HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
brg
Gaduła
Gaduła

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: brg »

Może to jednak ze mną jest coś nie tak ?
Na to wygląda. Malkontenctwo pełną gębą.

MarcinPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinPOL »

BMW wygra pewnie podstawiony koleś z zarządu HFT, a reszta nagród słabiutka. Wniosek taki, bo 2 miejsce jest bardzo słabe.

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

[ HFT BROKERS - problemy]
Ktoś wie co się dzieje z tym brokerem? Problemy finansowe, kadrowe?
DOK stracił tam kompletnie kontakt z rzeczywistością. Nie wierzcie w żadne ich słowa.
Ostatnio ruszyli z promocjami, w pierwszej udało mi się wziąć udział, choć, jak mnie na początku zapewniano, po spełnieniu warunków będę mógł swobodnie dysponować środkami. Kiedy chciałem je wypłacić lub chociaż przeksięgować okazało się, że jednak muszę je jeszcze miesiąc pokisić na rachunku "bo taki jest regulamin". Ok, incydent. Teraz chciałem wziąć udział w promocji Podwajamy - w regulaminie zapis o wykluczaniu krewnych, współlokatorów, za wspólne IP itd a także zakaz dla osób które wcześniej brały udział w innej promocji. Dzwonię do HFT - nie ma żadnego problemu, powiedzieli że jasne, mogę wpłacać i brać udział w promocji. Jeśli nie będzie żadnych hedge'ów to nie ma podstaw do wykluczenia. Zebrałem więc wolny hajs, dzwonię po 2 tygodniach - okazuje się, że jednak przełożony zmienił decyzję i skoro brałem udział w innej promocji to nic nie może zrobić "bo taki jest regulamin". Pytam a co z udziałem kogoś kto używa tego samego IP, też już jest zakazany? - mówią że na to nie patrzą, patrzą tylko na przeciwstawne pozycje a wspólne IP nie ma nic do rzeczy(???) Zdumiony piszę maila z prośbą o potwierdzenie stanowiska firmy, żeby mieć jakąś podkładkę - dzień później otrzymuję telefon z informacją, że jednak za IP też wykluczają, "bo taki jest regulamin"... Ile razy można? To jest niepoważne. Człowiek traci czas, nerwy, kisi niepotrzebnie pieniądze a HFT jak chorągiewka w kółko zmienia swoje stanowiska, czym wielokrotnie wprowadza klienta w błąd.
Czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Ewidentnie ostatnio coś tam się dzieje niedobrego.
skopiowane z FB

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

MarioDM pisze: Może to jednak ze mną jest coś nie tak ?
Zamurowało mnie... :) Aż strach wygrać :)
Trzeba do lotto napisać żeby dawali nagrody za jedno trafienie np. po złotówce i przestaćli rozdawać te niesprawiedliwe miliony dla 6-stkowiczów.

-- czw 08-10-2015, 21:24 --
aniacfiszan pisze:
skopiowane z FB
Skoro skopiowane i nie wiem o kogo chodzi to nawet nie mam jak zainterweniować. Jeśli ta osoba chce faktycznie się czegoś dowiedzieć to sugeruję kontakt bezposrednio ze mną. Do mnie nie doszły zadne niepokojące słuchy a wręcz przeciwnie. To, że inwestują w promocje i to z rozmachem wg mnie jest tylko dobrym sygnałem. To, że zabezpieczają się regulaminami też jest normalne, bo w naszym kraju cwaniaków nie brakuje, a pomysłowość i determinacja uwierzcie mi, że bywają zadziwiające ;). Jeśli ktoś ma czyste sumienie to na pewno żadnych problemów z otrzymaniem nagrody mieć nie będzie. Też czasem widzę lekkie zamieszanie i rozproszenie informacji między pracownikami (promocji i regulaminów cala masa i idzie się pogubić) ale na pewno nie upatrywałbym tu problemów finansowych. Do reszty nie mam nawet się jak odnieść.

-- czw 08-10-2015, 21:26 --
MarcinPOL pisze:BMW wygra pewnie podstawiony koleś z zarządu HFT, a reszta nagród słabiutka. Wniosek taki, bo 2 miejsce jest bardzo słabe.
Hehe. O konkursach brokera na X też tak mówili. Aż jeden wygrał nasz kolega z forum... Tak, tak, pewnie też dla nich pracuje...:)

Dysproporcje między 1 a 2 miejscem powodują, że czołówka walczy do końca. Liczy się tylko zwycięzca, nie wiedzieliście? :twisted:

http://demotywatory.pl/3888453/W-sporci ... -zwyciezcy
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

myśle, że dana osoba tak pisze bo została albo źle poinformowana albo niedoinformowana, jednak sama wiem, że często jest tak, że opiekun powie/potwierdzi wszystko byleby klient tylko wpłacił, a później jakoś to będzie. W żadnym wypadku nie chcę tu w żaden sposób oczerniać brokera, super, że dają promocje i konkursy, tylko korzystać i brać udział

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

magiclong pisze:Witam
Chciałbym zaktualizować swoją informcję na temat HFT Robotero ( konta real)
- nadal spóźnone wejścia poślicj na kilkanaście pipsów
- wejścia 3-4 sek po danych ( pary nocne AUD, NZD)
- czy coś się poprawiło...
Proszę o komentarz
Jak obiecałem, tak raportuję... ;).

