Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
ramib
Gaduła
Gaduła

Re: Droga do zwycięstwa - part 2

Nieprzeczytany post autor: ramib »

ja tam widzę dużo plusów z uni, te same gospodarstwa które pisałeś dużo zyskały na dopłatach, maszynach i restrukturyzacji, sam mam znajomych mają gospodarstwo pnad 300h i koło 1000 krów i nie narzekają a uważają że jest lepiej.
w przypadku wydatków np. na drogi i dopłat fajnie że jest to kontrolowane, bo znając polski system połowa byłaby skradziona, fakt będziemy oddawać ale jaki postęp zrobiony.
co do ceny ziemi w moim województwie kupują ją tylko polscy rolnicy i sami się licytują windując cenę do 60 koła za hektar, uwierz mi nikt z zza granicy nie zapłaci tyle, wystarczy zobaczyć na ceny np. w Danii, generalnie rolnicy w Polsce najbardziej zyskali, może nie mali bo to jak z firmami mały za dużo nie może, ale nie znam rolników którzy mają ponad 30h i którzy by narzekali. Nie przesadzajmy, a co do Banków wolę trzymać kasę w Deutsche niż w polskim skoku który rząd ratuje
Co do tych prawdziwych patriotów 11 listopada, zadyma będzie jak co roku pewnie i znowu będzie policja winna? Te ich teksty to też propaganda narzuca czy sami wypisują? Nie wrzucam wszystkich do jednego worka ale nie dajmy się zwariować
Pozdro

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Cześć,

Ciekawa dyskusja.
Tak wtrącę się odnośnie UE, dla mnie członkostwo w niej ma tylko trzy plusy:

- swobodny handel w UE
- Strefa schengen
- Prawo rezydencji w dowolnym kraju UE.

Reszty nawet bardzo nie chce komentować. Nawet te mityczne dotacje, gdzie defacto po odjęciu wszelkich kosztów obsługi tych dofinansowań oraz wpłat własnych, Polsce na krzyż zostaje rocznie 15 mld zł netto czystej kasy.
To chyba nie jest dużo nie ? Oczywiście w mediach wam tego nie powiedzą, a za kilka lat tyle będzie spowrotem co roku wpłacać. I tak właśnie UE wmawia szaraczkom że daje kasę na rozwój Państwa. Realnie po prostu pożycza malutką ilość pieniędzy i zmusza Państwo do wykładania swojej kasy.

A skąd się wzieła kasa na taki rozwój Polski ? Kredyciki między innymi w MFW, dzięki którym mamy dług publiczny ukryty i nieukryty taki jaki mamy.
Generalnie daje sobie łeb uciąć, że Polska wyglądałaby tak jak wygląda dziś również bez UE i to jest zasługa przedsiębiorczości i pracowitości Polaków, a nie żadnej UE czy rządów.

Niemniej jednak co by nie było, wole drenujący kapitał Polski zachód, niż bratnią pomoc Rosji.

Ps. Są nawet bilanse, z których wynika że my nieźle te 15 mld nawet dopłacamy do tech dotacji :wink:

https://nibylandia24.files.wordpress.co ... bilans.png

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Dzisiaj dałem S - można powiedzieć, że trochę ponad normę.

Szczegóły wieczorem - ponieważ jestem bardzo "zapracowany".

cdn... 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Dwie pozycje mają TP dalszy - tj. na 12070.

Przyznam szczerze, że wtopiłem 1/4 na L - dzisiaj rano - choć wejście było wieczorem - to zamknięcie rano z palca - w nocy tak ładnie się zapowiadało, że będzie ładnie rosło dalej...

cdn...
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

ramib pisze:ja tam widzę dużo plusów z uni, te same gospodarstwa które pisałeś dużo zyskały na dopłatach, maszynach i restrukturyzacji, sam mam znajomych mają gospodarstwo pnad 300h i koło 1000 krów i nie narzekają a uważają że jest lepiej.
w przypadku wydatków np. na drogi i dopłat fajnie że jest to kontrolowane, bo znając polski system połowa byłaby skradziona, fakt będziemy oddawać ale jaki postęp zrobiony.
co do ceny ziemi w moim województwie kupują ją tylko polscy rolnicy i sami się licytują windując cenę do 60 koła za hektar, uwierz mi nikt z zza granicy nie zapłaci tyle, wystarczy zobaczyć na ceny np. w Danii, generalnie rolnicy w Polsce najbardziej zyskali, może nie mali bo to jak z firmami mały za dużo nie może, ale nie znam rolników którzy mają ponad 30h i którzy by narzekali. Nie przesadzajmy, a co do Banków wolę trzymać kasę w Deutsche niż w polskim skoku który rząd ratuje
Co do tych prawdziwych patriotów 11 listopada, zadyma będzie jak co roku pewnie i znowu będzie policja winna? Te ich teksty to też propaganda narzuca czy sami wypisują? Nie wrzucam wszystkich do jednego worka ale nie dajmy się zwariować
Pozdro
Oczywiści, że na dziś dzień jak patrzysz to wieś się rozwinęła, ja pytam tylko czy będzie się w stanie spłacić. Gdy ceny świń, zbóż i mleka spadają...
Na każdą dotowaną maszynę mają połowę kasy z kredytów. Kredyty będzie musiał spłacić i nie ma innej opcji.
Być może nie jest zakredytowany, to mu faktycznie lepiej, niemniej jednak to w tym roku te piękne maszyny blokowały Warszawę, czyli jednak tak efekciarsko w rolnictwie nie jest. Rolnicy widzą, że działalność przestaje się opłacać i wyrabiać na siebie-stąd te strajki. Gdy jest dobrze nikt nie strajkuje przecież...

