 4,20 a 4,30 to 100.000 PLN, a mamy nieco więcej nak milion E długu..) i zaburza równowagę między krajowym importem a eksportem. Nawet jeśli EBC się powstrzyma od działań to mamy asekurację ze strony NBP. No i złotówka sama w sobie jest teraz mocno osłabiona - po wyborach inwestorzy wrócą do PLN bo apetyt na waluty ryzykowne wzrośnie.

Ja uzasadniłem swoje stanowisko, czy Ty powiesz coś więcej poza pogratulowaniem piramidowania strat ??
Piramidowanie strat to nic innego jak stara metoda na GPW "uśrednianie ceny". Jednak z ta różnicą, że usrednianie w dół do zera jest o tyle bezpieczniejsze, że widzimy gdzie znajduje się kres(zero). W góre to juz inna bajka, bo zakres ruchu jest nieograniczony. Poza tym wzrost im wyżej tym wiekszy(liczony w jednostkach), gdyż przyrost jest procentowy.

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nicek od 4.29 tez masz eske

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

Cblondyn pisze:
Azej pisze:
highend pisze:gratuluję panom piramidowanie strat (eSki na EURPLN)

EURPLN -> 4.40 :D, a potem jeszcze wyżej :mrgreen: , na 4.29 mamy pauzę widoczną ale to nie oznacza, że poleci na 4.20 !!!!
Mamy inne spojrzenie na rynek, czas zweryfikuje który z nas ma rację ;-) Ty patrzysz typowo "technicznym" okiem analizując wykres, ja bardziej niż na samym wykresie skupiam się na reperkusjach ekonomicznych tego co się na świecie dzieje. Owszem, powiedzenie "trend is your friend" ma swoją siłę, ale zauważ że od dłuższego czasu idziemy jednak bokiem. Słyszałem kiedyś że jedną z metod analizy jest sam wykres gdyż analityk zakłada że wszystkie dane są już w nim zawarte. Czy Ty działasz w ten sposób właśnie? Wracając do dyskusji odnośnie EUR/PLN - nie zrozum mnie źle, nie mówię że AT to złe narzędzie, uważam jedynie że jest ono niedoskonałe. Ta konkretna para walutowa ma po drodze zbyt wiele ścian do przebicia - zarówno EBC jak i NBP nie chcą drogiego Euro. W Europie mocne E zahamuje wzrost i cel inflacyjny, w Polsce powiększa dług (zauważ, że na 1 milionie Euro różnica kursowa między 4,20 a 4,30 to 100.000 PLN, a mamy nieco więcej nak milion E długu..) i zaburza równowagę między krajowym importem a eksportem. Nawet jeśli EBC się powstrzyma od działań to mamy asekurację ze strony NBP. No i złotówka sama w sobie jest teraz mocno osłabiona - po wyborach inwestorzy wrócą do PLN bo apetyt na waluty ryzykowne wzrośnie.

Ja uzasadniłem swoje stanowisko, czy Ty powiesz coś więcej poza pogratulowaniem piramidowania strat ??
Piramidowanie strat to nic innego jak stara metoda na GPW "uśrednianie ceny". Jednak z ta różnicą, że usrednianie w dół do zera jest o tyle bezpieczniejsze, że widzimy gdzie znajduje się kres(zero). W góre to juz inna bajka, bo zakres ruchu jest nieograniczony. Poza tym wzrost im wyżej tym wiekszy(liczony w jednostkach), gdyż przyrost jest procentowy.
Aż zdarzy się dzień taki jak Bank Szwajcarski przestanie bronić kursu i może być nieciekawie z depo :oops:
The only way is up

Cichy44
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cichy44 »

Napisałem, że spadek EURPLN dałby oddech ww traderowi.
I jestem przekonany, że wyjdzie on z tych S, gdzie będzie miał profit.

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Cichy44 pisze:Napisałem, że spadek EURPLN dałby oddech ww traderowi.
I jestem przekonany, że wyjdzie on z tych S, gdzie będzie miał profit.
Cichy skup sie na sobie :D :D :D

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nikomu nie życzę cos takiego przeżyć. Jak ktos mocno przelewaruje depo to zdarzenie jak z 15 stycznia może doprowadzić do strat rzędu kilkanaście/kilkadziesiąt razy większych od stanu konta. Koszmar. I MC to najmniejszy "wymiar kary" :)
A po wyborach w niedziele, to ja nie chciałbym mieć jakiejkolwiek pozycji związanej z PLN.

Awatar użytkownika
Azej
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Azej »

TsunamiPL pisze:
Aż zdarzy się dzień taki jak Bank Szwajcarski przestanie bronić kursu i może być nieciekawie z depo :oops:

Jeśli stanie się coś takiego jak na początku roku z CHF to może być kiepsko, tutaj masz absolutną rację. Kwesta kto jak mocno lewaruje swój depozyt. Ale rozmawiamy przecież o rynkach (waluta, surowce, giełda), tu zawsze jest ryzyko. Jeśli nawet otworzysz pozycję na 3 godziny, ale zrobisz to w niewłaściwym czasie to czeka Cię taki sam los jak osobę która ma otwartą pozycję przez miesiąc.. Także jeśli kogoś zadowala nędzne 1,25% w skali roku to niech sobie lokatę otworzy w banku bo my działamy w innej sferze :P

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

witam,
gdzie te elki i rakiety :wink:
eu perspektywa spadkowa bynajmniej do 14:30?
cześć Cugan,
daj znak jak bedziesz sprzedawał złotówke,
mysle ze jeszcze sie korekcą chf/pln
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany