HFT Brokers - nowy polski broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Re: HFT Brokers - nowy polski broker

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Czyli podsumowując
1. Wpłacam 5k, dostaje drugie 5k i mam 30 dni żeby zarobić 10k, wtedy te promocyjne 5k jest moje i mogę je wypłacić?
2. Wpłacam 10k, dostaję promocyjne 5k. W tym przypadku muszę zarobić 50%, czyli 7,5k żeby zatrzymać te bonusowe 5k?
3. Wpłacam 5k, dostaję 5k i tracę powiedzmy prawie 5k. Co wtedy? Stop out? I te bonusowe 5k są usuwane z mojego konta? Czy też mogę stracić całe 10k? Nie muszę wtedy zwracać tych bonusowych 5k?
4. Na spełnienie warunków jest 30 dni kalendarzowych czy roboczych?

Edit
Dzięki za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2015, 12:43 przez kingjaxe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
HFT Brokers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HFT Brokers »

kingjaxe pisze:Czyli podsumowując
1. Wpłacam 5k, dostaje drugie 5k i mam 30 dni żeby zarobić 10k, wtedy te promocyjne 5k jest moje i mogę je wypłacić?
2. Wpłacam 10k, dostaję promocyjne 5k. W tym przypadku muszę zarobić 50%, czyli 7,5k żeby zatrzymać te bonusowe 5k?
3. Wpłacam 5k, dostaję 5k i tracę powiedzmy prawie 5k. Co wtedy? Stop out? I te bonusowe 5k są usuwane z mojego konta? Czy też mogę stracić całe 10k? Nie muszę wtedy zwracać tych bonusowych 5k?
4. Na spełnienie warunków jest 30 dni kalendarzowych czy roboczych?
No nie :) Wymóg stopy zwrotu liczony jest od sumy wpłat, kwota podwojonego depozytu nie powiększa jej.

Czyli:

Ad. 1 Wpłacam 5k, dostaje 5k, i mam 30 dni, żeby zarobić 5k (100% swojego depozytu) - czyli po 30 dniach musi być min. 15k na rachunku

Ad. 2 Wpłacam 10k, dostaje 5k. W tym przypadku muszę zarobić 5k (50% swojego depozytu).

Ad.3. W takim przypadku można dalej tradować kwotą podwojonego depozytu, do końca 30 dnia od rozpoczęcia promocji. Czyli ma Pan 10k dostepne pod depozyt na transakcje przez regulaminowe 30 dni.

Ad.4 30 dni kalendarzowych.

Pozdrawiamy,
Zespół HFT
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów

glaca38
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: glaca38 »

a co w takiej sytuacji:
wplacam 5 k,dostaje promocyjne 5k, powiedzmy ze po 30 dniach mam zero na koncie,czy wtedy musze wam oddac te promocyjne 5 k?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

No tak :). Wtedy 5k PLN znika z Twojego konta, bo miałeś miesiąc na spełnienie warunków promocji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

glaca38
Gaduła
Gaduła

czyli jednym slowem jezeli stan mojego konta wynosi 0,to jestem winien hft 5k?dajmy na to mam taka sytuacje ,ze nie mam gotowki ,to jaki mam czas na oddanie im pieniedzy?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Źle mnie zrozumiałeś. Nie musisz HFT nic spłacać. Jeśli stracisz swoje 5000 zł to zabawa się kończy. Przynajmniej ja to tak rozumiem. Nie ma w regulaminie nic o konieczności "spłaty" bonusu więc to jedyne sensowne rozwiązanie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

glaca38
Gaduła
Gaduła

no wlasnie o to mi :D chodzilo
a drazac temat jezeli dajmy na to po 30 dniach z tej calej kwoty(czyli moich wplaconych 5k i 5 k przyznanego bonusu) zostalo ni np. 2k ,to mam to traktowac jak moje pieniadze ,czy musze je oddac hft?

Awatar użytkownika
HFT Brokers
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: HFT Brokers »

glaca38 pisze:no wlasnie o to mi :D chodzilo
a drazac temat jezeli dajmy na to po 30 dniach z tej calej kwoty(czyli moich wplaconych 5k i 5 k przyznanego bonusu) zostalo ni np. 2k ,to mam to traktowac jak moje pieniadze ,czy musze je oddac hft?
Podpowiadamy - oddawać nic nie trzeba :) Wpłacam 5k, dostaje 5k, 30 dnia mam 0 zł na rachunku, nic nie trzeba oddawać.