No jeszcze ziemie kupują Twoi koledzy, ale od 1 maja 2016 nie kupią nawet skrawka....
Myślisz, że ceny są wywindowane? Dla Polaków tak. Dla zagranicznych będą to grosze, bo nie mamy jak konkurować z tak słabą mocą nabywczą pieniądza.
Papka z TV robi ludziom wode z mózgów. Zapytał bym czy widziałeś Polskie firmy wykupowane przez zagraniczny kapitał i potem zamykane? Ja widziałem, po co ktoś to robi? Tak się usuwa konkurencje z rynku.
Teraz sobie wyobraź, że wykupują Polską ziemie, Polski rolnik nie będzie miał co kupić albo za co kupić bo produkcja staje się nie rentowna. Oznacza to brak rozwoju. Za 10-20 lat nie wytrzymujesz konkurencyjnej gospodarki niemieckie i Hans robi Ci dobrze wykupując od banku własnośc bankruta.
Polityka UE= polityka niemiecka. Niemcy nigdy nie chcieli dla Polski dobrze, nie znasz historii?

Wolicie być drenowani przez zachód. A gdyby Polacy się postawili i nikomu nie dali się doić, oznacza to kolejny rozbiór Polski? Bo na dziś dzień jest podział na strefę wpływów Niemiecko- Ruską.

11listopada.
Pojedz na taki marsz i sam zobacz co się dzieje do zadymy.
Jest pięknie, są flagi podniosłe patriotyczne śpiewy itd itp. Tego w TV nie widzisz. Potem wpada jakaś grupa zamaskowanych kolesi i robi burdę....
Czy są prowokacje policji? Na pewno były. W necie masz filmik jak grupa Policjantów po cywilu wpadają w marszowiczów i ich leją, gdzie ci żadnej burdy nie robili....
Niemiecka telewizja dla polaków nie może dopuścić do rozwoju patriotyzmu więc zadyma jest konieczna by pokazać tych zwyrodniałych bandytów i jakie to niebezpieczne dla Polski by tacy ludzie nie daj Bóg przejęli włądze...
Jeszcze złota pani straci swój land.....
Jakie hasła? "Polska dla Polaków?" Mi się bardzo podoba. Nie chce tu żadnej swołoczy z bliskiego wschodu. W krajach multikulti dramatycznie wzrasta liczba przestępstw tam gdzie znajdują się ci "ludzie"

Mpapież.
O wymieniłeś faktycznie zalety
przepływ Usług i możliwość rezydencji. Jeżeli to wynika bezpośrednio z unijnego traktatu to jest to zaleta, ale i zagrożenie.
Zaleta gównie dla tych gospodarek, które zalewają Polski rynek towarami. Polacy jakoś nie specjalnie stawiają firmy i hipermarkety w niemczech :) Przez swobodny przepływ straciliśmy możliwość bronienia się przed upadkiem Polskiej gospodarki.
Szwaby zabroniły ratowania stoczni bo to będzie nie równa konkurencja, a sami skurczybyki dotują wszystko jak się da u siebie przez co niemiecki rolnik finalnie ma tańszy produkt niż ten polski.... Jak szwab zarabiający zawsze więcej, moze być tańszy? A no włąsnie tylko przez rządowe dotacje....
Porobią tak kilkanaście lat zniszczą gospodarki sąsiednie a oni zyskają monopol, bo przetrwają te jakże "kryzysowe" lata.... Tak właśnie Niemcy, prowadzą wrogą politykę gospodarczą, za pomocą Unii Europejskiej.
Co najlepsze, ostatnio nawet Francuzi zaczynają się wku...ac na Niemców za te numery.
Jedyne co mogę powiedzieć to podziwiam NIemcy za tak przemyślaną politykę gospodarczą. To byli są i będą geniusze.
Mają patriotyczny rząd a nie sprzedawczyków jak u nas, dla tego kurs na bycie potęgą u nich był jest i będzie.
Kiedyś też bardzo mi się podobała UE, ale jak zacząłem się zagłębiać w tematy to klapki z oczów spadają i to co pozonie wydaje się być dobre, okazuje się być szambem....
Polecę przy patrzeniu na UE myśleć jak o zbiorze różnych korporacji które konkurują ze sobą.
Każda jest nastawiona na zniszczenie drugiej, bo świat niestety jest nastawiony na zysk i przez tą chciwość musi być zły i nie ma co się oszukiwać.

