Fajny setup na EUR/AUD na longi.
Wielkość 1/2 standardowej pozycji.
Myślałem że nie dam rady już nic wsunąć, bo lewar mi pilnuje ilość ryzykowanej kasy, ale o dziwo jeszcze miałem trochę miejsca

Mpapiez pisze:Aaa udało sie jeszcze wsadzić 1 wejście.
Myślałem że nie dam rady już nic wsunąć, bo lewar mi pilnuje ilość ryzykowanej kasy, ale o dziwo jeszcze miałem trochę miejsca.
Hehe jak widzisz dało się jeszcze coś wydusićirmentruda pisze:Mpapiez pisze:Aaa udało sie jeszcze wsadzić 1 wejście.
Myślałem że nie dam rady już nic wsunąć, bo lewar mi pilnuje ilość ryzykowanej kasy, ale o dziwo jeszcze miałem trochę miejsca.
Heh, najwidocznie Tobie sprzedalem to euro za aussie, bo tam gdzie Ty zaczynales to ja skonczylem longa zgarniajac niecale 60 pipek. Tez z M30.
Zobaczymy, póki co źle to nie wygląda. Przyznaje, wszedłem troszkę za szybko, mogłem przynajmniej 40 pips wyżej wskoczyć, no ale trudno.chihuahua pisze:Łatwo mówić prawie po fakcie, ale słabo wygląda te EURCAD. Też wczoraj nad nim myślałem, ale właśnie chciałem zobaczyć jak się sytuacja rozwinie. A wg mnie rozwinie się tak, że para nie wytraciła sentymentu wzrostowego i zrobi nowy lokalny szczyt.
Dodatkowo USD zaczęło się umacniać do CAD i wygląda na to, że dziś może być kontynuacja (siedzę na long więc subiektywnie muszę się utwierdzać w tym przekonaniu)
Patrzę też na innego crossa EURJPY i o dziwo tam są silne oznaki większego spadku.
Co by dał każdy z nas, żeby wiedzieć, że 40 pips będzie wyżej i że będzie dobra okazja.Mpapiez pisze:
Zobaczymy, póki co źle to nie wygląda. Przyznaje, wszedłem troszkę za szybko, mogłem przynajmniej 40 pips wyżej wskoczyć, no ale trudno.
Generalnie zauważyłem swego czasu, że jak JPY śmiga w odwrotnej korelacji do AUD i CAD.
Jak zauważyłeś, JPY zaczyna słabnąć, więć CAD i AUD powinien się umocnić.
Tak czy owak jak widać, cena wpadła w trójkąt i wkrótce będzie wszystko jasne.
Jedynie czego teraz żałuje, to tego że za szybko wyszedłem z EUR/AUD, bo tam by siadł mój TP + 150 pips, no ale cóż po fakcie wszyscy mądrzy.