aniacfiszan pisze:[ HFT BROKERS - problemy]
Ktoś wie co się dzieje z tym brokerem? Problemy finansowe, kadrowe?
DOK stracił tam kompletnie kontakt z rzeczywistością. Nie wierzcie w żadne ich słowa.
Ostatnio ruszyli z promocjami, w pierwszej udało mi się wziąć udział, choć, jak mnie na początku zapewniano, po spełnieniu warunków będę mógł swobodnie dysponować środkami. Kiedy chciałem je wypłacić lub chociaż przeksięgować okazało się, że jednak muszę je jeszcze miesiąc pokisić na rachunku "bo taki jest regulamin". Ok, incydent. Teraz chciałem wziąć udział w promocji Podwajamy - w regulaminie zapis o wykluczaniu krewnych, współlokatorów, za wspólne IP itd a także zakaz dla osób które wcześniej brały udział w innej promocji. Dzwonię do HFT - nie ma żadnego problemu, powiedzieli że jasne, mogę wpłacać i brać udział w promocji. Jeśli nie będzie żadnych hedge'ów to nie ma podstaw do wykluczenia. Zebrałem więc wolny hajs, dzwonię po 2 tygodniach - okazuje się, że jednak przełożony zmienił decyzję i skoro brałem udział w innej promocji to nic nie może zrobić "bo taki jest regulamin". Pytam a co z udziałem kogoś kto używa tego samego IP, też już jest zakazany? - mówią że na to nie patrzą, patrzą tylko na przeciwstawne pozycje a wspólne IP nie ma nic do rzeczy(???) Zdumiony piszę maila z prośbą o potwierdzenie stanowiska firmy, żeby mieć jakąś podkładkę - dzień później otrzymuję telefon z informacją, że jednak za IP też wykluczają, "bo taki jest regulamin"... Ile razy można? To jest niepoważne. Człowiek traci czas, nerwy, kisi niepotrzebnie pieniądze a HFT jak chorągiewka w kółko zmienia swoje stanowiska, czym wielokrotnie wprowadza klienta w błąd.
Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Ewidentnie ostatnio coś tam się dzieje niedobrego.
skopiowane z FB
Podbijam post. Zgadzam się z tym wszystkim co jest napisane w poście.
Na promocje HFT Brokers trzeba uważać. Jest kilka powodów:
1. Brak odpowiedzi na maila w sprawie Iphonów (14 dni roboczych na dostawę. U mnie niedługo minie 20 dni i dalej nie wiedzą kiedy będą w stanie wysłać Iphona)
2. DOK wprowadza w błąd klientów, byleby zdobyć depozyt.
Brałem udział w promocji na Iphona, zdobyłem nagrodę. Ciekawy byłem czy mogę wziąć udział w promocji "PODWAJAMY", okazuje się , że mogę. Dostałem taką informację od DOK-u.
Mam dowód na mailu. Jak tylko wspomniałem o regulaminie to nagle ta sama osoba mówi mi, że jednak nie mogę.
Ciekawe jaki będzie konkurs na kontach demo. ;-)