Traktat z Shengen nie jest traktatem Lizbońskim!!!!
Są kraje które nie są w UE a są w Shengen nie powielaj proszę tego błędnego myślenia.

Miło się dyskutuję, ale kończę dywagacje. Wiem, że jeśli ktoś ma coś w głowie to za nic nie da się przekonać. Zdanie zmienia się tylko wtedy gry namacalnie coś się samemu sprawdzi. :)
Pozdrawiam.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Damfry - jednego nie zmienisz - rządzi ten kto ma kasę i jest sprytniejszy. Ze wszystkim co napisałeś zgodzę się mimo, że jestem i zawsze byłem proniemiecki. Tak to działa. Jeden rucha drugiego, raz za pieniadze a raz za frajer.
Polacy mają jeden problem ze sobą - sami wobec siebie są niesamowicie nieufni i podejrzliwi ale wobec obcych są totalnie bezgranicznie ufni i niepodejrzliwi. Ufają Amerykanom, że oni Polaków obronią (po co?), ufają Niemcom, że będą pilnować polskiego interesu w Polsce (niby dlaczego?) itp. itd. Twoje narzekania nic tu nie zmienią. Liczysz, że ktoś będzie dobrym wujkiem z USA albo DE i cały zysk będzie reinwestował u nas? Każdy broni swojego rynku i swoich pieniędzy - dlatego VW dostał w mordę w USA.
Masz takich przedstawicieli u "władzy" na jakich zasłużyłeś.

KlonM - UE jest przecież nowoczesną formą III Rzeszy:) Czy to dziwne? Nie. Tak po prostu jest. Dziwne, gdyby tak nie było. I jednocześnie UE jest wrzodem na d... USA i Rosji. Dla USA ekonomicznie, dla Rosji także. Polityka jest tu tylko przedłużeniem ekonomii. Przecież zawsze chodzi o kasę i władzę.

Awatar użytkownika
13ty Stochastyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13ty Stochastyk »

irmentruda pisze: UE jest przecież nowoczesną formą III Rzeszy:)
Ciekawe kiedy zaczną eksterminację i kogo ... ? :shock:
Zwyciężają tylko cierpliwi.

irmentruda
Maniak
Maniak

13ty Stochastyk pisze:
irmentruda pisze: UE jest przecież nowoczesną formą III Rzeszy:)
Ciekawe kiedy zaczną eksterminację i kogo ... ? :shock:
Ekonomicznie są kontynuacją niemieckiego imperium. Ideologicznie totalne przeciwieństwo. Poprawność politycznie niszczy ich od środka.
Tak sobie myślę, że to ich multikulti to kara za zbrodnie ludobójstwa jakiego dopuścili się.
Chichotem historii jest to, że aktualnie miejsce Żydów w Niemczech zajęli Turkowie - naród, który pierwszy dopuścił się zaplanowanego i zorganizowanego ludobójstwa innego narodu.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Ja na otarcie łez powiem tyle, że za 10-20 lat Polska powinna mieć o wiele lepszą sytuację.
Cały zachód moim zdaniem skończy się przez to multikulti, w końcu ktoś na ten socjal będzie musiał robić :wink: .

irmentruda
Maniak
Maniak

Mpapiez pisze:Ja na otarcie łez powiem tyle, że za 10-20 lat Polska powinna mieć o wiele lepszą sytuację.
Cały zachód moim zdaniem skończy się przez to multikulti, w końcu ktoś na ten socjal będzie musiał robić :wink: .
Wg niektórych mądrych głów (aczkolwiek mało wpływowych) najlepiej dla Polski będzie stać z boku i nie angażować się poza swoimi granicami, nie dać się wykorzystywać politycznie i militarnie Jankesom, z każdym żyć w zgodzie (to dla Polaków może być zbyt trudne), każdemu obiecywać złote góry i ch... robić a samemu nie dawać wiary w obietnice solidarności, wzajemnej pomocy itp. dyrdymały.

ODPOWIEDZ