Jeżeli 30 dnia ma Pan 2k na rachunku to po prostu zamykamy instrument promocyjny i zostaje 0 na koncie.

-- 17 wrz 2015, 13:03 --

Może rozpiszemy wszystko jeszcze raz w kilku scenariuszach, żeby nie było wątpliwości:

Wariant 1
Wpłata Inwestora: 2 000 zł
Wartość Podwojenia (Instrument Promocyjny): 2 000 zł
Wymagana Stopa Zwrotu: 100% wpłaty Inwestora, czyli 2 000 zł

Dostępny Depozyt (free margin) to 4 000 zł pomniejszone o Depozyt Zabezpieczający (margin) Instrumentu Promocyjnego (1% Wartości Nominalnej Instrumentu Promocyjnego - 20 zł) czyli 3980 zł

Przykładowe Equity rachunku na zakończenie 30 dnia kalendarzowego:

a) 6 000 zł i więcej - spełniony wymóg Stopy zwrotu - Rozliczenie Instrumentu Promocyjnego i uznanie rachunku kwotą 2 000 zł (wycena Instrumentu Promocyjnego równa 2 000 zł)

b) 5 000 zł - warunek Stopy zwrotu nie spełniony - wycena Instrumentu Promocyjnego jest równa zero - Inwestorowi pozostaje na rachunku 3 000 zł (pierwotne 2 000 zł wpłaty + 1 000 zł wypracowanego zysku);

c) 3 000 zł - warunek Stopy Zwrotu nie spełniony - wycena Instrumentu Promocyjnego jest równa zero - Inwestorowi zostaje na rachunku 1 000 zł;

d) 2 000 zł - warunek Stopy Zwrotu nie spełniony - wycena Instrumentu Promocyjnego jest równa zero - Inwestorowi zostaje na rachunku 0 zł;

e) 0 zł - warunek Stopy Zwrotu nie spełniony, strata równa sumie wpłaconych środków oraz Wartości Nominalnej Instrumentu Promocyjnego - Inwestorowi zostaje na rachunku 0 zł. (wycena Instrumentu Promocyjnego równa 2 000 zł)

Wariant 2
Wpłata Inwestora: 10 000 zł
Wartość Podwojenia (Instrument Promocyjny): 5 000 zł
Wymagana Stopa Zwrotu: 50% wpłaty Inwestora, czyli 5 000 zł

Dostępny Depozyt (free margin) to 15 000 zł pomniejszone o Depozyt Zabezpieczający (margin) Instrumentu Promocyjnego (1% Wartości Nominalnej Instrumentu Promocyjnego - 50 zł) czyli 14 950 zł

a) 20 000 zł i więcej - spełniony wymóg Stopy zwrotu - Rozliczenie Instrumentu Promocyjnego i uznanie rachunku kwotą 5 000 zł (wycena Instrumentu Promocyjnego równa 5 000 zł)

b) 16 000 zł - warunek Stopy zwrotu nie spełniony - wycena Instrumentu Promocyjnego jest równa zero - Inwestorowi pozostaje na rachunku 11 000 zł (pierwotne 10 000 zł wpłaty + 1 000 zł wypracowanego zysku);

c) 11 000 zł - warunek Stopy Zwrotu nie spełniony - wycena Instrumentu Promocyjnego jest równa zero - Inwestorowi zostaje na rachunku 6 000 zł;

d) 5 000 zł - warunek Stopy Zwrotu nie spełniony - wycena Instrumentu Promocyjnego jest równa zero - Inwestorowi zostaje na rachunku 0 zł;

e) 0 zł - warunek Stopy Zwrotu nie spełniony, strata równa sumie wpłaconych środków oraz Wartości Nominalnej Instrumentu Promocyjnego - Inwestorowi zostaje na rachunku 0 zł. (wycena Instrumentu Promocyjnego równa 5 000 zł)

Wariant 3
Wpłata Inwestora: 50 000 zł
Wymagana Stopa Zwrotu: 25% wpłaty Inwestora, czyli 12 500 zł