14:30, dane z kanadyjskiego rynku pracy, pozycja na USD/CAD.
Pozycja stratna na całe 9.3 pips ale z mojej winy, zły dobór parametrów.
Otworzyła się w ułamku sekundy o 14:30:00 z poślizgiem 2.0 pipsów po luce, zadziałał trailing i co ciekawe zamknęła się po TSie z poślizgiem dodatnim :).
SL był na 1.29517, zamknięcie shorta na 1.29510, czyli "zaoszczędzone" 0.7 pipsa ;).

Dziennik:
2015.10.09 14:30:25.236 '1545': order #375007 sell 0.10 USDCAD.stp at 1.29417 closed due stop-loss at price 1.29510

Maybe next time... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze: Trzeba do lotto napisać żeby dawali nagrody za jedno trafienie np. po złotówce i przestaćli rozdawać te niesprawiedliwe miliony dla 6-stkowiczów.

Liczy się tylko zwycięzca, nie wiedzieliście? :twisted:
Akurat po Tobie oczekiwałbym innego podejścia. Forex to nie loteria , no chyba, że tylko dla początkujących (tak do 10 lat stażu :P)
Zwycięzcą nie jest ten co zarobił najwięcej. Wygranym jest kazdy, kto osiaga dodatnią stopę zwrotu. Niezależnie czy zarabia miesięcznie 60% czy 5% jest zwycięzcą.
Forex to nie wyścigi. Ściganie się jest na rękę brokerom MM. Pozostali brokerzy powinni promować inne podejście do rynku, bo w przeciwnym przypadku nie zarobią na prowizjach gdy klient szybko zaliczy MC.
Aby wygrywać należy uzbroić się w cierpliwość. Wypatrzyć właściwy moment, zająć pozycję i cierpliwie czekać aż się wylansuje.
Co do konkursów to nigdy nie startuję w takim, który oferuje nagrody rzeczowe. Tylko gotówka się liczy.
Wygranie w HFT BMW albo porszaka kiedyś w XTB stanowiłoby dla mnie nie lada problem. Jeździć bym tym nie jeździł, bo AC by puściło mnie z torbami (raczej tylko z jedną torbą), a weź to teraz sprzedaj. Strata od ręki 30% lub lepiej i problem ze znalezieniem klienta.
Uważam, że w konkursie powinien byc nagradzany chocby symbolicznie większy zakres pozycji. Pierwsze 20 osób, albo nawet 50. Przy takim podejściu gra jeszcze bardziej będzie zażarta aż do samego końca.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Od nauki są szkolenia, konto demo i pakiet Start z mikrolotami. Konkursy to forma reklamy i promocji, a żeby promocja była skuteczna to musi być o niej głośno. Tym bardziej przy tak zaciętej konkurencji.
Oferują nagrodę za ponad pół bańki, a Ty mówisz, że to problem, bo nie masz na AC (nie jest obowiązkowe, tak samo jak i sama rejestracja, a na podatek kasę dają), a jak sprzedasz to ze stratą 30%. Tragedia się dzieje - zarobimy tylko 420 000 zł (ktoś dawał więcej?). Z zerowym wkładem własnym, za miesiąc klikania na demie.

Ale dla niektórych lato zawsze będzie za ciepłe, a zima za zimna. Tak już jest, wiem o tym :).

Zwyczajnie dziwię się, że oczekujesz, że brokerzy będą chcieli edukować traderów konkursami. Tak jakby taka była ich rola.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze:
Ale dla niektórych lato zawsze będzie za ciepłe, a zima za zimna. Tak już jest, wiem o tym :).

Zwyczajnie dziwię się, że oczekujesz, że brokerzy będą chcieli edukować traderów konkursami. Tak jakby taka była ich rola.
Przyznaję, że jestem malkontentem, ale nie bez powodu.
Nie oczekuję, że brokerzy będą edukować konkursami. Nie oczekuję, że w ogóle będą próbowali sensownie edukować. Choć broker ECN powinien być zainteresowany jak najdłuższa obecnością klienta na rynku. Chyba, że jest ECN wybiórczo.
Generalnie chodzi mi o to, że powinna być choćby symbolicznie nagradzana większa grupa zwycięzców. Czasy początku forexu już się skończyły i coraz trudniej znaleźć młodych naiwnych, początkujących. Większość graczy nawet jeśli nie osiąga dodatniej stopy zwrotu jest już wygami i nie łasi się na byle co.
Jak dla mnie HFT mógł zrobić konkurs na real z minimalną wpłatą powiedzmy 2 000 zł. I nagrodami dla pierwszej 50-tki. Choćby po 1000 zł.
Nie wiem czy konkursy takie jak ten obecny z główną nagrodą o dużej wartości i na tym koniec cieszą się dużą popularnością, ale śledząc tego typu tematy na forach uważam, że ich popularność jest niewielka.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Konkurs mForex o tej samej charakterystyce tyle, że z nagrodą główną mniejszą 10-krotnie przyciągnął teraz ponad 4000 uczestników. Może ktoś kto startuje w konkursie TMS i straci cały depozyt na koniec sprawdzi swoje miejsce w rankingu i "pochwali" się ile tam było uczestników... Wątpię żeby było choćby 20% tego. Ale kto wie, może się pomylę...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