DayTrading: Piątek 02.10.2015
Re: DayTrading: Piątek 02.10.2015
FDE30 - wzrostowo:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
karnak pisze:Cały czas nie daje mi spokoju relacja między eurusd, a indeksami amerykańskimi.
Przy zakładanej przeze mnie dalszej hossie w Stanach wyjściem jest dalsze tkwienie EDka w trendzie bocznym z niewielką szansą na większe wzrosty, choć spektakularnych spadków też się nie spodziewam.
Taką ewentualność dopuszcza wykres miesięczny.
Ktoś na takim boczniaku może nieźle zarobić, bo duża liczba inwestorów będzie obstawiała duże ruch trendowe (spadki, albo wzrosty), a tu zonk z tego, bo będzie czapowanie.
uwielbiam takie schematy

moje piramidki daja wtedy niezle zarabiać

Metale szlachetne na oporze:
- helpfinance
- Stały bywalec
Witam
rzeźnik i ujek oraz dax
wg moich obliczeń kończymy spadki na indeksach niedługo , co też potwierdzają oznaczenia na parach z jenem
Sp500 wychodzi podobnie jak dax czyli tworzą się kliny końcowe 3-3-3-3-3 , dołki zapewne będą pogłębione lecz nieznacznie no i jak to w klinach będzie bardzo duża zmienność i częste zmiany kierunku , czyli coś dla prawdziwych spekulantów
, lub można nie grać i zając długie pozycje jak już się ta cała końcówka wyrysuje .
pzdr .
rzeźnik i ujek oraz dax
wg moich obliczeń kończymy spadki na indeksach niedługo , co też potwierdzają oznaczenia na parach z jenem
Sp500 wychodzi podobnie jak dax czyli tworzą się kliny końcowe 3-3-3-3-3 , dołki zapewne będą pogłębione lecz nieznacznie no i jak to w klinach będzie bardzo duża zmienność i częste zmiany kierunku , czyli coś dla prawdziwych spekulantów

pzdr .
Lepiej nie grać niż stracić.
Karnak a co jak ropa i metale przebiją opory, a indeksy puszczą wsparcia? Będzie zaskoczenie? 
czy po prostu będzie zmiana trendu ?

czy po prostu będzie zmiana trendu ?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- helpfinance
- Stały bywalec
jeszcze gold też to samo...
Lepiej nie grać niż stracić.
-
- Fanatyk
helpfinance pisze:jeszcze gold też to samo...

mi podoba się ta analiza ropy w wykonaniu Bemowo1 - http://forex-nawigator.biz/forum/resources/file/119569
cena aż 5-krotnie odbijała się od dolnej bandy trójkąta, 4-krotnie testowała górną bandę przy okazji raz ją naruszając, a zatem widać że na spadki raczej nie ma co liczyć, tylko na mocne wyjście górą
dobrze to też widać chociażby na crossach CAD który w tym tygodniu dość solidnie się umocnił - ropa odreaguje to za jakiś czas 

Dookładnie. Ropa jest w konsoli czyli początku nowego trendu wzrostowego.
To co teraz robi można nazwać falą nr 2, cały zakres ropy od dołka (37) do szczytu ostatniego (49?)
można ubrać w FIBO 0-100, a następnie zobaczyć gdzie wypada F161, 261 i 423. Ja tak właśnie zrobię
To co teraz robi można nazwać falą nr 2, cały zakres ropy od dołka (37) do szczytu ostatniego (49?)
można ubrać w FIBO 0-100, a następnie zobaczyć gdzie wypada F161, 261 i 423. Ja tak właśnie zrobię

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Jak widać mam L - tak wynika z układu taśm na H4. Dzienny układ przedstawia jednak co innego. Średnia od której w piątek kurs odbił się to oczywiście 200 EMA. Wydźwięk tego układu jest ewidentnie prospadkowy (cały czas pod taśmą)karnak pisze:Cały czas nie daje mi spokoju relacja między eurusd, a indeksami amerykańskimi.
Przy zakładanej przeze mnie dalszej hossie w Stanach wyjściem jest dalsze tkwienie EDka w trendzie bocznym z niewielką szansą na większe wzrosty, choć spektakularnych spadków też się nie spodziewam.
Taką ewentualność dopuszcza wykres miesięczny.
Ktoś na takim boczniaku może nieźle zarobić, bo duża liczba inwestorów będzie obstawiała duże ruch trendowe (spadki, albo wzrosty), a tu zonk z tego, bo będzie czapowanie.
Jeżeli wskazany poziom nie pęknie to spadki mogą być znaczące.
Na wykresie tygodniowym w roku 2010 po silnym impulsie zakładałem po korekcie/konsolidacji dalszy ruch up - jak widać tak się nie stało. Jak będzie tym razem ?????
Co do korelacji index vs edek. Kiedyś edek był skorelowany z SP 500 - to była norma