Dostępny Depozyt (free margin) to 55 000 zł pomniejszone o Depozyt Zabezpieczający (margin) Instrumentu Promocyjnego (1% Wartości Nominalnej Instrumentu Promocyjnego - 50 zł), czyli 54 950 zł

a) 67 500 zł i więcej - spełniony wymóg Stopy zwrotu - Rozliczenie Instrumentu Promocyjnego i uznanie rachunku kwotą 5 000 zł (wycena Instrumentu Promocyjnego równa 5 000 zł)

b) 60 000 zł - warunek Stopy zwrotu nie spełniony - wycena Instrumentu Promocyjnego jest równa zero - Inwestorowi pozostaje na rachunku 55 000 zł (pierwotne 50 000 zł wpłaty + 5 000 zł wypracowanego zysku);

c) 20 000 zł - warunek Stopy Zwrotu nie spełniony - wycena Instrumentu Promocyjnego jest równa zero - Inwestorowi zostaje na rachunku 15 000 zł;

d) 5 000 zł - warunek Stopy Zwrotu nie spełniony - wycena Instrumentu Promocyjnego jest równa zero - Inwestorowi zostaje na rachunku 0 zł;

e) 0 zł - warunek Stopy Zwrotu nie spełniony, strata równa sumie wpłaconych środków oraz Wartości Nominalnej Instrumentu Promocyjnego - Inwestorowi zostaje na rachunku 0 zł. (wycena Instrumentu Promocyjnego równa 5 000 zł).

Wariant 4
Wpłata Inwestora: 100 000 zł
Wymagana Stopa Zwrotu: 15% wpłaty Inwestora, czyli 15 000 zł

Dostępny Depozyt (free margin) to 105 000 zł pomniejszone o Depozyt Zabezpieczający (margin) Instrumentu Promocyjnego (1% Wartości Nominalnej Instrumentu Promocyjnego - 50 zł), czyli 104 950 zł

a) 120 000 zł i więcej - spełniony wymóg Stopy zwrotu - Rozliczenie Instrumentu Promocyjnego i uznanie rachunku kwotą 5 000 zł (wycena Instrumentu Promocyjnego równa 5 000 zł)

b) 115 000 zł - warunek Stopy zwrotu nie spełniony - wycena Instrumentu Promocyjnego jest równa zero - Inwestorowi pozostaje na rachunku 110 000 zł (pierwotne 100 000 zł wpłaty + 10 000 zł wypracowanego zysku);

c) 11 000 zł - warunek Stopy Zwrotu nie spełniony - wycena Instrumentu Promocyjnego jest równa zero - Inwestorowi zostaje na rachunku 6 000 zł;

e) 0 zł - warunek Stopy Zwrotu nie spełniony, strata równa sumie wpłaconych środków oraz Wartości Nominalnej Instrumentu Promocyjnego - Inwestorowi zostaje na rachunku 0 zł. (wycena Instrumentu Promocyjnego równa 5 000 zł).

Po więcej informacji i aby dołączyć do promocji zapraszamy na http://www.hftbrokers.pl/podwajamy/

W przypadku jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu z nami na adres: sales@hftbrokers.pl.
Jesteśmy do Waszej dyspozycji od 8.00 do 22.00 od poniedziałku do piątku.
HFT Brokers - stworzony przez Traderów dla Traderów

Xkr
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Xkr »

Czy ktos mi moze przedstawić oferte na mikroloty, wolalbym grac malymi kwotami niz na demie, zawsze to pieniadze i zmienia sie pogląd oraz jak wiadomo wchodza w gre jakies tam emocje. Ile musialbym wplacic zeby cos sie pobawić, jaki jest spread, czy egzekucje sa wykonywane natychmiast?, jest jakis poślizg?. Glownie majorsy ale egzotyki nie omieszkam ominąć.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Mikroloty dostępne są na kontach w Pakiecie Start NDD i Active NDD.

Start NDD - mniejszy depozyt (min. 1000 zł) ale też wyższe opłaty. Jak nazwa wskazuje, konto "na start" ;). Opłaty:
Active NDD - depozyt od 3000 zł ale niższe koszty.

Tutaj masz zestawienie różnic pod względem instrumentów i bezpośrednie linki do PDFów ze specyfikacją instrumentów, w tym opłat:
http://forexclub.pl/brokerzy/hft-broker ... finansowe/

Oba rodzaje kont mają egzekucję natychmiastową.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